Enco Fernandes (©Reuters)
Enco Fernandes (©Reuters)

Čelsi pokrenuo disciplinski postupak protiv Enca

Vreme čitanja: 1min | sre. 17.07.24. | 12:03

Londonski klub osudio ponašanje Argentinca i označio ga neprihvatljivim

Mogao je da uživa u danima posle osvajanja Kopa Amerike, umesto toga – izložen je kritikama. Ogromna problem napravio je sebi Enco Fernandes.

Argentinci su slavili odbranu trona, zapevali su pesmu kojom na rasnoj osnovi vređaju francuske fudbalere čiji koreni sežu iz Afrike. Grlat je bio i Enco Fernandes, sve je snimljeno… Tada mu ni na kraj pameti nije bilo da sa sedmoricom Francuza deli svlačionicu u Čelsiju. Londonski klub se oglasio, kazna će biti odrezana.

Izabrane vesti

Čelsi je pokrenuo interni disciplinski postupak protiv argentinskog veziste, osudio je njegovo nedolično ponašanje i označio ga neprihvatljivim.

Fudbalski klub Čelsi smatra da su svi oblici diskiminišućeg ponašanja potpuno neprihvatljivi. Ponosni smo što smo razloniliki, inkluzivan klub u kojem se ljudi iz svih kultura, zajednica i identiteta osećaju dobrodošli. Priznajemo i cenimo javno izvinjenje našeg igrača, i iskoristićemo ovo kao priliku za edukaciju. Klub je pokrenuo interni disciplinski postupak”, stoji u saopštenju londonskog kluba.

Jeste, naknadno se izvinio Enco Fernandes zbog krajnje ružnog gesta. No, pitanje je hoće li mu saigrači oprostiti. Očekuju ga, izvesno, nimalo prijatni dani po povratku na Stamford Bridž. Neće svi francuski igrači zažmuriti na jedno oko…

A, ostaje mu i da vidi kolika ga čeka kazna.


tagovi

ČelsiEnco Fernandez

Obaveštavaj me

Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara