©Reuters, Printscreen
©Reuters, Printscreen

Digla se frka u Čelsiju: Enco na rasnoj osnovi vređao Francuze i razbesneo saigrače (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 17.07.24. | 09:08

'Fudbal u 2024: nesputani rasizam", napisao je Vesli Fofana na društvenim mrežama...

Običaj je da fudbaleri po završetku velikog turnira nekome od saigrača ukoliko ga je osvojio naprave špalir po njegovom povratku u klub. Međutim, Enco Fernandez posle osvajanja Kopa Amerike teško da će ga dobiti. Makar ne od jednog dela ekipe. Argentinski vezista navukao je na sebe gnev čitave Francuske i za njega možda još gore, klupskih kolega iz ove zemlje, zbog rasističkih uvreda na njihov račun upućenih po završetku kontinentalnog turnira.

Veznog fudbalera Čelsija ponela je euforija nakon drugog uzastopnog osvajanja Kopa Amerike te je u autobusu tokom proslave zapevao pesmu u kojoj govori o korenima francuskih reprezentativaca nastalu još posle finala Mundijala u Kataru zaboravivši da u klubu deli svlačionicu sa sedmoricom Francuza!?

Izabrane vesti

------

"Igraju u Francuskoj, ali su svi iz Angole - kako je to lepo! Oni će trčati, oni su 'cometravas' kao je*eni Embape. Njihova majka je Nigerijka, njihov otac je Kamerunac, ali u dokumentu nacionalnost – Francuz", reči su pesme koju je zajedno sa jednim delom reprezentacije pevao Enco.

-----

Svi oni su - Aksel Disasi, Benoa Badijašil, Vesli Fofana, Malang Sar, Lesli Ugočukvu, Malo Gusto, Kristofer Enkunku - piše Dejli mejl, bili besni nakon što su videli snimak koji je ubrzo postao viralan na društvenim mrežama a nezadovoljstvo su na neki način iskazali i time što su ga otpratili sa Instagrama, dok je ovaj poslednji ostavio i komentar na društvenoj mreži 'X'.

"Fudbal 2024: nesputani rasizam", napisao je Fofana pre nego što je u opisu svog profila pored francuske dodao i zastavu Obale Slonovače.

Reagovao je i FS Francuske, koji je saopštio da će podneti pravnu tužbu zbog tvrdnji da su igrači Argentine slali 'rasno uvredljive i diskriminatorne primedbe’, a istragu su pokrenuli i u Čelsiju, koji je kako navodi Dejli mejl, stvar shvatio ozbiljno i da će postupiti u skladu sa tim.

Kada je shvatio šta je uradio, Enco se izvinio porukom na društvenim mrežama.

"Želim da uputim iskreno izvinjenje zbog video klipa postavljenog na mom Instagram nalogu tokom proslave sa državnim timom. Pesma sadrži veoma uvredljiv i nema apsolutno nikakvog izgovora za ove reči. Zalažem se protiv diskriminacije u svim oblicima i izvinjavam se što sam dozvolio da me obuzme euforija naše proslave Kopa Amerike. Taj video, taj trenutak, te reči ne odražavaju moja uverenja ili moj karakter. Zaista mi je žao", napisao je Fernandez.

Ali teško da će mu saigrači tek tako oprostiti. Biće narednih dana neprijatnih scena na Stamford Bridžu.


tagovi

ČelsiEnco FernandezVesli Fofana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara