Buongiorno Italija: Evrodiv Milinković Savić u novoj misiji spasavanja Srbije

Vreme čitanja: 6min | sre. 14.10.20. | 11:43

"Gospodin od 100 miliona se zagreva za novi podvig. Skupoceni Milinković ima još jednu herojsku misiju pred sobom: pobeda nad Turskom i ostanak Srbije u B Ligi nacija", piše Korijere

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Korijere delo sport posvećuje danas čitavu stranu Sergeju Milinković Saviću koga oslovljava kao „Evrodiva“ i „Gospodina od 100 miliona“ na zadatku da posle Osla podari Srbiji još jednu radost i spasi je od ispadanju iz B Lige nacija. Inače, Kristijano Ronado je bukvalno monopolizovao naslovnice pošto je pozitivan na Kovid-19. Piše se dosta i o derbiju Intera i Milana a Tutosport zadirkuje Real Madrid, odnosno Zidana koji će gledati u subotu veče Hakimija i Tea Ernandeza koji bi danas dobrodošli Blankosima.

Izabrane vesti

LA GAZZETTA DELLO SPORT


„CR STOP“, stavlja Gazeta u prvi plan vest da je Kristijano Ronaldo pozitivan na Kovid-19 i da će sigurno preskočiti mečeve sa Krotoneom u Seriji A i sa Dinamom iz Kijeva u Ligi šampiona. List piše i da je pod velikim znakom pitanje i dugo najvljivani sudar Mesija i Ronalda u Ligi šampiona. Portugalac će svaki dana vaditi bris kako bi odmah po prvom negativnom rezultatu mogao da se vrati u Torino. Milanski dnevnik podvlači da Kristijano mora da bude negativan na testu za Kovid-19 do sledeće srede da bi mogao da igra meč sa Barsom.

Na unutrašnjim stranama se podseća da Pirlo, osim Ronalda, neće imati na raspolaganju ni Remzija, povredio se, a pod vellikim pitanjem je i Dibala koji ima virus, ali srećom samo stomačni.

Gazeta piše i da je trenutno 30 fudbalera u Seriji A pozitivno, dve trećine dolaze iz dva kluba Đenove (14 igrača) i Intera (šest fudbalera). Dobra vest je da 11 timova u elitnom društvu nema zaražene.

List najavljuje i meč reprezentacije Italije protiv Holandije. Piše se o strahu koji se proširio u taboru Azura posle lažnog alarma da je El Šaravi pozitivan na koronavirus. U odnosu na tim koji je igrao protiv Poljske, Mančini će napraviti četiri izmene: promeniće bekove (Spinacola i D’Ambrozio umesto Emersona i Lacarija) Kjelini će igrati umesto Ačerbija a Imobile će odmeniti Belotija u špicu napada.

Kaka, nekadašji as Rosonera, je dao veliki intervju pred milanski derbi.

„Sviđa mi se lepršavi i poletni Milan sa dozom iskustva i težine Ibrahimovića. Zlatan dok bude igrao praviće razliku na terenu.Vlasnici Milana su bili u pravu kada su izabrali put podmlađivanja i rekonstrukcije tima“, rekao je Brazilac.

Kaka je govorio pohvalno i o Interu, istakavši da je Konte uspeo da utisne svoj mentalitet u igrače Nerazura i da mu se posebno sviđa Lukaku, odnosno njegov stil igre i požrtvovanje koje pokazuje.

Novi Konte. Igra, vedrina i proverene snage: tako se Inter menja u engleskom stilu“, naslov je analize kako su se promenila atmosfera u Apijano Đentileu. Po Gazeti Konte je potpuno promenio pristup: zaustavio je sve polemike sa klubom, uključujući i one oko pojačanja i odlazaka igrača, uveo mnogo ofanzivniju igru i počeo da balansira sa doziranjem stresa i relaksacije s ciljem da igrači uvek budu spremni da pruže svoj maksimum na terenu.

Gazeta objavljuje i intervju sa Andreasom Bremeom koji je imao samo reči hvale za Hakimim u kome vidi jedno od najvećih pojačanja Nerazura u poslednjoj deceniji. Breme je zapazio da u Konteu vidi tragove svog trenera u Interu Đovanija Trapatonija sa kojim je osvojio skudeto.

„I za Trapatonija su govorili da je ziheraš i da igra na kontranapade, to je bila velika neistina, baš kao i za Konte. Inter može da osvoji skudeto“, rekao je Breme.

Konačno Iličić. Josip je spreman: u Napulju će biti na klupi. On je dodatni bonus za maštovitu Atalantu“, najavljuje se dugo očekivani povratak Slovenca u tim Boginje. Osim Iličića, Gasperini će prvi put u ovoj sezoni imati i Mirančuka.

CORRIERE DELLO SPORT

CR7 ŠOK: IMA KOVID“ i rimski dnevnik otvara današnje izdanje sa Kristijanom Ronaldom koji se zarazio Kovidom-19. U podnaslovu se kaže da će Portugalac preskočiti najmanje tri utakmice u Seriji A i Ligi šampiona. Korijere podseća da je Ronaldo prekršio zakon i napravio administrativni prekršaj jer je napustio Torino pre nego što je uradio test na Kovid-19 zbog čega će morati da plati mandatnu kaznu po povratku u Italiju.

U redakcijskom komentaru pod naslovom „Umišljeni Kristijano se vratio među ljude“ se ističe da je slučaj najbogatijeg fudbalera na svetu pokazao da virus ne pogađa samo siromašne već i one koji su uvereni da je veličini jedina njihova životna dimenzija. Pod lupu komentara je stavljeno ponašanje Ronalda koji je na svakom koraku pokazivao da za njega ne važe pravila kao za ve ostale.

„Lacio bez mira. I Fares se povredio“, navodi Korijere da jedna nevolja stiže drugu u Formelu. Posle Luiza Felipea, Radua, Marušiča, Lacarija, povredio se i Fares. Protiv Sampdorije, Inzagi neće biti samo lišen dvojice startera u odbrani već neće imati ni jednog od četvorice krilnih igrača, uključujući i Lulića koji će se vratiti na raspolaganje u novembru.

Milnković Evrodiv“, piše Korijere da vezista Lacija posle uspešno obavljenog posla u Oslu kada je odveo Srbiju u finale plejofa za odlazak na Evropsko prvenstvo večeras ima zadatak da protiv Turske spasi svoju nacionalnu selekciju od ispadanja u niži rang Lige nacija.

„Gospodin od 100 miliona se zagreva za novi podvig. Skupoceni Milinković ima još jednu herojsku misiju pred sobom: pobeda nad Turskom i ostanak Srbije u B Ligi nacija. Posle će da misli na Lacio i okršaje sa Sampdorijom i debitantski meč u Ligi šampiona u Nebeskoplavom dresu protiv Borusije Dortmund“, podvlač Korijere.

Fridkin ima ortaka sada je red na Rađijevu“, izveštva list da je češki milijarder Radovan Vitek kupio teren na kome bi trebalo da se izgradi novi stadion Rome i da je sada na gradonačelnici Rima Virdžiniji Rađi da odradi birokratski deo posla oko dobijanja dozvola za konstrukciju fudbalske arene. U drugom tekstu se kaže da Roma već radi na pravljenju strategije za januarski prelazni rok i da bi Arkadijuš Milik i Sead Kolašinac mogli da budu velika pojačanja početkom 2021. godine.

„Zao duh Kovida lebdi nad derbijem Inter- Milan“, tvrdi Korijere da nije skroz sigurno da će se meč gradskih rivala igrati u subotu. Inter osim šestorice zaraženih korona virusom ne može da računa na Sensija zbog crvenog kartona. Po aktuelnim pravilima dovoljno je da Nerazuri imaju još tri igrača van stroja i imali bi pravo da traže odlaganje meča.

TUTTOSPORT

CR7: Mesi, biću spreman!“, prenosi torinski dnevnik poruku Ronalda da će učiniti sve da bude na raspolaganju za meč sa Barselonom Lea Mesija u Ligi šampiona. U podnaslovu Tutosport ističe da je neophodno da Ronaldo rezultira negativan na testu za kovid najkasnije do 21. oktobra.

Na unutrašnjim stranama se najavljuje mala revolucija u napadu Juvea budući da osim Ronalda, najverovatnije, neće biti ni Dibale koji ima probleme sa stomačnim virusom dok je Remzi istegao mišić. List pretpostavlja da bi Pirlo protiv Krotonea mogao da lansira trio Kuluševski-Morata-Kjeza.

Tutosport kategorički demantuje priče o odlasku Fabija Paratičija i definiše ih kao neosnovane i proizvoljne.

„Paratiči ostaje i sutra će biti potvrđen na skupštini akcionara“, naslov je teksta u kome se dodaje da će sportski direktor nastaviti da radi svoj posao u Kontinasi.

Napred Italijo!“, bodri list Azure Roberta Mančinija pred meč Lige nacija protiv Holandije koji bi mogao da im obezbedi prvo mesto u grupi i ulazak u završnu fazu novog evropskog takmičenja.

Inter u minuso od 100 miliona evra“, predstavlja torinski dnevnik završni račun Nerazura za prethodnu sezonu. U analizi se navodi da je Inter platio veliku cenu zbog pandemije i da bi bio u „crvenom“ za upolu manju sumu da nije bilo lokdauna i svih ostalih posledica prekida šampionata. Takođe se navodi da je Inter u potrazi za novim sponzorom čije će ime nositi na dresu posle razvoda sa Pirelijem.

Zidan, vidi šta si izgubio. Hakimi i Ernandez, Real žali za svojim strelama“, zapaža Tutosport da su na Bernabeu napravili dve velike greške kada su se lišili dvojice igrača koji su u kratkom vremenu postali stubovi igre Intera i Milana i u subotu će igrati jedan protiv drugog, a mogli su da budu zajedno u dresu Blankosa.

Piše: Željko Pantelić


tagovi

Sergej Milinković SavićKristijano Ronaldo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara