Romelu Lukaku (©Reuters)
Romelu Lukaku (©Reuters)

Buongiorno Italia: Lukaku razmatra samo dve opcije

Vreme čitanja: 5min | sre. 03.07.24. | 12:37

Napoli ili Milan?

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Romelu Lukaku ne krije da je njegov prvi izbor Napoli i obnavljanje saradnje sa Antonjom Konteom, trenerom sa kojim je Lukaku odigrao svoje najbolje dve sezone u karijeri u dresu Intera. Problem je što Napoli, sve dok ne proda Osimena, ne može da napravi nijedan konkretan potez, a pred vratima Aurelija De Laurentisa zasad nema zainteresovanih kupaca koji bi bili voljni da potroše 130 miliona za Nigerijca.

Izabrane vesti

Poučen iskustvom od prošle godine sa Juventusom, kada je bio u sličnoj situaciji – uslov za dolazak Lukakua bila je prodaja Dušana VlahovićaLukaku drži otvorena vrata za Milan.

Rosoneri nemaju nameru da plate 38 miliona evra koliko traži Čelsi već predlažu pozajmicu sa pravom otkupa koja bi u slučaju verifikacije određenih parametara mogla da postane i obavezna. Londonski klub smatra da je još rano da se priča o pozajmici i želi da pokuša da proda Lukakua u julu. Nezgodna okolnost za Plavce je što Lukaku želi da ostane u Seriji A i tu imamo samo dve pomenute opcije: Napoli ili Milan.

Dakle, Belgijanca čeka još jedno vrlo uzbudljivo i neizvesno leto u kojem bi tek u finišu prelaznog roka mogao da pronađe klub u kom će nastaviti karijeru.

Napoli ne radi samo na dosijeu Lukaku, štaviše, pregovori o dolasku Alesandra Bonđorna su ušli u završnu fazu i dve strane su blizu dogovora budući da Torino neće dobiti bolju ponudu od Napolijeve (35 miliona plus par miliona kroz bonuse).

Telefonski razgovori Aurelija De Laurentisa i Antonija Kontea sa kapitenom tima Đovanijem Di Lorencom dali su mnogo više ohrabrujuće rezultate nego susreti sa Hvičom Kvarchelijom. Di Lorenco nije više tako decidno protiv ostanka u Napulju i u sledeći utorak će se znati više da li ostaje ili odlazi u Juventus.

Oko Kvarchelije je i dalje sve maglovito. PSŽ još nije dao zvaničnu ponudu za Gruzijca i pored toga što su mu stavili do znanja da bi zarađivao u Parizu 11 miliona evra. U Napulju su se prilično naljutili na klub Al Kelaifija budući da imaju istorijski dobre odnose. Ponuda PSŽ-a je proizvela efekte i Napoli je poboljšao svoj predlog tako što bi Kvarchelija mogao da zarađuje preko sedam miliona evra. Pet miliona evra bi bi bili fiksni a dodatnih dva, dva i po miliona bi stizala preko relativno lako dostižnih bonusa.

HOĆEMO LI GLEDATI MOĆNI JUVE "TATINIH SINOVA"?

Tehnički direktor Juventusa Kristijano Đuntoli je odradio najbolji posao u prethodnih mesec dana od završetka sezone i već se vide obrisi novog tima Stare dame koji će moći da bude dostojan konkurent Interu za skudeto.

Nakon Daglasa Luiza, Juve je doveo u svoje redove još jednog „tatinog“ sina, u pozitivnom smislu rečeno - Kefrana Tirama. Podsetimo u Juveu već igraju sinovi Žorža Vee i Enrika Kjeze a postoji mogućnost da u Torino stignu još trojica igrača sa slavnim očevima: Daniele Maldini, sin Paola Maldinija, Fransisko Konseisao, naslednik Serža Konseisaa i Ruben van Bomel, sin Marka van Bomela.

Naravno, pričamo o interesovanju, ponudama menadžera, monitorisanju. Za razliku od Tirama juniora čiji je prelazak već gotova stvar, šanse da vidimo naslednike Maldinija, Konseisaa i Van Bomela u Juveu ovog leta nisu velike.

I kad već pričamo o sinovima velikih igrača, Federiko Kjeza bi mogao da napusti ovog leta Juventus, godinu dana pre isteka ugovora. Klub ne želi da izađe u susret zahtevima Kjeze da mu produži ugovor uz povećanje plate na sedam miliona evra i nalazimo se u veoma sličnoj situaciji kao sa Dibalom pre par godina.

Italijanski napadač nije uspeo da se vrati na nivo forme pre teške povrede kolena. Na Evropskom prvenstvu je bio svoja bleda senka i teško je poverovati da bi neko želeo da plati 25 miliona za njega (toliko traži Juventus) plus platu od sedam miliona evra.

Kjezin menadžer Fali Ramadani je u potrazi za adekvatnim rešenjem, ali imajući u vidu da će sledećeg leta Federiko imati 28 godina i da će biti slobodan igrač nije isključeno da ide na istek ugovora. U Kontinasi kruži i ideja da se pokuša sa razmenom SančoKjeza, uz doplatu, ako Junajted odbije definitivno da dopusti krilnom napadaču da dođe na pozajmicu u Juve.

Dodatna prepreka je što Juve, ako bi Sančo došao na pozajmicu, ne bi mogao da daje platu koju Englezu garantuje ugovor sa Mančester Junajtedom, blizu devet miliona evra godišnje.

Roma je zainteresovana za Kjezu ali ne za cenu koju traži Juventus i ne za platu na koju pretenduje Kjeza (sedam miliona evra). Da bi Federiko stigao u Trigoriju potrebno je da Juve siđe ispod 20 miliona a Kjeza ispod šest miliona za platu. Otežavajuća okolnost za pronalaženje rešenja je što Kjeza ne može da bude poslat na pozajmicu jer mu sledećeg leta ističe ugovor.

Nije samo Kjeza igrač koji bi mogao da napusti Juve. I Rabio, Iling, Bareneče, Ken, Ščesni, De Šiljo, Kostić i Milik su na transfer listi Stare dame, ali bi pre njih mogao da digne sidro Manuel Lokateli. Roberto De Zerbi je preuzao Olimpik iz Marseja i Lokateli je njegov fudbalski mezimac kojeg je lansirao na veliku scenu dok su bili zajedno u Sasuolu.

Na De Zerbijevoj listi želja za pojačanja francuskog kluba na prvom mestu je Lokateli. Juventus, zasada nema nemeru da proda italijanskog fudbalera, ali ako Francuzi stave na sto 30 ili više miliona evra, pregovori će biti neizbežni.

Dolazak mlađeg Tirama otvara vrata za eventualnu operaciju na fudblskoj pijaci, tim pre što još ima onih koji tvrde da priča sa Rabioom nije definitivno završena i da bi nakon Evropskog prvenstva moglo da bude i pozitivnih iznenađenja za Juve.

Uz nova pojačanja za sredinu terena, Daglasa Luiza i Tirama juniora, Tijago Mota ima na raspolaganju Fađolija i Miretija. Imajući u vidu da će novi šef stručnog štaba Juvea igrati u formaciji 4-2-3-1 i da Juve ozbiljno radi da dovede Kopmajnersa (urpkos povredi) ne treba apriori odbaciti mugućnost da Lokateli bude žrtvovan da se napuni kasa kluba.

Stara dama još nije odustala od Kalafjorija, ali ulazak u trku Arsenala i Čelsija za defanzivca Bolonje, svodi šanse Juvea na čistu teoriju, tako da bi Juve trebalo da počne da traži alternativna rešenja za partnera Bremeru. Jedno od rešenja bi moglo da bude pomeranje Danila na poziciju centralnog beka i dovođenje Jana Kouta, Danilove rezerve u reprezentaciji Brazila. Kouto je igrač Mančester Sitija ali ga je engleski klub u prethodne tri godine slao na pozajmice u Bragu i Đironu.


tagovi

Lukakuac milanNapoliJuventusRoma

Obaveštavaj me

Roma
Juventus
Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara