Rafa Marin (©Reuters)
Rafa Marin (©Reuters)

Buongiorno Italia: Kakvo ludilo od transfera Rafe Marina?! Lotito zvao Poca za Samardžića

Vreme čitanja: 5min | pet. 21.06.24. | 12:43

Fratezi želi da ide iz Intera, Bolonja blkirala Kalafjorija…

Izabrane vesti

Italija vida rane posle poraza od Španije, ne toliko zbog rezultata koliko zbog prikazane igre i činjenice da su Azuri još i dobro prošli protiv Crvene Furije na krilima tinejdžera Nika Vilijamsa i Lamina Jamala. Susret sa Hrvatima je tradicionalno trnovit za Italijane budući da su naše komšije jedna od retkih nacionalnih selekcija koja ima pozitivan skor u duelima sa Italijom. Spaletijevim momcima će biti dovoljan remi za plasman u osminu finala i to prilično smanjuje dramatičnost okršaj dve nacionalne selekcije koeje se gledaju preko Jadrana.

U međuvremenu Davide Fratezi je dao mandat svom menadžeru da razjasni poziciju u Interu pred početak priprema za sledeću sezonu. Reprezentativac Italije ne želi da provede još jednu sezonu kao rezerva sa limitiranom minutažom. Njegova pozicija je dodatno zakomplikovana dolaskom Pjotra Zjelinskog jer će Poljak biti prva zamena za Henriha Mhitarjana, tako da ćemo teško videti Barelu i Fratezija zajedno na terenu kao u dresu Italije.

Fratezijev agent je juče imao satanak sa sportskim direktorom Pjerom Auzilijom i dogovoreno je da se opet vide, odnosno posle razgovora sa Simoneom Inzagijem.

U Apijano Đentileu i dalje čekaju odgovor od Denzela Damfrisa. Holanđanin još nije dao odgovor na ponudu o produžetku ugovora i budući da vreme prolazi Inter počinje da traži alternative jer će Holanđanin biti prodat s obzirom na to da mu ističe ugovor u leto 2025. godine. Bepe Marota i Pjero Auzilio su u profilu Edojea, švajcarskog reprezentativca u dresu Bolonje, pronašli adekvatnu zamenu. Na prvo interesovanje Intera tim iz Emilije uzvratio je sa zahtevom od 25.000.000 evra.

RAFA MARIN, KAKVO LUDILO OD TRANSFERA

Prodaja Rafe Marina bi mogla da uđe u istoriju kao jedna od najinventivnijih koje smo videli. Napoli je platio Real Madridu 11.000.000 evra za defanzivca koji je poslednju sezonu odigrao u Alavesu. Šampion Evrope je zadržao pravo da otkupi igrača za 25.000.000 evra u leto 2026. godine ili za 35.000.000 ako to učini 2027. Međutim, ako Napoli do 30. juna 2025 godina uplati još deset miliona evra na račun Reala onda će Madriđani morati da plate duplo više novca za otkup Marina, to jest 50.000.000 za dve godine a čak 70.000.000 za tri godine.

Posle dovođenja Marina, Napoli želi da kompletira centalnu defanzivnu liniju sa Alesandrom Bonđornom. Aurelio De Laurentis je povećao ponudu i na adresu njegovog kolege iz Torina Urbana Kaira je je stiglo pismo sa cifrom od 35.000.000 evra plus bonusi, dovoljno da se otvore ozbiljnji pregovori.

Antonio Konte je malo nervozan. Italijanskom stručnjaku se nimalo ne sviđa atmosfera koja se kreirala oko Kvarachelije i Di Lorenca. S jedne strane, njih dvojica su za Kontea igrači stubovi za sledeću sezonu, a s druge Konte ne želi da gradi tim sa nezadovoljnim igračima koji ne vide svoju budućnost podno Vezuva. Konte je predsedniku De Laurentisu i sportskom direktoru Mani siganlizirao da želi da priča bude razjašnjena do početka priprema početkom jula.

BOLONJA BLOKIRALA KALAFJORIJA

Predsednik Bolonje Džoj Saputo je zacepio tako veliku cenu za Kalafjorija da je Juventus odlučio da se, barem privremeno, povuče u stranu. Italijanski reprezentativac koji je, prillično nesrećno, postigao autogol protiv Španije sinoć u Gelzenkirhenu, za gazdu kluba iz Emilije košta 50.000.000 evra. Previše da bi se otvorili ozbiljniji pregovori.

U međuvremenu Juventus radi na zatvaranju tranfera Daglasa Luiza. Kočenje prouzrokovano odbijanjem Vestona Mekenija da se preseli u Aston Vilu je prevaziđeno ubacivanjem u posao Barenečee koji će zajedno sa Ilingom, plus 25.000.000 do 30.000.000 evra otići u Birmingen za brazilskog pleja.

Mekeni želi da pokuša u sledećoj sezoni da se nametne Tijagu Moti i da postane starter i pored toga što mu je stavljeno do znanja da u Kontinasi i u planovima novog šefa strručnog štaba nije u prvom planu.

Mančester Junajted nije uplašio Juve sa zahtevom od 40.000.000 za Grinvuda. Naprotiv, odgovor Bjankonera je bio poziv da se sedne za pregovarački sto.

ROMA JURI BELANONOVU, DE ROSI OTPISAO POLA TIMA

Torinov odgovor na zvanični upit Rome za Belanovu bio je: 20.000.000 evra, ali možemo da razgovaramo i oko igrača koji bi ušli u transfer sa Romine strane. Đalorosi imaju nameru da prodaju nekoliko fudbalera kako bi obezbedili novac za kupovinu novopečenog reprezentativca Italije.

Prvi na listi je Andrea Beloti. Sportski direktor Gisolfi i trener Danijele De Rosi ubeđuju centarfora da prihvati ponudu Koma i preseli se na jezero u redove povratnika u prvoligaško društvo. Komo je ponudio Romi 4.500.000 evra plus pola miliona za bonus ako sačuvaju prvoligaški status. Paralelno, rimski klub prodaje Rika Karsdorpa i Zekija Čelika, ali to neće ići tako lako jer svi znaju da su njih dvojica “tehnološki” višak i niko nije lud da plati igrače koji su praktično van stroja iz tehničkih razloga.

Više novca u kase Rome bi moglo da uđe od prodaje Bovea. Mladi Rimljanin nije igrač po ukusu De Rosija i klub će vrlo rado saslušati svakog ko poželi da angažuje veznog fudbalera.

S druge strane, Roma je pokazala interesovanje za Rodriga Rikelmea iz Atletiko Madrida. Napadač olimpijske selekcije Španije, po računici Atletiko Madrida, vredi 30.000.000 evra, Rimljanin smatraju da je 20.000.000 i eventualno još neki milion kroz bonuse realna cena.

Sportski direktor Gisolfi je uspostavio kontatk sa kolegama u španskoj prestonici pošto je Rikelme, bar tako kažu u Rimu, oduševljeno prihvatio ideju da se preseli u Večni grad. Za Romu je Rikelme dodatno interesantan jer je njegova plata, za fudbalske parametre, prilično skromna, oko 800.000 evra.

LOTITO ZVAO POCA ZA SAMARDŽIĆA

Lazar Samardžić (©AFP)Lazar Samardžić (©AFP)

Predsednik Lacija Klaudio Lotito ima veoma dobre odnose sa familijom Poco i zato ne čudi što se direktno obratio vlasnicima Udinezea za Lazara Samardžića. Odgovor koji je Lotito dobio nije zatvorio vrata budućim razgovorima, ali je jasno da će posao biti izvodljiv samo ako Udineze prihvati da sumu od 20.000.000 evra pokrije tranfer nekog od igrača Lacija po volji gazda kluba iz Friulija. U svakom slučaju, u okruženju Lacija se priča da je sportski direktor Fabijani dobio nalog od predsednika Lotita da proba da isplete mrežu za realizaciju prelaska Samardžića.

Istovremeno, iz Formela je otišla nova ponauda Fejnordu za Stengsa. Pošto su Holanđani pokazali veliko interesovanje za Isaksena predlog Lacija je sledeći: Isaksen u Fejnord, a Stengs plus 2.000.000 do 3.000.000 u Lacio.

MILAN KONSTRUIŠE I DRUGO KRILO

U Milanu bi voleli da Bajern ili neko drugi plati Tea Ernandeza 100.000.000 evra, ali ne bi imali ništa protiv da Francuz ostane barem još godinu dana u Milanelu. Naime, Paulo Fonseka je u razgovoru sa Ibrahimovićem, Furlanom i Monkadom istakao da u njegovim zamislima Rosoneri sa Emersonom Rojalom i Pulišićem na desnom krilu, Teom Ernandezom i Leaom na levom i Zirkzeom u ulozi lažne devetke predstavljaju idealno rešenje za tim koji može da napadne skudeto.

Milan već duže vreme ima čvrst dogovor sa Emersonom Rojalom dok su u poslednjoj fazi pregovori sa Totenhemom oko selidbe Brazilca iz Londona u Milano.


tagovi

Buongiorno ItaliaLazar SamardžićLetnji prelazni rok 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara