Buongiorno Italia: Jedina ponuda za Sergeja – 55.000.000 evra

Vreme čitanja: 6min | pet. 21.06.19. | 11:46

Planule godišnje karte za utakmice Intera, Juventus preko tri igrača ubeđuje Pogbu da se vrati

(Od dopisnika MOZZARTT Sporta iz Rima)

Prezentacija novog trenera Juventusa Sarija se našla na svim naslovnicama sportske štampe. Tutospor dodaje da dok se Zinedin Zidan i Florentino Perez svađaju oko Pola Pogbe, Juve pokušava da iskoristi priliku i uz pomoć Kansela, Daglasa Kosta i Dibale, ubedi Junajted da pristane na transfer Francuza.

Izabrane vesti

Veliki prostor dobija i munjevita prodaja pretplatnih karata Intera koja pokazuje privrženost i vernost navijača Nerazura klubu, ali i poverenje u Antonija Kontea. Korijere piše da je PSŽ ponudio 55.000.000 evra za Milinkovića Savića, a da je Manolas već sve dogovorio sa Napolijem i da se čeka samo kompromis sa Romom.

LA GAZZETTA DELLO SPORT

Sari i dama. Evo Juvea budućnosti: Rabio dolazi, Dibala i Daglas Kosta ostaju, Iguain ne”, tvrdi Gazeta u naslovu ispod fotografije Juventusove trojke Andrea Anjeli, Pavel Nedved i Fabio Paratiči sa novim trenerom Mauricijom Sarijem. U podnaslovu se kaže da se Sari već predstavio u Juventusovom stilu i izdvajaju se tri poruke novog kormilara Stare dame: „Razuveriću skeptike. Napoli? Nisam izdao. Biće teško osvojiti Ligu šampiona, ali ćemo probati da je osvojiomo”.

Odelo, lepe reči, umerni tonovi, tako se već juventinizovao”, naslov je teksta u kome se zapaža da su se promene kod Sarija konstatovale već prvog zvaničnog radnog dana u Kontinasi. Gazeta nije odolela da napravi parelalu sa velikim hitom dvojice italijanskih repera Fedeza i Džej Aksa s naslovom „Komunisti s roleksom” pošto se Sari predstavio sa Roleksom na levoj ruci, odelu, beloj košulji i kravati. Pomenuta pesma upravo govori o licemerju levičara koji se na rečima bore protiv surovog kapitalizma, ali se ne odriču svih blagodeti i bogatstva koje im omogućava.

Inter – Lukaku, postignut dogovor. Junajtedov div će imati platu top fudbalera. Planule gotovo sve pretplatne karte”, piše Gazeta da su se Marota i Auzilio već sve dogovorili sa Belgijancem, imaće platu 6.000.000 evra koja će preko lako dostižnih bonusa stizati do 8.000.000 evra. Sad ostaje teži deo posla, objašnjava Gazeta, smanjiti cenu koju traži Mančester za napadača. U tom poslu se očekuje i da Lukaku svojim pritiskom utiče da Junajted spusti cenu sa traženih 80.000.000 evra. Istovremeno se piše da su pretplatne karte, posle prve nedelje prodaje već sve planule. Od 40 hiljada godišnjih ulaznica, koliko je pušteno u prodaju, već je otišlo 36.000. Veruje se da će već sledeće nedelje biti rasprodate sve.

Blic Milana u Realovoj kući. Sebaljos i Odegard. Boban i Maldini u šopingu u Madridu”, naslov je izveštaja u kome se prepričava put čelnika Rosonera u glavni grad Španije s ciljem da profitiraju na činjenici da će Real Madrid morati da proda ili parkira nekoliko svojih supertalentovanih igrača budući da za njih neće biti mnogo mesta u sledećoj sezoni. Osim Sebaljosa i Odegarda , u igri su i  Majoral, Teo Ernandez, Serhio Reguilon. Gazeta takođe piše da je Đampaolo skinuo sa transfer liste Susa i da zaista želi da proba da lansira ponovo karijeru Patrika Šika koji je tavorio u prethodne dve godine u Romi.

Hames i Zapata, robna kuća Kolumbija”, ističe milanski dnenvik da su autori pobedonosnog gola Kolumbije protiv Katara na Kupu Amerike u centru pažnje prelaznog roka. Za Rodrigeza se kaže da su pregovori između Napolija i Reala u poodmakloj fazi dok se za Duvana tvrdi da je njegova cena porasla na čak 70.000.000 evra.

Kulibali košta 120 miliona. Gvardiola ne odustaje”, otkriva Gazeta da je predsednik Napolija De Laurentis odredio početnu cifru za pregovore oko eventualnog transfera Senegalca i da Mančester Siti ozbiljno razmišlja da uđe u pregovore oko transfera. U istom tekstu se dodaje i da je PSŽ ponovo kucao na vrata Napolija za Alana ali da je njegova cena i dalje visoka, između 60 i 70 miliona evra.

CORRIERE DELLO SPORT

Manolas u klinču između Rome i Napolija”, otvara rimski dnevnik današnje izdanje sa detaljima pregovora dva kluba oko angažovanja grčkog reprezentativca. U podnaslovu se kaže da se Manolas već sve dogovorio sa De Laurentisom: ugovor na pet godina sa platom od 4.000.000 evra po sezoni. „Ali dodaje KorijereDžejms Palota traži celu cifru raskidne klauzule, 36.000.000. bez popusta i u kešu“.

Takođe se navodi da je Roma zainteresovana za Dijavaru ali ne u okviru kupoprodaje Manolasa, već kao odvojene poslovne akcije.

List posvećuje i dve strane za reportažu u kojoj dao oduška navijačima Rome da pokažu koliko im već nedostaje Frančesko Toti: „Koliko nam već nedostaješ”.

Sergej, PSŽ ponovo pokušava” naslov je ispod zaglavlja koji svedoči o obnovljenom interesu francuskog šampiona za reprezentativca Srbije. Novi-stari tehnički direktor PSŽ Leonardo je već poslao prvu ponudu za Milinkovića: 55.000.000 evra. Ponuda je za Lacio previše niska i nisu voljni da je uzmu u razmatranje iako je, prema tvrdnjama iz Formela, jedina koja je, do sada, stigla. Milinković je, podseća Korijere, stara Leonardova želja. Brazilac je hteo da ga dovede i u Milan prošle godine i nije isključeno, naprotiv očekuje se da PSŽ poveća ponudu za Sergeja.

„Ne ostaje mi ništa drugo nego da pobeđujem”, citira Korijere reči Mauricija Sarija u naslovu za tekst o zvaničnoj prezentaciji novog šefa stručnog štaba Juventusa. U redakcijskom komentaru pod naslovom „Sve polazi od CR7” , se kaže da će Sari prilagoditi taktiku, zamisli, rešenja Kristijanu Ronaldu. Drugim rečima Sari će prema zahtevima Portugalca skrojiti tim po njegovoj meri, polazeći od igrača Juvea koji će biti prodati i pojačanja koja će stići do početka šampionata.

Aurelio (De Laurentis) napada: Viče i psuje, ne znam koliko će izdržati”, prenosi Korijere zajedljiv komentar Sarijevog bivšeg poslodavca, gazde Napolija, koji je izrazio sumnju u istrajnost Sarija da se ponaša po Juventusovim pravilima, podsećajući na njegov stil rada tokom tri godine u Kastel Volturnu.

TUTTOSPORT

Pogba zove Sarija”, nastavlja torinski dnevnik da podgreva snove navijača Juvea da bi Pol Pogba mogao da se vrati u redove Stare dame. Prema pisanju lista Pogba i Juve se mnogo sviđaju jedno drugome dok je u Realu dijalektička razmena mišljenja Zinedina Zidana i Florentina Pereza sve oštrija. Zidan želi po svaku cenu svog zemljaka, dok Perez ne želi da potroši bogatstvo na igrača Mančester junajteda. Ni Juve, objašnjava Tutosport, nema na raspolaganju keš da kupi Pogbu ali ima dva- tri igrača koji veoma zanimaju engleski klub: Kanselo, Kosta i Dibala. Na unutrašnjim stranama se još kaže da Juve ne odustaje od De Lihta i da će biti velika bitka između šampiona Italije sa PSŽ-om koji takođe želi mladog defanzivca Ajaksa.

Udedljiv i otvoren. Bravo Sari”, naslov je komentara u kome se odaje priznanje Mauriciju Sariju za nastup na jučerašnjoj prezentaciji. Toskanskom stručnjaku se stavlja u veliki plus spremnost da odgovori na sva pitanja, uključujući i neprijatna, sa maksimalnim poštovanjem i i iscrpnošću, bez skrivanja iza uobičajenih fraza. Tutosprot je dao „devetku“ Sariju za njegov nastup na konferenciji za novinare ocenjujući efikasnost, mudrost, transparentnost, objašnjenja, juventinizam i rečnik novog trenera Juvea.

Konte, bum a San Siro. Inter već ima 35.000 preptlatnika”, i Tutosport piše o tome kako su planule pretplatne karte za sledeću sezonu Intera. Na unutrašnjim stranama se tvrdi da je već krenula „Kontemanija“ u Interu i da smo vrlo blizu da sve pretplatne karte budu rasprodate u prvih sedam dana prodaje.

Na unutrašnjim stranama Tutosport piše da je Milan odbio ponudu Barselone za svog kapitena: ”Romanjoli? Stoj. Barselona zakucala na vrata Rosonera ali Milian smatra da je defanzivac jedan od nezamenljivih u ovom momentu”.

Piše: Željko Pantelić


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara