Buongiorno Italia: Đakomeli umesto pravde poklanjao penale, Inter već na raskrsnici

Vreme čitanja: 6min | uto. 27.10.20. | 12:02

Prva evropska utakmica u Bergamu posle skoro 30 godina, iščekivanje Ronaldovog testa u Torinu

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Katastrofalno suđenje arbitra Đakomelija na meču Milan - Roma i najava utakmica italijanskih klubova u Ligi šampiona su glavne priče u italijanskoj sportskoj štampi.

Izabrane vesti

LA GAZZETTA DELLO SPORT

Milan stop. Roma tri puta nadoknadila zaostatak. Ništa od bega Rosonera. Sudija i VAR katastrofalni”, sažima Gazeta na naslovnici u par rečenica jučerašnji vatrometni sudar Milana i Rome završen remijem 3-3. Na unutrašnjim stranama se kaže da je Milan tri puta bio u vođstvu ali da je Roma svaki put odgovorila. Takođe se žestoko kritikuju i veliki previdi i greške arbitra Đakomelija i sudija u sobi VAR koji nisu ispravljali očigledno pogrešne odluke sudije na terenu, posebno kada su u pitanju dva izmišljena penala.

Po Gazeti najbolji igrači na terenu su bili napadač Milana Leao, autor dve asistencije, i golman Rome Mirante koji je i pored tri primljena gola imao nekoliko parada koje su spasile njegov tim.

U drugom tekstu, posvećenom Zlatnu Ibrahimoviću se konstatuje da je Ibra na sve tri meča koja je odigrao u ovoj sezoni u Seriji A postigao po dva gola i sad je na čelu liste strelaca sa šest golova ispred Lukakua, Belotija i Kaputa. Istovremeno se podvlači da je Milan platio skupo odsustvo Donarume. U prethodna četiri kola Rosoneri su primili jedan gol, a bez svog prvog golmana protiv Rome tri puta su vadili loptu iz mreže.

“Inter je već na evropskoj raskrsnici”, najavljuje milanski dnevnik meč Nerazura sa Šahtjorom u Kijevu kao odlučujući za plasman u osminu finala Lige šampiona budući da su Ukrajinci pobedili Real Madrid a Inter remiziriao sa Borusijom Mehengladbah u prvom kolu. “Konte se uzda u super Lukakua: vreme je da napadnemo trofej”, prenosi Gazeta reči kormilara Intera koji želi da ostavi trag i u Ligi šampiona, takmičenja u kojem nije uspeo da stigne, kao trener, dalje od četvrtine finala. Gazeta podseća i da je pre deset godina pohod Intera ka osvajanju Lige šampiona počeo upravo u u Kijevu, volšebnim preokretom protiv Dinama u poslednjih par minuta meča. U najavi meča se precizira da se u prvi tim Intera vraćaju De Fraj, Hakimi, Barela i Jang koji će zameniti Ranokju, Darmjana, Eriksena i Perišića.

“Atalanta i Gasperini odmeravaju snage sa legendom Ajaksom”, ističe se da je Boginja neka vrsta italijanskog Ajaksa i da će večeras imati priliku da pokaže svoju vrednost protiv Holanđana. U članku se precizira da će Gasperini izvesti najjači sastav na teren stadiona u Bergamu na kome će se odigrati prvi meč u evropskim kup takmičenjima nakon, gotovo, 30 godina. Poslednji susret je odigran 1991. godine. Gasperini, za razliku od meča sa Sampdorijom, večeras šalje na teren najjači mogući sastav. Atalanti nedostaju Kaldara i De Ron. Umesto Italijana će igrati Romero a Holanđanina Pašalić. U napadu ćemo videti kolumbijski tandem Zapata - Murijel sa Papu Gomezom.

“Rino i Napoli, svi putevi vode ka golu”, analizira Gazeta igru Napolija na startu sezone i objašnjava tačke preokreta u filozofiji i stilu igre Gatuzovog tima. Dolazak Osimena i vidno poboljšanje igre Lozana i Politana, uz senatore Insinjea i Mertensa su omogućili preokret. Petanja, zaključuje Gazeta, idealno kompletira napadački red Azura.

“Juve je otkrio da je CR7 zavisan”, izračunao je milanski dnevnik da Bjankoneri sa Kristijanom Ronaldom na terenu pobeđuju u tri od četiri utakmice, bez Portugalca samo jednu od dve.

CORRIERE DELLO SPORT

“Golgeter Đakomeli”, ironična je najava ispod zaglavlja Korijerea za izveštaj sa poslednjeg meča petog kola Serije A Milan - Roma. U nadnaslovu i podnaslovu se kaže da su sudija i VAR bili negativni protagonisti u remiju 3-3 između Rosonera i Đalorosih. “Kad je elektronsko oko slepo”, naslov je redakcijskog komentara u kome se retorički pita u šta se fudbale pretvorio. U tekstu se navodi da je sudija Đakomeli bio u psihičkoj konfuziji, što može da se dogodi svakome, ali da je neobjašnjivo zašto VAR nije reagovao kada je bilo jasno da se radi o očiglednim previdima arbitra na terenu u slučajevima oba dosuđena penala.

Fonseka nije zadovoljan: Moramo da budemo ambiciozniji”, prenosi Korijere reči portugalskog stručnjaka koji nije krio da je došao na San Siro da osvoji sva tri boda. Interesantno je da je trener Rome bio jedini koji nije kritikovao žestoko sudiju Đakomelija: “Oštetio nas je podjednako. Mislim da je grešio u dobroj veri, na nama je da okrenemo list i nastavimo dalje”.

“Sumnjivi izostanci, Lacio zabrinut pred Briž”, svedoči Korijere da se juče na uzimanju brisa, u organizaciji UEFA, nisu pojavili Luiz Felipe, Lukaš Lejva i Strakoša. Nepojavljivanje fudbalera je izazvalo nedoumice i sumnje u način na koji se Lacio suočava sa Kovidom-19. Najblaže rečeno, ponašanje rimskog kluba bi se moglo definisati kao netransparento. Osim pomenute trojice igača, u Belgiju neće putovati ni Radu, Lulić, Eskalante, Armini i Kataldi.

“Ronaldo na čekanju: želi da stane na crtu Mesiju”, svedoči Korijere o velikom iščekivanju u Kontinasi na rezultate testova na Kovid-19. Ako bi CR7 rezultirao negativan na testu to bi značilo da može da istrči na teren protiv Barse.

Stižu novi monstrumi: Kuluševski i Ansu Fati”, najavljuje Korijere da budućnost Juvea i Barse leži na leđima dvojice mladića koji bi vrlo brzo trebalo u potpunosti da zamene Kristijana Ronalda i Lea Mesija.

TUTTOSPORT

“CR7, bris Juve”, stavlja u prvi plan torinski dnevnik grčevito iščekivanje u Torinu na rezultate testova na Kovid-19 u taboru Bjankonera koji bi trebalo da daju konačni odgovor da li će Ronaldo igrati protiv Barselone u Ligi šampiona. U podnaslovu se ističe da bi, ako Ronaldo bude negativan, sutrašnji dvoboj bio prvi između njega i Mesija od prelaska iz Real Madrida u Juventus.

Na unutrašnjim stranama Tutosport prezentuje moguća rešenja Andrea Pirla za odbranu Juventusa. I pored toga što su stigle dobre vesti sa pregleda Lea Bonučija, nije ni istegao ni pokidao mišić, neizvesan je njegov nastup protiv Barselone i pored toga što nedostaju Kjelini i De Liht. U Kontinasi je alarmantno stanje u odbrani jer je kompletna startna trojka van stroja i razmišlja se da Mekeni bude prekomandovan u zadnju liniju. Amerikanac je u Šalkeu 04 nekoliko puta u urgentnim situacijama igrao u defanzivnom redu i mogao bi da kompletira liniju sa Demiralom i Danilom ili čak i Kvadradom, ako se Pirlo opredeli za četvoročlani odbrambeni bedem.

“Za Kontea meč u Kijevu ima ukus finala”, najavljuje torinski list meč Inter sa Šahtjorom u Kijevu u LŠ. Na unutrašnjim stranama se podseća da su Nerazuri asfaltirali Ukrajince u Ligi Evrope 5-0. Prenose se i reči Kontea da njegov tim mora na isti način da pristupi meču kao u polufinalu evropskog takmičenja pre dva meseca u Nemačkoj. “Šahtjor je jak, ne postižu se tri gola Real Madridu slučajno”, zapazio je Konte. U drugom tekstu Tutosport podvlači odgovor Lautara Martineza koji je izbegao da odgovori direktno na pitanje o njegovoj budućnosti u Interu. Argentinac pregovara sa Nerazurima o produžetku ugovora i povećanju plate a poslednjih par dana su se ponovo pojavile priče o Barseloninom interesovanju za njega.

Pišemo istoriju protiv Ajaksa u Bergamu”, poručio je trener Boginje Đan Pjero Gasperini pred meč Lige šampiona sa Holanđanima. U najavnom članku se podvlači činjenica da će Atalanta konačno igrati na svom terenu utakmice u evropskim kupovima i da je jedina mrlja što na stadionu neće biti gledalaca da uveličaju veliki događaj za Boginju. List piše da će Holanđanin Hatebur biti posebno insprisan protiv svojih zemljaka.

Piše: Željko Pantelić


tagovi

Buongiorno Italia

Obaveštavaj me

Juventus
Milan
Lacio
Roma
Inter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara