Marko Ilić na golu Kortrajka (©AFP)
Marko Ilić na golu Kortrajka (©AFP)

Budući Zvezdin golman, hokus-pokus i "Klopov" fudbal

Vreme čitanja: 3min | pet. 28.06.24. | 12:25

Marko Ilić privodi kraju pozajmicu u Sarpsborgu, koji je u zoni ispadanja u prvenstvu Norveške i pre tri dana je doveo novog trenera

Bliži se polako kraju pozajmica Marka Ilića u Sarpsborgu, posle čega će srpski golman izvesno da potpiše za Crvenu zvezdu. Međutim, u redovima norveškog tima i dalje računaju na čuvara mreže koji je krajem marta stigao iz redova Kolorada da do 15. jula čuva gol plavo-belih. Ilić je branio na svih 11 ligaških susreta Sarpsborga, a očekuje se da bude između stativa i ovog petka kada njegova ekipa dočeka lidera Bode Glimt u 12. rundi Elitserijena (19.00).

Dve strane na suprotnim krajevima tabele šampionata Norveške sastaće se na Sarpsborg stadionu, jer je domaćin trenutno na pretposlednjoj poziciji sa 10 bodova posle 11 utakmica, dok su gosti sa severa i aktuelni nacionalni prvaci na vrhu tabele sa 27 poena.

Izabrane vesti

Pošto je svaku od poslednje tri sezone završio u gornjoj polovini tabele, Sarpsborg se propisno mučio u uvodnoj fazi tekuće kampanje. Bliži se polusezona, a tim je u zoni ispadanja, samo bod ispred fenjeraša Sandefjorda.

19.00: (4,60) Saprsborg (3,90) Bode Glimt (1,65)

U dosadašnjih 11 mečeva, Sarpsborg je ostvario samo tri pobede, jedan remi i sedam poraza, a poslednji neuspeh desio od Kristijansunda sa 3:1 neposredno pre pauze u ligi na početku meseca. U toku odmora Sarpsborg se zahvalio Stefanu Bilbornu na saradnji, i pre tri dana na kormilo postavio Kristijana Mihelsena.

"Fudbal nije hokus-pokus. Ima dosta toga da se promeni. Moramo da verujemo u ono što ćemo da uradimo. Mislim da će igrači uživati i da se raduju igri na novi način. Publika u Sarpsborgu može da očekuje 'Klopov' fudbal. Hoćemo da promenimo tempo i igramo direktnije. Gradićemo kamen po kamen. Zaista se radujem delu sa Bodeom, biće veoma uzbudljivo testirati se protiv najboljeg", rekao je Mihelsen.

Sarpsborg je do sada kapitulirao neverovatnih 19 puta samo u pet poslednjih ligaških mečeva, a ukupno 25 primljenih golova od početka kampanje je najviše od bilo koje ekipe u ligi.

Igraj EURO Prognozzer - osvoji svaki dan do 100.000 bez ikakvog uloga!

Na nesreću domaćina, rekord protiv Bode Glimta sugeriše da će se mučiti da poboljša defanzivne brojeve u ovom meču, pošto je Sarpsborg gubio kod kuće i u gostima od branioca titule u svakoj od poslednje dve sezone i primio je 12 golova za to vreme.

U međuvremenu, Bode je osvojio tri od četiri protekle titule u Eliteserijenu i na dobrom je putu ka još jednoj kruni, pošto je trenutno izjednačen sa 27 bodova sa Branom na vrhu tabele, iako ima utakmicu manje od najbližeg rivala.

Glimt je pretrpeo samo jedan poraz u dosadašnjih 12 prvenstvenih utakmica, što je bio protiv Ham Kama prošlog meseca, ali je trenutno u nizu od tri susreta bez poraza posle pobede od 1:0 protiv Havesunda pre pauze.

Ekipa trenera Kjetila Knutsena je takođe najefikasnija u ligi sa 25 golova i ima najbolji rezultat u defanzivi pošto je do sada primila samo osam pogodaka.

--------------------------

EUROFORIJA SE ZAHUKTAVA!

OVO JE 18 RAZLOGA ZBOG KOJIH JE MOZZART NAJBOLJI IZBOR ZA EP

------------------------------

NORVEŠKA 1 - 12. KOLO

Petak

19.00: (1,40) Bran (4,80) Stremsgodset (7,75)

19.00: (2,05) Od Grenland (3,50) Kristijansund (3,50)

19.00: (4,60) Saprsborg (3,90) Bode Glimt (1,65)

21.15: (3,20) Tromse (3,50) Molde (2,20)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Norveška 1SarpsborgMarko IlićBode Glimt

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara