Foto: Reuters
Foto: Reuters

Bruno je đavo na gostovanjima, Mančester kralj preokreta van Old Traforda

Vreme čitanja: 4min | čet. 17.12.20. | 09:20

Junajted na Bramal Lejnu igra prvu od šest utakmica do prvog januara

Mukama Šefild Junajteda ove sezone ne nazire se kraj, a Mančester Junajted koji večeras (21.00) gostuje na Bramal Lejnu viđen je kao tim koji bi mogao dodatno da produbi agoniju ekipe Krisa Vajldera, jedine koja u konkurenciji premijerligaša ne zna za trijumf posle 12. odigranih rundi. Junajted pred sobom ima šest mečeva u narednih 16 dana i pobeda nad Šefildom nameće se kao imperativ jer do prvog januara slede Lids, Everton u Liga kupu, Lester, Vulvsi i Aston Vila.

Kada je reč o Oštricama, u aktuelnoj takmičarskoj godini nije važno da li igraju kod kuće ili na strani jer se porazi gotovo nezaustavljivo nižu. Prethodne sezone bili su otkrovenje elitnog ranga engleskog fudbala skidajući skalpove pred svojom publikom. Ove sezone navijača praktično nema, a Šefild je apsolutni favorit za ispadanje iz lige. Taj epitet, mogao bi još malo da podeblja gost sa Old Traforda koji želi da nastavi perfektan niz na gostovanjima. Za sada ima pet od pet, uz detalj da je svaki put prvi primio gol, a potom se vraćao i beležio trijumfe. Nikome nikada to nije pošlo za rukom na šest uzastopnih utakmica.

Izabrane vesti

Pobednički niz Junajteda na gostovanjima datira još sa kraja prošle sezone i iznosi devet vezanih mečeva. Na papiru deluje da će deseti biti rutinski upisan. Međutim, prošle sezone Crveni Đavoli nisu pobedili na Bramal Lejnu gde je viđen spektakularan meč sa po tri lopte u mreži oba rivala. Napadač Oli MekBarni koji je bio jedan od strelaca će gotovo izvesno propustiti okršaj sa Mančesterom zbog povrede ramena iz prošlog kola, pa bi Vajlder u startnih 11 trebalo da uvrsti Lisa Musea, takođe strelca iz pomenutog susreta.

Mozzart kladionica vam danas donosi poklon kvotu 1,50 na Romu protiv Torina. Sumnjamo da ćete uspeti da pronađete veću na trijumf Vučice u Rimu.

Taj remi, predstavlja jedini bod Šefilda protiv tima sa Teatra snova u poslednjih sedam međusobnih susreta, a prvi i poslednji put u Premijer ligi Junajted je savladan u premijernoj sezoni ovog takmičenja, daleke 1992. godine.

Trenutno ne postoji član engleske elite kojeg krasi bolja forma u prethodnih pet rundi, a malo je onih koji su u tom periodu prikazivali ubedljivija izdanja od najbitnijeg igrača Junajteda Bruna Fernandeša. Portugalski plejmejker je ubitačan na gostovanjima – učestvovao je u 17 golova na prethodnih 12 izleta svog tima i u proseku, van Old Traforda ih namešta ili daje na svakih 58 minuta! Otuda i besprekorni rezultati na gosotovanjima počevši od završnice prošle sezone.

Ole Gunar Solskjer iza kojeg je klub stao bez obzira na eliminaciju iz Lige Šampiona, ne bi smeo da se kocka i ispusti bodove protiv fenjeraša ukoliko želi da njegov tim deluje kao ozbiljan konkurent za jednu od prve četiri pozicije. Moraće da napadne Šefild bez Edinsona Kavanija, ali bi priliku od starta trebalo da dobije Entoni Marsijal, čovek koji je prošle sezone het-trikom na Old Trafordu slomio Oštrice.

Pobeda garantuje Crvenim Đavolima prag evrozone, Šefild bi čak i u slučaju da napravi vanserijsko iznenađenje i otme sva tri boda rivalu i dalje ostao zakucan za začelje tabele.

Dva sata ranije, (19.00) Aston Vila će ugostiti Barnli s namerom da prekine niz od tri poraza na Vila Parku odnosno da zabeleži novu pobedu posle prošlonedeljne protiv Vulvsa ostvarene sa bele tačke u sudijskoj nadoknadi. Puleni Dina Smita su 11. na tabeli, ali uz čak tri utakmice manje od većine rivala što će reći da bi teoretski, uz trijumfe u zaostalim mečevima mogli da gledaju u leđa samo Liverpulu. Smit koji ne voli često da menja startnu postavu, ipak će biti prinuđen da juri bodove bez suspendovanih Daglasa Luiza i Metija Keša. Ros Barkli bi trebalo da se vrati u protokol, kao i poslednjih sezona prvi golman tima Tom Hiton, koji je bez fudbala praktično od prošle Nove godine.

Barnli je jedan od tri tima koji borave u zoni ispadanja. U prošloj rundi slavio je protiv Arsenala, ali pobeda nad Tobdžijama više nije neki spektakl i sa sobom ne nosi težinu koju je imala nekada. U svakom slučaju reč je o najbezopasnijem timu prvenstva koji postiže gol tek na svakoj drugoj utakmici. Do sada ih je postigao svega šest i ako Džek Griliš i Oli Votkins budu raspoloženi, mogao bi Barnli vrlo lako da se zadrži na brojci od devet bodova.

PREMIJER LIGA - 13. KOLO

Utorak

Vulverhempton - Čelsi 2:1 (0:0)

/Podens 66, Neto 90+5 - Žiru 49/

Mančester Siti - VBA 1:1 (1:1)

/Gundogan 30 - Dijaš 43ag/

Sreda

Arsenal - Sautempton 1:1 (0:1)

/Obamejan 52, Gabrijel 62ck - Volkot 18/

Lids - Njukasl 5:2 (1:1)

/Bamford 35, Rodrigo 61, Dalas 77, Alioski 85, Herison 88 - Hendrik 26, Klark 65/

Lester - Everton 0:2 (0:1)

/Rišarlison 21, Holgejt 72/

Fulam - Brajton 0:0

Liverpul - Totenhem 2:1 (1:1)

/Salah 26, Firmino 90 - Son 33/

Vest Hem - Kristal Palas 1:1 (0:1)

/Aler 55 - Benteke 34, 70ck/

Četvrtak

19.00: (1,82) Aston Vila (3,50) Barnli (4,60)

21.00: (6,75) Šefild Junajted (4,10) Mančester Junajted (1,52)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Premijer ligaBruno FernandešŠefild junajtedMančester Junajted

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara