Bremer: Moramo da zaustavimo Vlahovića i Kostića; Militao: Srbima ne smemo da ostavimo milimetar prostora

Vreme čitanja: 3min | ned. 20.11.22. | 20:52

Brazilci sipaju hvalospeve na račun Orlova

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Katara)

Započeli su brazilski novinari dan ranije, a u istom ritmu, sa širokom paletom pohvala na račun fudbalera Srbije nastavili su i igrači žuto-plavih.

Izabrane vesti

Posle večerašnjeg treninga u Al Arabi centru, Brazilci su organizovali za prisutne novinare miks zonu, u koju je došlo nekoliko fudbalera Selesaa, ali se sve pretvorilo u vašar nervoze, gaženja, rasprava, jer je više od 300 novinara i snimatelja probalo da se zbije u prostor u kojem bi i 150 duša jedva disalo. Ali, nekako je funkcionisalo i završilo se bez žrtava...

Uglavnom, pred novinare su ovog puta izašli momci koji su u drugom planu kod Titea, ali su imali šta da kažu o srpskim fudbalerima. Pogotovo Glejson Bremer, trenutno saigrač Dušanu Vlahoviću i Filipu Kostiću u Juventusu, a prethodno Saši Lukiću i Vanji Milinkoviću-Saviću u Torinu.

„Vlahović i Kostić su dvojica vrhunskih igrača, moraćemo da se koncentrišemno na to kako da ih zaustavimo, jer imaju veliki uticaj na igru Srbije. Međutim, ne čine samo njih dvojica taj tim, znam neke igrače iz Serije A, kao što je Saša Lukić, sa njim sam bio u Torinu, odličan je vezni igrač“, podvukao je Bremer.

U toj armiji novinara, inače, ispada da je ljude najmanje zanimao meč sa Srbijom. Bilo je tu svega i svačega, pa se pojavio i Englez koji je Gabrijela Martinela, fudbalera Arsenala, matirao pitanjem:

Dobro ste počeli sezonu, prvi ste na tabeli Premijer lige...“

Svako duva u svoju supu...

A, što se tiče Aleksandra Mitrovića, čije je kvalitete video na terenima engleske udarne divizije i rivala, Srbije, Martineli je imao odgovor kao da je došao iz Piksijevog tabora.

„Mitrović je dobar igrač, krupan momak. Srbija ima kvalitetan tim, ali mi ne bi trebalo da previše pažnje posvećujemo njima, već da gledamo sebe“, poručio je Martineli.

Kada su Orlovi sa Balkana u pitanju i štoper Reala Madrida Eder Militao ima samo reči hvale.

Biće jako teško protiv Mitrovića i Vlahovića, krupni su, fizički jaki, okretni, a ujedno su i dobri tehničari. Srpski fudbaleri inače važe za velike majstore, tehnički obučene igrače, pa nećemo smeti da im ostavljamo milimetar prostora ni u sredini terena. Ako to dopustimo, kazniće naše greške i biće stalna opasnost po naš gol“, poručio je Eder.

Militao će, ako je suditi po večerašnjem treningu, meč sa Srbijom dočekati na klupi, ali njegovo uzbuđenje zbog toga nije ništa manje.

Naravno da rade nervi, ovo je moje prvo Svetsko prvenstvo, zato je trema prilično velika i sve je veća kako se bliži prva utakmica. Srbija je odlična reprezentacija, mi se spremamo za nju, radimo sve ono na šta nam Tite skreće pažnju“, rekao je štoper Selesaa.

Za razliku od današnjeg programa, kada su Brazilci i Srbi uporedo trenirali na dva terena udaljena 50-ak metara jedan od drugog, za sutra je drugačiji plan, žuto-plavi su odlučili da vežbaju pre podne.


tagovi

Katar2022BremerGabrijel Martineli

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara