Dani Alves (©Reuters)
Dani Alves (©Reuters)

Crtice sa treninga Brazila: Tite birao odbranu za Srbiju, fokus na loptama koje hrane Mitrovića

Vreme čitanja: 3min | ned. 20.11.22. | 17:16

Dileme oko Danija Alvesa: Sve vreme u postavi, novinari tvrde da nema šanse da počne

(Od specijalnog izveštača Mozzart Sporta iz Dohe)

Može biti da je varka za veliki broj novinara sa svih strana sveta, koji su popunili tribinu na otvorenom treningu Brazila, ali na prvi pogled reklo bi se da je selektor Tite već izabrao petorku koja će činiti defanzivni deo tima za premijerni meč sa Srbijom.

Izabrane vesti

Više od polovine treninga Brazilci su radili podeljeno na dve strane terena: na jednoj je vežbala odbrana, a na drugom ofanzivni deo tima. I podela je glasila ovako: prvu petorku defanzivne linije činili su Dani Alves na desnom, a Aleks Teljes na levom beku, dok su Tijago Silva i Markinjos bili štoperi, Fabinjo kao zadnji vezni ispred njih.

Drugu defanzivnu petorku činili su Danilo, pa Bremer i Militao kao štoperi i Aleks Sandro levo, a Kazemiro ispred njih. Fokus je i za jedne i za druge, dobrih pola sata treninga, bio na loptama s boka. Štoperi su započinjali akcije, gurali lopte na stranu, a bekovi su centrirali u šesnaesterac, gde je druga petorka imala zadatak da „skida“ te visoke lopte, bilo vraćajući ih u polje, bilo u težim situacijama skrećući ih u korner.

Pošteno rečeno, bekovi baš i nisu bili preterano raspoloženi da šalju „kifle“, jer je bilo vrlo malo pravih visokih lopti kakve idu na glavu Aleksandra Mitrovića, koje on napada kao leteća tvrđava i raznosi sve oko sebe. Ali, dobro, videli smo da Brazilci i te kako misle da će im takve situacije praviti najviše problema u meču sa Srbijom i dobro su zapeli da porade na njima.

Ono što nagoveštava da je Tite izabrao prvu postavu odbrane je drugi deo treninga, gde su napadači udarali na defanzivce, a ekipe se nisu menjale. I dalje su tim činili Alves, Markinjos, Tijago Silva, Teljes i Fabinjo, selektor ih nije menjao, kombinovao, isprobavao druge varijante...

A, opet, brazilski novinari tvrde da su Alvesove šanse da zaigra – nula odsto.

Alves je najkontroverzniji igrač u timu. Samo poziv za njega je izazvao revolt širom zemlje, a još kada bi zaigrao protiv Srbije, to bi izazvalo eksploziju. Čovek je odigrao 11 utakmica ove sezone i izgubio deset. Pritom je još igrao u veznom redu, nije čak bio ni bek. Danilo je siguran starter, verujte mi“, tvrdi Arturo Kezada, izveštač TNT Sporta.

(©Reuters)(©Reuters)
(©Reuters)(©Reuters)
(©Reuters)(©Reuters)

Inače, žuto-plavi su krenuli ležerno. Sinoć su stigli u Dohu, kao poslednja reprezentacija, a danas su im u Al Arabi trening centar u posete došle porodice. Roditelji, supruge, braća i sestre, deca, bebe u kolicima, verovatno i prijatelji, braća, kumovi, jer nijedna „delegacija“ nije bila malobrojna. I svi u dresovima ili majicama. Zbog te VIP posete trening je kasnio sa početkom skoro sat vremena.

Ali, kada se začula Titeova (ili Ćićeova, kako Brazilci izgovaraju) pištaljka, sve se uozbiljilo. Uostalom, ne čeka ni prvog favorita za svetsku titulu lak zalogaj u prvom kolu Mundijala.


tagovi

Katar2022Dani AlvesFudbalska reprezentacija BrazilaReprezentacija BrazilaTite

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara