Fudbaleri Borca (©fkborac.net)
Fudbaleri Borca (©fkborac.net)

Borac protiv fenjeraša vida rane od Ferencvaroša

Vreme čitanja: 3min | pon. 02.09.24. | 10:11

Banjalučani će ugostiti GOŠK (ponedeljak, 21) u 5. kolu prvenstva Bosne i Hercegovine

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Sarajeva)

Početak sezone za Borac je protekao u fokusu na evropske utakmice, pa su do sada u Premijer ligi odigrali svega jedan meč. Upisali su tri boda, a ono što je za njih najvažnije to je da su uspeli da izbore Ligu konferencije, pa dok se ne krene u tom takmičenju mogu se posvetiti domaćem šampionatu. Banjalučani će u okviru petog kola ovog ponedeljka od 21 časova ugostiti sastav GOŠK-a.

Izabrane vesti

Borac i ove godine juriša na titulu u Premijer ligi. Međutim, sigurno je da će danak uzeti igranje evropskih utakmica, jer zgnusnut raspored može da napravi problem. Iz tog razloga, Banjalučani su do sada odigrali svega jednu utakmicu, pa će nekako morati da dodatno zagužvaju kalendar i odigraju odložene utakmice, pre nego što krene grupna faza Lige Konferencija u kojoj će se takmičiti. Pre nekoliko dana, Borac je odigrao iscrpljujući meč. Poslednju stepenicu pred grupnu fazu Lige Evrope na kojoj je zapeo, a protivnik je bio mađarski Ferencvaroš.


21.00: (1,12) Borac Banjaluka (7,50) GOŠK (18,0)


Naporan meč koji je rešen tek nakon boljeg izvođenja penala sigurno je iscrpio fudbalere banjalučkog tima, kako fizički tako i psihički pa će danas šampion Bosne i Hercegovine pokušati da bar malo zaleči rane od pomenute utakmice. Prednost domaćeg terena i uloga favorita ne bi trebali doći u pitanje, ali će morati fudbaleri Borca sve to da prikažu na terenu i da na prvenstvenu pauzu odu sa novom pobedom.

"Posle burne sedmice i utakmice sa Ferencvarošem koja je bila zahtevna u svim segmentima, čeka nas novi prvenstveni ispit. Pokušali smo malo da 'ohladimo glave' i da fokus u potpunosti prebacimo na predstojeću utakmicu", istakao je u trener Borca Mladen Žižović nastavio:

"Nama je prvenstvo primarni cilj i protiv svakog protivnika moramo da budemo na najvišem nivou. Borbenost, koncentracija i sve ono što je ključno za pobedu mora da bude na maksimumu. Poštujemo sve rivale, ali mi idemo na pobedu u svakoj utakmici. Tako će biti i protiv GOŠK-a. Znamo šta nas čeka i potrudićemo se sprovedemo plan igra u delo kako bi stigli do nova tri boda".

Sa druge strane, GOŠK je jako loše ušao u sezonu, budući da je upisao dva četiri poraza. Ni promena trenera za sada nije donela rezultat, jer je i Danijel Pranjić, kao i njegov prethodnik Admir Adžem, upisao dva poraza. Pokušaće večeras da 'vadi kestenje iz vatre ', jer će vremena za popravni biti sve manje, a opšte je poznato da ove sezone ispadaju četiri ekipe, pa će biti teško stizati bodovni zaostatak. Iako Gabeljane očekuje borba za opstanak, u taboru veruju da mogu krenuti uzlaznom putanjom.

"Svesni smo da neće biti lako, ali se moramo probuditi i početi osvajati bodove. Idemo šampionu i probaćemo nešto uraditi. Jedan bod bi nam sigurno podigao samopouzdanje pred odlazak na reprezentativnu pauzu", rekao je trener Goška Danijel Pranjić.

BIH 1 – 5. KOLO

Petak

Sarajevo - Radnik Bijeljina 2:0 (1:0)

/Bubanja 10, Turkeš 90+2/

Subota

Velež Mostar - Igman 1:1 (1:1)

/Mlinarić 34 - Nurković 45+1/

Nedelja

Željezničar - Sloga Doboj 1:1 (0:1)

/Krpić 61 - Grabež 21/

Široki Brijeg - Sloboda Tuzla 1:1 (0:1)

/Činedu 70 - Hrvanović 6/

Ponedeljak

21.00: (1,12) Borac Banjaluka (7,50) GOŠK (18,0)

Utorak

21.00: (1,33) Zrinjski (4,70) Posušje (8,50)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

BiH 1Borac Banjaluka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara