(©fkborac.net)
(©fkborac.net)

Borac časti navijače, pun stadion čeka Tuzlake

Vreme čitanja: 4min | ned. 18.08.24. | 10:47

Banjalučani uz besplatan ulaz večeras (21.00) čeka povratnika u elitni rang Bosne i Hercegove Slobodui koja je poražen u prva dva kola

(od dopisnika Mozzart Sporta iz Sarajeva)

Posle jučerašnje dve utakmice, danas se nastavlja Premijer liga Bosne i Hercegovine, i to sa dve vrlo zanimljive utakmice. Borac će u Banjaluci imati ovosezonsku premijeru u domaćem takmičenju, dok će i Široki Brijeg igrati prvu domaću utakmicu u sezoni protiv posrnulog Veleža.

Izabrane vesti

Posle osvojene šampionske titule prošle sezone, sanjali su Banjalučani dobar plasman u Evropi, i na kraju ga dosanjali. Istina, teškom mukom, ali je krajnji cilj najbitniji. Plasirali su se u plej-of za Ligu Evrope, gde će igrati protiv mađarskog Ferencvaroša, ali su svakako izborili grupnu fazu Lige konferencije, bez obzira na ishod dvomeča sa mađarskim prvakom.

Upravo su zbog nastupa u Evropi, iz tabora Borca odložili dve utakmice Premijer lige, protiv Igmana i Veleža, pa će Banjalučani večeras (21.00) imati premijeru u domaćem takmičenju u kojem brane titulu. Prolazak dalje u Evropi, bio je povod da se počaste i navijači, pa će ulazak na Gradski stadion biti besplatan.

21.00: (1,25) Borac (5,50) Sloboda (10,0)

Treba očekivati dupke pune tribine i ogromnu podršku koju će sa tribina imati aktuelni šampion. Sve to, trebalo bi biti dovoljan motiv za uspešno otvaranje sezone u Premijer ligi.

"Moramo da saberemo utiske, a potom maksimalna koncentracija za po meni prvu najvažniju utakmicu, a to je Sloboda. Znamo da kad su ekipe u takvoj poziciji, znaju da iznenade. Mi smo pod navodnicima u nekoj euforiji, ali trea da spustimo loptu na zemlju. Prvenstvo nam je i donelo sve ovo, pa moramo ući maksimalno kao u svaki meč. Ne smemo leteti, u fudbalu nema prošlosti, samo danas i sutra. Nadam se da ćemo biti svesni važnosti utakmice, da otvorimo prvenstvo sa pobedom i učinićemo sve da tako bude", izjavio je trener Borca Mladen Žižović i dodao:

"Ono što je reper je utakmica sa Sarajevom, tamo su gostovali i dobro ćemo ih analizirati. Ima Sloboda dosta kvalitenih igrača koji igraju dugi niz godina, bore se za opstanak ove sezone posle dva startna poraza, međutim, to ne sme da nas zavara da će biti lako u ovoj ligi. Nema laganih protivnika, sve je tu negde izjednačeno, tako da samo maksimalna ozbiljnost i pristup nam može da donese prvu pobedu".

Borac je zbog uspeha u Evropi odlučio da počasti navijače besplatnim ulazom na Gradski stadion protiv tuzlanske ekipe.

"Minimalno na šta se klub odlučio kako bi zahvalio za fenomenalnu podršku, bio je sjajan ambijent i nadam se da će publika prepoznati momentum u kojem se nalazimo, igrači su zaista zaslužili da igraju pred punim stadionom, ne samo u Evropi već i u domaćim mečevima. Nadam se da će Gradski stadion biti ispunjen i opet biti 12. igrač kao i na svim prethodnim susretima", zaključio je Žižović.

Dok je Borac u dobrom momentumu, Sloboda je u dijametralno suprotnom. Izgubili su Tuzlaci obe utakmice u prvenstvu, i kako stvari stoje, očekuje ih grčevita borba za opstanak. Praktično, bez ispaljenog metka su poklekli na Koševu protiv Sarajevo, a onda upisali i domaći poraz, pa će biti jako teško čupati se u Banjaluci. Svesni toga su i u taboru Tuzlaka, pa poručuju da će pokušati biti tvrd orah favorizovanom rivalu.

Pre svega, čestitke Borcu na evropskom uspehu. U dobrom su raspoloženju i biće silno motivisani, ali mi moramo biti pametni. Izgubili smo dve utakmice i sada je pred nama izazov da pokušamo ostati neporaženi. Neće biti lako, ali ako uspemo da budemo koncentrisani i odgovorni, ništa nije nemoguće“, izjavio je trener Slobode Marko Maksimović, koji je sedio i na klupi Borca sa kojim je i osvojio titulu.

Zanimljivo je da na poslednjih 19 mečeva Borca i Slobode nije slavio gost. Banjalučani su to učinili poslednji put 2012. godine, kada su u Tuzli slavili 2:0, dok je Sloboda u posleratnoj istoriji nikada nije Gradski stadion napustila sa kompletnim plenom u svom džepu.

***

MOZZART ČASTI LAJV TIKET!

Sve što treba da uradiš je da do nedelje odigraš tiket klasičnog klađenja za bar 1.000 rsd uz minimalnu kvotu 4,00 i najmanje četiri para od kojih je jedan iz Liga petice. Ovo neće biti teško obzirom na to kakvi mečevi te očekuju u ponudi - ovo su uslovi, a nagrada je 500 rsd za lajv”.

***

PREMIJER LIGA BOSNE I HERCEGOVINE – 3. KOLO

Subota

Posušje - Sloga Doboj 1:1 (1:1)

/Boban 32 - Jović 39pen/

Željezničar - Igman 3:1 (2:0)

/Krpić 23, Al Džaber 28, Cvetanovski 59 – Ramić 72/

Nedelja

18.45: (1,65) Široki Brijeg (3,60) Velež (5,10)

21.00: (1,25) Borac (5,50) Sloboda (10,0)

Ponedeljak

21.00: (1,30) Sarajevo (4,90) GOŠK Gabela (9,50)

Odloženo

Zrinjski – Radnik Bijeljina

***kvote su podložne promenam



tagovi

Borac BanjalukaBosna i HercegovinaBiH 1Sloboda Tuzla

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara