Foto: AFP
Foto: AFP

Bomba Romera i Argentinosi u rangu Rivera i Boke (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 06.01.21. | 01:15

Sa bodom manje od velikana iz Buenos Ajresa, ekipa Dijega Dabovea produžila snove o finalu Kupa Dijego Armando Maradona

Baš kao što se i pretpostavljalo, Urakan i Argentinos Juniorsi odigrali su tvrdo na stadionu Tomas Adolfo Duko u Buenos Ajresu u duelu 4. kola grupe A šampionske faze Kupa Dijego Armando Maradona. Mali broj prilika, atraktivnih poteza, smislenih napada, ali i spektakularan pogodak rezrviste Matijasa Romera koji je primakao Argentinose na bod zaostaka u odnosu na Boku Juniors i River Plejt kolo pre nego što će biti poznati finalisti.

Od timova koji su, ne računajući večerašnji, tri od četiri poslednja četiri međusobna meča okončali bez golova nije bilo realno očekivati vatromet i goleadu. Ne žali se ekipa Dijega Dabovea - limitirala je protivnika na samo jedan udarac u okvir, a iz svoja dva precizna pokušaja sporvela je jednu loptu u mrežu rivala. Dovoljno da u poslednjoj rundi u direktnom okršaju sa Bokom na svom terenu odlučuje ko bi mogao u finale, a da se pritom nada kiksu Rivera protiv Independijentea.

Izabrane vesti

Sudbina je htela da se u 42. minutu povredi Florentin i da umesto njega na teren uđe Matijas Aleksis Romero, nekada dete Boke Juniors. Gledajući mu statistiku u argentinskom fudbalu, jedan od poslednjih od kojeg biste mogli da očekujete pogodak. Ali upravo je on bio čovek odluke. U 62. minutu Sosa mu je predao loptu u noge, ovaj je spretno izbegao start rivala, a zatim sa oko 25 metara pogodio sa takvom sigurnošću i preciznošću kao da su mu pozicije izvan šesnaesterca komfor zona. A reč je o momku koji sa 24 godine, večeras postigao tek drugi gol u profesionalnoj karijeri, prvi u argentinskim takmičenjima.

Noćas je seriji od sedam utakmica u kojima Argentinosi nisu savladali Urakan došao kraj. Ali ono što je mnogo bitnije jedino oni u grupi A uoči poslednjeg kola mogu da izađu na crtu Boki i Riveru i da uz eventualno najboljih 90 minuta pokušaju da ugroze mesto u finalu polufinalistima Libertadoresa. Za početak, već za tri dana mogli bi da pomrse račune Boki što bi po sebi već bilo ogromno dostignuće, nezavisno od toga hoće li River slaviti protiv Independijentea. Ne bi trebalo zaboraviti ni to da će velikanima iz Buenos Ajresa u narednih nedelju dana fokus isključivo biti usmeren na polufinale Libertadoresa.

KUP DIJEGO MARADONA – 4. KOLO

Utorak

Urakan - Argentinos Juniors 0:1 (0:0)

/Romero 62/

Sreda

01.30 (2.55) Atletiko Tukuman (3.10) Kolon (2.75)



tagovi

UrakanArgentinos Juniors

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara