Fudbaleri Boke Juniors (©Reuters)
Fudbaleri Boke Juniors (©Reuters)

Bokina slaba tačka – gostovanja, brane minimalac protiv klasične „domaćice“

Vreme čitanja: 3min | čet. 22.08.24. | 23:05

Derbi osmine finala Kopa Sudamerikana igra se u Belo Orizonteu, plavo-beli protiv Kruzeira imaju gol prednosti (1:0) s Bombonjere

Kruzeiro i Boka Juniors noćas (02.30) na stadionu Mineirao u Belo Orizonteu igraju najiščekivaniju utakmicu osmine finala Kopa Sudamerikane. Lisice će pokušati da nadoknade zaostatak iz prvom meča (0:1) i eliminišu jednog od giganata kontinenta.

Bez pobede u četiri uzastopna meča, Kruzeira dolazi na ovaj duel pod velikim pritiskom zbog nedavnih nastupa, iako je tim pokazao veliku snagu reakcije kako bi u svom poslednjem odigranom meču u domaćem šampionatu izbegao već viđen poraz.

Izabrane vesti

Sastav iz Belo Orizontea je tim povodom otputovao u Salvador kako bi se u sklopu 23. kola brazilske Serije A sastao sa Vitorijom. Nakon što je video kako domaćini stvaraju prednost od dva gola, tim Minas Žeraisa je ipak uspeo da reaguje i izvuče nerešen rezultat 2:2 golovima Žuana Dinenoa u 78. i 84. minutu meča.

02.30: (2,05) Kruzeiro (3,15) Boka Juniors (4,10)

Uprkos promenljivim i nekonstantnim rezultatima, brazilski predstavnik se pojavljuje kao favorit pred revanš meč osmine finala, ali ne očekuje da će imati lak zadatak u pokušaju da nadoknadi minimalni zaostatak iz Buenos Ajresa protiv jednog od najtradicionalnijih klubova južnoameričkog fudbala, kao što je Boka Juniors. Kruzeiro je mnogo stabilniji i konkurentniji tim kada igra pred svojom publikom na Mineirau. Međutim, u poslednje dve utakmice kod kuće nije se pokazao u najboljoj formi, odigravši nerešeno sa gradskim rivalom Atletiko Mineirom.

U poslednjih pet odigranih mečeva u svim takmičenjima, tim Fernanda Seabra zabeležio je samo jednu pobedu, uz dva remija i dva pretrpljena poraza. U pomenutom periodu savladali su Botafogo, odigrao nerešeno sa Vitorijom i Atletiko MG, pored poraza od Boke Juniors i Fortaleze. Igrajući kao domaći tim u Belo Orizonteu, ekipa Kruzeira je zabeležila nedavnu kampanju sa tri pobeda, jednim nerešenim rezultatom I jednim porazom u poslednjih pet odigranih mečeva.

Dok je na drugoj strani ekipa Boke Juniors, koja zauzvrat ima 11 uzastopnih mečeva bez poraza ove sezone, uključujući utakmice i u nacionalnim takmičenjima, te joj je dovoljan i kako bi ostvarila plasman u četvrtfinale Kopa Sudamerikane. Njihov poslednji duel bila je pobeda nad San Lorencom od 3:2, za vikend, u veoma napornom meču protiv tima sa kojim ima negativan međusobni skor, jedinim u isgtoriji bokinih okršaja.

Istina, na tom susretu za Boku nisu igrali starteri. Posle lošeg prvog poluvremena, kada je bila u deficitu od jednog gola zaostatka za Gavranovima iz Almagra, u nastavku meča, Dijego Martines je morao da angažuje neke startere, preokrenuvši sa 3:2, što je druga njihova pobeda u nizu.

Popularni Đenovljani imaju određenih poteškoća kada su u pitanju gostujući nastupi. Naime, tim sa čuvene Bombonjere nije zabeležio pobedu na poslednjih pet gostovanja, uz četiri nerešena ishoda i sa jednim porazom. Boka je u poslednjih pet utakmica u svim takmičenjima zabeležila tri pobede i dva remija. Tokom ovog perioda savladan je Kruzeiro, San Lorenco i Banfild, pored remija sa Independijente Rivadavijom i Barakas Sentralom.

KOPA SUDAMERIKANA – OSMINA FINALA (REVANŠI)

Utorak

Rasing – Uačipato 6:1 (4:0), prvi meč: 2:0

/Rodrigez 10, Martinez 26, Karbonero 31, 45+3, Kintero 45+1ag, Di Čazare 51, Almendra 55 – Palmecano 48pen/ - prvi meč 2:0

Sreda

Korintijans – Bragantino 1:2 (1:0) – penalima 5:4 - prvi meč: 2:1

/Garo 24 – Saša 72, Kadido 76/

Fortaleza - Rasing Sentral 3:1 (0:0) - prvi meč 1:1

/Lukero 53, Pikaću 78, Sasha 90+2 - Blanko 48/

Četvrtak

Independijente Medeljin - Palestino 4:0 (2:0) - prvi meč 2:2

/Roman 29ag, Alvarado 42, Čavera 66, Perlaza 67/

Lanus - LDU Kito 3:1 (1:1) - prvi meč 2:1

/Bu 9, Iskiredos 78, Akosta 89 - Arse 37/

23.55: (4,30) Amelijano (3,40) Libertad (1,90) - prvi meč 1:1

23.55: (2,95) Belgrano (3,10) Atletiko Paranaense (2,55) - prvi meč 1:2

Petak

02.30: (2,05) Kruzeiro (3,15) Boka Juniors (4,10) - prvi meč 0:1

***Kvote su podložne promenama

PIŠE: Đorđe RADONJIĆ


tagovi

KruzeiroBoka juniorsKopa SudamerikanaJužna Amerika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara