Žoze Murinjo i Geret Bejl
Žoze Murinjo i Geret Bejl

Bivši igrač? Murinjo bez pardona po Bejlu: Priča o dobrim treninzima, a ne igra

Vreme čitanja: 2min | pet. 12.02.21. | 15:54

Iako skener ne pokazuje nikakve povrede

U Madridu su ga zamrzeli, iako je imao neke blistave partije, pa je čak bio i najzaslužniji za neke velike trofeje, recimo onaj pehar Lige šampiona u finalu sa Liverpulom. Ali ako je neko i pomislio da su svi problemi Gereta Bejla samo posledica njegovog nezadovoljstva tretmanom u Realu sada je postalo jasno da je Velšanin jednostavno fudbal stavio u drugi plan. A Žoze Murinjo nije čovek koji će bilo kome da prećuti, pa je uoči derbija sa Mančester Sitijem propisno naribao Bejla zbog – objave na društvenim mrežama

Bejl je naime uoči dramatičnog poraza Totenhema od Evertona (4:5) u FA kupu okačio fotografiju sa natpisom: “Dobar trening danas“. Naizgled sve OK, ali ne kad govorimo o igraču koji je ove sezone odigrao svega 230 minuta u Premijer ligi. Ne zato što nije dovoljno dobar, već zato što je – uvek nespreman.

Izabrane vesti

Moram da se osvrnem na tu objavu, jer postoji kontradiktornost između nje i realnosti. Od početka sezone sam uvek pokušavao da apsolutno sve držim u privanosti, ali o ovome moram“, počeo je Murinjo i odmah se osetilo da se sprema eksplozija.

Verovatno objava nije ni njegova odgovornost, ali ona govori o odličnom treningu i tome da je igrač spreman što je potpuno pogrešno. I zato moram da kažem kako je zaista. Poslednji put ponavljam. On se nije osećao dobro. Išao je na skener. Skener nije pokazao nikakvu povredu, ali je on i dalje nešto osećao. Kao treneri, lekari nikad ne možemo protiv fudbalerovog osećaja. Tako da nije bio spreman za utakmicu. Prosto je. Ako sutra bude spreman igraće“, zagrmeo je Murinjo.

18.30: (1,40) Mančester Siti (4,50) Totenhem (8,50)

Nikome taj ne ćuti. A Bejl nikome nije dao povod da stane na njegovu stranu. Ove sezone je počeo samo dve utakmice u Premijer ligi. Ove sezone u prvenstvu nijednom nije odigrao svih 90 minuta, mada treba reći da je u London stigao sa povredom kolena.

Očekivalo se ipak više od Bejla. Očekivalo se da u saradnji sa Harijem Kejnom i Hjong-min Sonom napravi dar mar u Engleskoj. Avaj, ispostavilo se da ga je kraj avanture u Realu dugoročno oštetio. A Totenhem mu nedeljno plaća oko 250.000 funti! Od Reala dobije još 350.000. Svake nedelje.

Bivši igrač. Nažalost, ali čini se da je tako. Bar kad su u pitanju najveći klubovi. U Madridu čupaju kosu. Moraće da ga plaćaju i do leta 2022.



tagovi

Geret BejlŽoze Murinjo

Obaveštavaj me

Totenhem

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara