Ole Gunar Solskjer i Pep Gvardiola (©Reuters, ©Shutterstock)
Ole Gunar Solskjer i Pep Gvardiola (©Reuters, ©Shutterstock)

Bitka za Mančester: Đavoli u naletu, Građani oslabljeni

Vreme čitanja: 3min | sre. 06.01.21. | 11:35

Junajted bez suspendovanog Urugvajca Kavanija, Siti bez Edersona, Toresa, Garsije, a roviti su Ake i Laport. Posle izolacije u konkurenciji za tim su Žezus i Voker

Ko će na megdan Totenhemu na Vembliju u borbi za prvi trofej u Engleskoj u 2021. godini, Liga kupu – Mančester Junajted ili Mančester Siti? Gradski rivali igraju večeras (20.45) na Old Trafordu drugi polufinalni par trećeg po značaju takmičenja na Ostrvu.

Oba tima u naletu, u formi. Građani ne znaju za poraz već 11 utakmica, a Đavoli sedam. Prethodnih vikenda četa Pepa Gvardiole je razbila Čelsi u Londonu sa 3:1, dok je tim sa Teatra snova bio bolji od Aston Vile na svom terenu sa 2:1.

Izabrane vesti

Trener domaćeg tima Ole Gunar Solskjer neće moći da računa na suspendovanog Urugvajca Edinsona Kavanija. Letošnje pojačanje iz Pari Sen Žermena je bilo u dobroj golgeterskoj formi. Njemu je ovo drugi od tri meča pauze zbog kazne od strane FA Engleske zbog objave na društvenoj mreži koja može da se protumači kao rasistička.

Osim Kavanija, Solskjer ne može da računa i na dugo povrđenog Fila Džonsa, ali se u tim vraća štoper Viktor Lindelof. Napad Junajteda trebalo bi da predvode Entoni Marsijal i Markus Rašford. Na golu će biti rezervni golman Din Hendeson, koji nije primio pogodak u ovom takmičenju. U Premijer lig prednost i dalje ima Španac David de Hea.

S druge strane, Pep Gvardiola je prethodnih nedelja imao dosta problema sa timom zbog zaraženim virusom korona. Dobra vest za španskog stručnjaka je da bi u tim mogli da se vrate Gabrijel Žezus i Kajl Voker. Oni su bili u dvonedeljnom karantinu zbog COVID-19, ali su izašli iz izlolacije. Pitanje u kakvoj su fizičkoj spremi, pa se ne očekuje da počnu utakmicu.

Zbog korone u timu neće biti brazilskog golmana Edersona, Španaca Ferana Toresa i Erika Garsiju, kao i Tomija Dojla. Pod znakom pitanje je igranje štopera Ejmerika Laporta i Holanđanina Natana Akea. Obojica su propustila meč u nedelju protiv Čelsija na Stamford Bridžu u okviru Premijer lige. Gvardiola se prethodnih dana žalio na ubitačan tempo utakmica na Ostrvu, pa se očekuje da opet promeša karte. Sigurno neće biti istih 11 kao pre tri dana u Londonu protiv Plavaca.

Ovo je četvrti put da se Junajted i Siti sastaju u polufinalu Liga kupa. Prošle sezone dalje su otišli Građani. Đavoli su bez poraza protiv gradskog rivala u poslednje tri utakmice, a Siti za 270 minuta nijednom nije uspeo da zatrese mrežu komšija sa Old Traforda.

Gosti imaju više uspeha u mečevima Junajteda i Sitija u poslednjih pet, šest godina. Domaćini su pobedili samo na tri od 14 utakmica u svim takmičenjima. Pre nešto manje od mesec dana ova dva ljuta rivala su odigrala dosadan meč na Old Trafordu bez golova. Nema mnogo pogodaka na poslednjim mečevima mančesterskih rivala. Na tri vezana meča dolazio je tip 0-2 gola.

Solskjer još nije osvojio trofej sa Junajtedom. Prošle sezone je izgubio sva tri polufinala – Liga kupa, FA kup I Lige Evrope. Građani su posle triple krune u sezoni 2018/2019, prošle sezone morali da se zadovolje samo sa trofejom u Liga kupu.

"Prošle godine jednostavno nismo bili sposobni da prođemo, mislim da smo se od tada poboljšali i da smo ove sezone sposobni za trofeje”, rekao je menadžer Junajtreda Solskjer.

U slučaju nerešenog ishoda posle 90 minuta igraće se produžeci.

LIGA KUP - POLUFINALE

Utorak

Totenhem - Brentford 2:0 (1:0)

/Sisoko 12, Son 70/

Sreda

20.45: (3,35) Mančester Junajted (3,45) Mančester Siti (2,15)

***kvote su podložne promenama


tagovi

Ole Gunar SolskjerPep GvardiolaMančester SitiMančester JunajtedLiga kup Engleske

Obaveštavaj me

Man. Junajted
Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara