(©Reuters)
(©Reuters)

Bilbao od San Mamesa ponovo gradi neosvojivu tvrđavu

Vreme čitanja: 3min | pon. 25.01.21. | 10:34

Popravio je Marselinjo raštimovani orkestar sa severa, rezultati su ponovo tu. Osvojen je trofej Superkupa, a protiv Hetafea je pravo vreme da se Lavovi mrdnu sa mrtve tačke u Primeri

Nova godina – novi Atletik Bilbao. Ponos Baskije preporodio se pod Marselinjom Garsijom Toralom. Lavovi više nisu male mace, počeli su da opravdavaju nadimak. Specijalista za kup takmičenja superioran je bio na putu do trofeja u Superkupu, preslišao je Real Madrid i Barselonu, a u Kupu kralja je na Ibici čekirao kartu za osminu finala i nastavak pohoda na još jedan trofej. Čeka se da Bilbao proradi i u Primeri, pa da efekat Marselinjo ima potpun odjek.

Hetafe Horhea Bordalasa uhvatio je vazduh, prvi put ove sezone povezao je dva trijumfa i u dobrom raspoloženju, baš kao i Atletik Bilbao, dočekuje meč 20. kola Primere. Pošlo je Hetafeu za rukom ono što Lavovima nije u ligi, da slavi u dva meča za redom. Daleko je tim iz predgrađa Madrida od značajnih rezultata i bitke za izlazak u Evropu. Minulih sezona Hetafe se maestralno rvao sa daleko jačim klubovima i ostvarivao zapažene rezultate.

Izabrane vesti

Hetafe ne briljira na strani, a San Mames je za sve neugodno gostovanje. Bilbao caruje u svojoj kući, van nje je neprepoznatljiv. Neefikasnost je najveći Bilbaov problem, ali su stvari krenule nabolje od odlaska Gaiske Garitana i postavljanja Marselinja za trenera. Dobrano je prodrmao Marselinjo usnuli napad, pronašao je žicu igračima, pa defanzivcima Hetafea neće biti lako da ukrote Ikera Muniaina, Injakija Vilijamsa, Asijera Viljalibrea, Raula Garsiju, Berengera i saigrače.

Modifikovao je Marselinjo formaciju, počeo je Atletik da igra sa dva napadača, a Raul Garsija je ponovo u golgeterskoj formi. Nekada vezista, danas lutajući napadač. Ne igra Bilbao sa klasičnim sidrašima, mobilnost mu je najveći kvalitet. Kapiten Muniain, Vilijams i Viljalibre često menjaju pozicije, nepredvidivi su i odlično se ubacuju iz drugog plana. Imaće ekipa Hetafea dosta problema da osujeti napade domaćina koji puca od samopouzdanja. Osvojen je prvi trofej od 2015. godine i Bilbao želi da nastavi da jaše na talasu dobrih rezultata. Oseća se euforija u Baskiji, miriše na povratak u vrh španskog fudbala iako je baza fudbalera baskijskih korena suva poput drenovine. Marselinjo je ulio novu nadu i spreman je da napravi novi poredak.

San Mames se ne pokorava tako lako, ali je Hetafeu pošlo za rukom prošle sezone da trijumfuje u srcu Baskije. U 22. kolu Suarez je otvorio Lavove, a Haime Mata sa kreča overio pobedu.

Utakmicu Atletik Bilbao - Hetafe možete da pogledate u direktnom prenosu na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je samo da budete registrovani, a registracija je besplatna.

PRIMERA – 20. KOLO

Petak

Levante - Valjadolid 2:2 (0:0)

/Gomez 62, Rožer 83 - Alkaraz 73, Plano 78/

Subota

Ueska - Viljareal 0:0

Sevilja - Kadiz 3:0 (2:0)

/En Nesiri 35, 39, 62/

Sosijedad - Betis 2:2 (0:0)

/Isak 48, Ojarzabal 57 - Kanales 86, Hoakin 90+2/

Alaves - Real Madrid 1:4 (0:3)

/Hoselu 59 - Kasemiro 15, Benzema 41, 70, Azar 45+1/

Nedelja

Osasuna – Granada 3:1 (2:0)

/Budimir 27, 39, Monkajola 86 – Suarez Čaris 50/

Elče - Barselona 0:2 (0:1)

/De Jong 39, Puć 89/

Selta - Eibar 1:1 (1:0)

/Mendez 9 - Hil 53/

Atletiko Madrid - Valensija 3:1 (1:1)

/Feliks 23, Suarez 54, Korea 72 – Račić 11/

Ponedeljak

21.00: (2,50) Bilbao (2,80) Hetafe (3,35)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Atletik BilbaoHetafePrimeraŠpanija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara