Zvanično: Beljerin u Barsi godinu dana, Arsenal zadržao procente od naredne prodaje

Vreme čitanja: 1min | pet. 02.09.22. | 00:18

Španac se vratio na Nou Kamp

Rokada na poziciji desnog beka u Barseloni! Sinoć je pustila Seržinja Desta u Milan, danas dogovorila njegovu zamenu. Novi-stari igrač katalonskog kluba je Ektor Beljerin.

Španac se tako vratio kući, u grad u kojem je rođen i klub u kojem je ponikao i koji je napustio pre 11 godina! I vratio bi se za – džabe. U Arsenalu već dugo ozbiljno ne računaju na njega i nisu želeli da mu prave problem, stim da nisu želeli da raskidaju ugovor sa njim, već su ga bez centa obeštećenja pustili u Barselonu i zadržali 25 odsto od naredne prodaje, uverava pouzdani Atletik.

Izabrane vesti

Beljerin je sa Barselonom potpisao ugovor na godinu dana, zbog čega će Arsenal teško do pomenutih procenata od naredne prodaje, a teško i da će iko aktivirati njegovu otkupnu klauzulu od 50.000.000 evra.

Španac je prethodnu sezonu proveo na pozajmici u Betisu sa kojom je osvojio Kup kralja, želeo je da se ovog leta vrati na Benito Viljamarin, ali andaluški klub zbog finansijskih poteškoća ne bi mogao ni da ga registruje. Beljerin je čekao, čekao i odlučio da ne baci niz vodu još jednu godinu na Emiratima.

Za klub iz severnog Londona odigrao je 239 zvaničnih utakmica u svim takmičenjima, upisao devet golova i 29 asistencija.


tagovi

Letnji prelazni rok 2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara