Komentari na vest

BELGIJA: Poslednji trzaji nekrunisane zlatne generacije, navala svetske klase raspiruje nadu

K

Kalabasas

pre 13 dana

Upropastio ih je martinez u rusiji bili su prejaki,da su pustili engleze ne bi išli na Brazil od koga uvek na SP možeš da izgubiš,već u lakši deo žreba i igrali bi finale,ali smena generacija je već napravljena tu sem KDB koji je genije,lukakua i wincela stižu novi lavovi...pa nisu izgubili 20 utakmica...falice Kurtoa..ipak je on klasa ali mogli bi do polufinala... Belgijska liga sve više liči na francusku..brzi jaki igra se u meso pa je priliv kvalitetni igraca konstantan...svi ih hoće I PL,i veliki klubovi...ozbiljan sistem.
К

Кроме

pre 13 dana

40000 сам чекао ту текму против Велса, гађао полуфиналисте, погодио три , Белгија води 1:0 и изгуби 1:3 ... Било ми је петнаест људи на гајби то вече ја сам само седео и ћутао
L

LuloLulo

pre 13 dana

Da igra Kurtoa, bili bi favoriti iz sjenke, jer bi odbranu, koja je izrazito slabiji dio tima činio 30 posto boljom. Ovako svašta je moguće s njima. U grupi nece ispasti jer je grupa prilicno laka, ali vec neka solidna reprezentacija (Danska, Austrija) bi mogle da ih izbace
T

Trosar

pre 13 dana

Njih je kanalio los trener godinama. Martinez kao da je sastavljao tim "ko ima vecu ocenu na PESu igra". Pa tako bilo Karasko na beku, Vermelen uvek igra iako nikad za klub ne igra, Niangolana ni ne zove itd. Forsirao formacije za koje nije imao igrace. Sad bar ovaj novi stavlja svakog gde igra i u klubu, ne izmislja nista preterano. Zato mi izgleda da im je ovo najbolja sansa iako nemaju neka zvucna imena.

lpool

pre 13 dana

Glavni odgovorni je trenutno na klupi Portugala.. Kako Roberto Martinez dobija tako dobre poslove pitanje je koje nauka jos nije odgonetnula.
p

pljekaluk

pre 13 dana

Jos Azar da im je tu ali onaj u prajmu pakao
P

Pr

pre 13 dana

Odbrana bi mogla biti glavni problem
M

Mika iz Trstenika

pre 13 dana

Po meni openda bi trebao da se nadje ispred lukakua, imao je dobro sezonu u lajpcigu
A

Auslenda

pre 13 dana

Belgija radi mesto slicno kao Real. Igraci koji su u godinama ili koji su iztroseni napustaju Reprezetaciju, dolaze novi ali prihvataju sve i brzo se uklapaju. Eto na primer vise ne igraju : Toby Alderweireld,Eden Hazard,Dries Mertens,Vincent Kompany,Marouane Fellaini,Thomas Vermaelen,Mousa Dembélé,Nacer Chadli,Kevin Mirallas,Steven Defour...Ali tu su sad : Wout Faes,Amadou Onana,Orel Mangala,Jérémy Doku,Loïs Openda + igraci koji i dalje igraju i imaju dosta iskustva poput : Axel Witsel,Jan Vertonghen,Thomas Meunier,Kevin De Bruyne,Yannick Carrasco i Romelu Lukaku + Igraci koji su u jako dobrok formi i u dobrim klubovima : Youri Tielemans,Charles De Ketelaere ,Leandro Trossard,Arthur Vermeeren....Imaju perfektmu mesavinu igraca i svaka im cast godinama su konstantno dobri .
J

Jambb

pre 13 dana

mislim da ce ove godine da iznenade
И

И

pre 13 dana

Po mom mišljenju (prihvatam da možda nisam u pravu) opasniji su sada nego bilo koja ranija generacija kojoj su se predvidjala zlata. Prvo, igraju bez pritiska jer se ne očekuje puno. Drugo, nemaju tako jak tim, ali imaju jako dobro izbalansiran tim, na šta se slabo obraća pažnja, a zapravo nema važnijeg. Odbrana nije nešto, ali ima iskustva i ima agresivnog defanzivnog veznog ispred. Tilemans-De Brujne su jako dobar tandem i tu ne treba trošiti reči. Napad je perfektno izbalansiran. Doku je ekstremno brz, ali ima neke nedostatke. Te nedostatke koje on ima, Trosar nema, pa se sjajno nadopunjuju. Trosar je vrlo fudbalski inteligentan gol igrač. Nema fiziku, pa ni dribling kao Doku, ali kretanje za udžbenike i svaka polu-šansa je za njega stopostotna. I na kraju, njih dvojica nemaju visinu i masu, ali tu je Lukaku. Dakle, vrlo lep balans. Opasni su iz veoma iz kontre, De Brujne i Tilemans imaju vrhunsku i dugu loptu i loptu u prostor. Doku je vrlo brz, a Trosar zna na dva dodira i ne davi loptu. Sposobni su da zadrže posed, imaju mnogo tehnike u timu, što u sredini, što po krilima, što u odbrani. A ima se na koga uputiti i centaršut. Mogu da igraju na mnogo različitih načina i da se prilagode jer imaju igrače svih karakteristika i to je taj balans koji je veoma bitan.
S

Svaka cast

pre 13 dana

Bolju si analizu napravio u par recenica nego sto je u celom tekstu.
б

брате

pre 13 dana

Престаните више са том "златном генерацијом" која нема ниједно злато
G

Gašić StarMo

pre 13 dana

Zlatni su po svemu osim po rezultatima,iz jednog jedinog razloga,a to je zato sto imaju osecaj malog tima i tako ce uvek biti…kroz istoriju pa na ovamo Belgija nikad velika bila nije,pa nece ni u narednih 100 godina…ma kakve igrace imala,a mora se proznati da su ovi bas krem euro fudbala