Ronald Kuman i Lionel Mesi (©Reuters)
Ronald Kuman i Lionel Mesi (©Reuters)

Barsina prekretnica sezone

Vreme čitanja: 2min | sre. 16.12.20. | 14:58

Lider Primere gostuje na Nou Kampu. Barselona juri tri boda i priključak za vodećim ekipama. Sosijedad i dalje bez dvojice najboljih igrača Mikela Ojarzabala i Davida Silve. Baskijski tim poražen na 25 uzastopnih utakmica u Kataloniji. I danas promo kvote u Mozzartu

Kada ne igra Lionel Mesi onako kako može, Barselona je u problemu. Tako je već više od decenije. Argentinac je mislima izgleda daleko od Nou Kampa, pa ne čudi posrtanje Katalonaca ove sezone u Primeri. Čak četiri poraza u 11 kola previše je za šampionske ambicije čete Ronalda Kumana. Nekada je Barselona imala manje poraza za ceo šampionat nego sada za nešto više od četvrtine šampionata.

Ipak, i dalje stvari mogu da se poprave. Kiksirali su i madridski velikani, Real i Atletiko. Iznenađujući lider je Sosijedad koji danas gostuje na Nou Kampu (21.00). Ovaj meč mogao bi da bude prekretnica za Mesija i drugove. Pobedom bi uhvatili priključak za vrhom, poraz ili samo bod udaljio bi dodatno nekadašnjeg šampiona Španije i Evrope od borbe za krunu.

Izabrane vesti

Kumanov tim je pobedio samo Viljareal od ekipa koje su u gornjem delu tabele, i to u prvom kolu kada je bilo ubedljivih 4:0. Holandski stručnjak ne može da računa na teže povređene Đerara Pikea i Ansua Fatija. Van stroja su i Serhio Roberto i Usman Dembele.

Baskijski klub je malo ukočio posle furioznog početka sezone. Tim iz San Sebastijana ima tri remija u nizu. Samo je jednom poražen u ovom šampionatu Španije i to na domaćem terenu od Valensije (0:1). Na gostovanjima četiri pobede, dva remija i samo dva primljena pogotka. U prethodna dva meča van Anoete, Sosijedad nije primio gol.

I danas promo kvote u Mozzartu. Dvojka na Milan protiv Đenove je 1,60. Probajte negde da nađete veću kvotu!

Gosti stižu u Barselonu bez dvojice ključnih igrača, povređenog kreatora igre Davida Silve i napadača Mikela Ojarzabala. Iljarmendi je van tima od početka sezone.

Tradicija mečeva na Nou Kampu je apsolutno na strani Barse koja je 25 puta u nizu dobila plavo-bele iz San Sebastijana u Primeri ili Kupu kralja. Sosijedad je poslednji put iščupao bod u Barseloni pre 25 godina.

Mesi će večeras imati priliku da izjednači Peleov rekord po broju golova za jedan klub. Slavni Brazilac je od 1956. do 1974. postigao 643 pogotka za Santos, a Argentinac je za tri godine manje, kao i na manjem broju utakmica – 744:757, stigao do broja od 642 gola. Serija je počela 1. maja 2005. protiv Albasetea, kada je Gaučos imao samo 17 godina.

PRIMERA - 19. KOLO

Utorak

Real Madrid – Bilbao 3:1 (1:0)

/Kros 45+1, Benzema 74, 90+2 – Kapa 52/

Sreda

21.00: (1,73) Barselona (3,60) Sosijedad (5,00)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Real SosijedadSosijedadLionel MesiBarselonaŠpanijaPrimera

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara