Usman Dembele (Rojters)
Usman Dembele (Rojters)

Barsina muka zvana Usman Dembele konačno rešena, cena otišla na 148.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | čet. 12.09.24. | 10:21

Katalonski gigant isplatio Borusiji iz Dortmunda sve bonuse

Mnogi i dan danas smatraju da Barselona njegovim dolaskom nije dobila ništa osim problema. Finansijkih i svih ostalih. Povremeno je znao da bljesne, ali u suštini, Usman Dembele nije opravdao astronomski novac koji je uložen u njega. Ako ništa drugo, Barselona je barem uspela u jednom – konačno je Borusiji iz Dortmunda isplatila sve bonuse koji se tiču Dembeleovog transfera i tako dolazimo do toga da je klub iz Katalonije za Francuza izdvojio ukupno – 148.000.000 evra, najviše u klupskoj istoriji.

Dembele je u Barselonu stigao na leto 2017. Tada je imao samo 20 godina i važio je za ogromnog talenta i nekoga ko je u sezoni ranije zaludeo fudbalski svet svojim neverovatnim brzinskim sposobnostima. Katalonci su zagrizli udicu, odrešili kesu i platili Dembelea 105.000.000 evra, plus 43.000.000 kroz razne bonuse. Ovaj posao realizovan je od odlaska Nejmara koji je nešto ranije prešao u Pari Sen Žermen za 222.000.000 evra.

Izabrane vesti

Dembele je od početka do kraja boravka u Španiji neuspešno pokušavao da se nametne kao jedan od glavnih igrača. Problemi sa povredama, diskutabilno ponašanje van terena, zatezanje oko produžetka saradnje i na kraju – odlazak u Pari Sen Žermen za "samo" 50.000.000 evra.

Srećom po njega, pojavio se neko gori. Barselona je u istom prelaznom roku dovela Kutinja iz Liverpula. Ako govorimo o tome da je Dembele bio promašaj, šta tek reći za Brazilca koji je na Nou Kampu na momente izgledao kao da je zaboravio da igra fudbal. Ako ništa drugo, navijači Barselone više ne moraju da gledaju ni Dembelea, ni Kutinja, a klub iz Katalonije može da se okrene saniranju finansijske štete koja nije mala.


tagovi

PrimeraUsman DembeleBarselonaPari Sen Žermen

Obaveštavaj me

PSŽ
Barselona
Dortmund

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara