Ronald Kuman (©Reuters)
Ronald Kuman (©Reuters)

Barselona u cajtnotu, traže se štoper, dva beka, vezista, napadač…

Vreme čitanja: 4min | pon. 24.08.20. | 19:28

Ronald Kuman se izjasnio po pitanju želja za ovo leto, direktori Planes i Grau kreću u akciju

Špansko prvenstvo se na veliku scenu vraća već 12. septembra, nepunih mesec dana kasnije zatvara se transfer pijaca, a do tada Ronald Kuman želi da ima potpuno renoviran tim, spreman da uđe u novu trofejnu eru.  

Dok svi pričaju o telefonskim razgovorima sa Luisom Suarezom i Arturom Vidalom u kojima im je saopštio da više ne raču na njih, Kuman intenzivno radi sa vrhuškom kluba da mu se obezbede adekvatna pojačanja.

Izabrane vesti

Danas je Kuman obavio i direktan razgovor s sportskim direktorom Ramonom Planesom i generalnim direktorom Oskarom Grauom gde je izneo svoje viđenje situacije u timu i gde bi to Barselona trebalo da se pojača kako bi se uopšte razmišljalo o povratku na evropski i španski tron.

Situacija je prilično jasna – dojučerašnji selektor Holandije uz Suareza i Vidala ne računa ni na Ivana Rakitića i Samuela Umtitija, pa se s tim na umu i razmišlja o pozicijama koje treba pojačati. A to su – štoper, oba beka, centralni vezni i napadač.

Ronald Kuman je posle dosta razmišljanja odlučio da ipak pruži šansu Filipeu Kutinju da se dokaže, s tim što će ga izvesno koristiti na levom krilu, ne kao ofanzivnog veznog, dok je kod Ernesta Valverdea znao da igra nešto između što mu uopšte nije odgovaralo i zbog čega je, uostalom, otišao u Bajern na pozajmicu. Takođe, Kuman je prelomio i da ne dira Đordija Albu, već da mu ipak dovede igrača koji bi mogao da pojača konkurenciju.

Mark Andre Ter Štegen i Neto će ostati čuvari mreže, dok će Injaki Penja biti kao ispomoć iz drugog tima. Nelson Semedo će biti zakucan za poziciju desnog beka, ali će mu se tražiti adekvatna konkurencija, a zasad nije poznato da li to znači da će Serđi Roberto ići ili će samo trajno biti prekomandovan u vezni red. Barselona će još jednom pojuriti štopera, ovog puta nekog ko će odmeniti Samuela Umtitija i biti konkurencija Klemonu Lengleu i Đeraru Pikeu. Pominjalo se da je Barsa bacila oko na Malanga Sara koji je napustio Nicu po isteku ugovora, a za njega se interesuje navodno i Čelsi. Alba će biti na levom boku, Žunior Firpo odlazi, a Mundo Deportivo tvrdi da je Barselonina ideja da se ne razbacuje previše oko bekova i da to budu dve jeftinije varijante. Jedna varijanta je Estupinjan iz Osasune, druga mladi Rajan Ait Nuri iz Anžea za koga su se navodno interesovali Mančester Siti i Junajted.

U vezi se takođe očekuje jedno pojačanje. Pošto Vidal i Rakitić idu, izvesno je da Roberto biti samo prekomandovan u vezni red, te da će Riki Puć tek dobijati šansu povremeno kako bi sticao iskustvo i učio. Miralem Pjanić će sigurno imati zakucano mesto u startnoj postavi, a pored njega mogao bi da zaigra Doni van de Bek. Holandski mediji, a ubrzo i Skaj Sport, pustili su informaciju da je Van de Bek spreman da ode iz Ajaksa, ali samo pod uslovom da ponuda bude odgovarajuća za njega i klub. Ajaks ga procenjuje na 50.000.000 evra, a oko njegovog imena orbitirali su još Real Madrid i Mančester junajted. U slučaju da pregovori Barselone i Ajaksa ne budu dobri, rezervna varijanta je Fabijan Ruiz iz Napolija, s tim što bi njegova cena bila još veća – preko 60.000.000 evra.

U Barseloni se očekuje da će Usman Dembele biti spreman da odgovori izazovu na desnom napadačkom boku uz Lea Mesija, pa je zato sav fokus na novoj “devetki”. Logično, s obzirom da je Luis Suarez precrtan. Naravno, sada je opet aktivirana priča o mogućem dolasku Lautara Martineza, s tim što je odavno prošao rok do kada je Barselona mogla da aktivira otkupnu klauzulu od 111.000.000 evra, pa bi sada cena mogla da bude još veća. Pominjalo se čak i ime Memfisa Depaja kao Suarezovog naslednika, s tim što je holandski ofanzivac totalno drugačiji tip napadača o Pistolera. Ali je jeftiniji i Holanđanin, što je Kumanu očigledno jako važno.

Kuman planira da pruži minute i Pedriju, Ansuu Fatiju i Trinkau, dok je i Antoan Grizman siguran za novu sezonu. 




tagovi

Ronald KumanLautaro MartinezDoni van de BekLetnji prelazni rok 2020

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara