Ćavi (©Reuters)
Ćavi (©Reuters)

Barsa zakazala ključni sastanak dan posle Klasika: Ćavi, koji je tvoj konačan odgovor?

Vreme čitanja: 2min | čet. 18.04.24. | 09:31

Trener mora da se definitivno izjasni da li ostaje pri odluci da ide na kraju sezone

Za Barselonu sezona još nije matematički gotova, ali kao da jeste. Iz Lige šampiona je ispala porazom od Pari Sen Žermena kod kuće (1:4), u Primeri ima osam bodova manje od Real Madrida, pa čak i da dobije večitog rivala usred glavnog grada predstojećeg vikenda, pitanje je kolike su šanse da ga prestigne u finišu prvenstva.

Zbog svega toga, čelnici Barselone zakazali su za ponedeljak, odmah posle El Klasika u Madridu, sastanak sa trenerom Ćavijem Ernandezom sa samo jednom tačkom dnevnog reda, a ona glasi: Ideš ili ostaješ, koji je tvoj konačan odgovor?

Izabrane vesti

Situaciji u Barseloni je nedefinisana kada je trener prvog tima za sledeću sezonu u pitanju. Ćavi je u januaru posle poraza kod kuće od Viljareala (3:5) saopštio da će se povući na kraju sezone. U tom momentu to i nije izgledalo kao tragedija, jer je Barsa na terenu izgledala loše. Ali, trenerova poruka kao da je bila pazlica koja je nedostajala u tom mozaiku, jer je odjednom tim počeo da igra kao preporođen.

Od tog dana, pa sve do revanša sa PSŽ-om, tim iz Katalonije nije izgubio nijednu utakmicu. Ko zna kako bi se i duel sa Francuzima završio da Arauho nije dobio crveni karton u 29. minutu i to kada je Barsa vodila 1:0, a imala i 3:2 iz prve utakmice. Iako je mnogo timova koji bi i sa igračem manje uspeli da sačuvaju takvu prednost, crveno-plavi se prosto nisu snašli i potpuna ofanziva „Svetaca“ ih je samlela.

Ali, u glavi predsednika kluba Đoana Laporte to ništa nije promenilo. On želi da Ćavi ostane trener. Ima i ugovor za sledeću sezonu. A, tim je počeo da igra zaista dobar fudbal, uz gomilu „klinaca“ na terenu: Jamala, Kubarsija, Pedrija, Fermina... Svi oni su zalog mnogo svetlije budućnosti kluba, pokazatelj da je Barsa na putu da vrlo brzo postane ponovo ona moćna kao kada su terenima širom Evrope gazili Mesi, Ćavi, Inijesta.

Ključna karika, kako smatraju čelnici Barselone je Ćavi. I on bi morao da ostane na klupi i za sledeću sezonu. A, ako bi ga „prevarili“ da bude tu još godinu dana, možda bi uspeli i da produži ugovor. Zbog svega toga, da bi pokazali koliko veruju u njega i koliko „odbijaju“ njegovu ostavku, Laporta i saradnici nisu ni krenuli da traže novog šefa struke za narednu sezonu.

Međutim, za sada nema signala da se mladi trener predomislio. Ali, kako se sezona bliži kraju i za Barsu će suštinski biti kraj ako ne dobije El Klasiko u nedelju, zakazan je sastanak sa Ćavijem da se čuje njegov konačan odgovor – ide ili ostaje. I posle toga će i rukovodstvo znati šta mu je činiti.

Poslednje informacije govore da je Rafa Markez, trener B tima i takođe bivši as Barselone, spremio odelo za promociju, ako Ćavi ostane dosledan...


tagovi

BarselonaĆaviĐoan LaportaPrimera

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara