Barsa krenula po Flamengovo čudo, cena 35.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | čet. 05.12.19. | 19:19

U Kataloniji ni da čuju, jer smatraju da je to previše novca za momka koji nema ni 18 godina

Euforija posle Flamengovog bajkovitog meseca i osvajanja duple krune u razmaku od samo 24 časa počela je polako da se stišava, ali to ne znači da je brazilski gigant manje interesantan uoči početka zimskog prelaznog roka. Naprotiv!

Igrači Flamenga sada su posebno na ceni, zbog čega ne treba da čudi što je praktično ceo tim u izlogu, dok se najveći evropski klubovi utrkuju za potpise onih probranih igrača elitnog potencijala. Među njima je 17-godišnji Rejner, nominalno plejmejker, ali neretko i neko ko može da bude ispomoć klasičnom centarforu. Ipak, supertalentovani momak rodom iz Brazilije najbolje se snalazi kao “desetka“ i to je nešto što Barseloni definitivno treba za budućnost. 

Izabrane vesti

Rejner nije neko ko je igrao završnice i najbitnije utakmice Kopa Libertadores i domaćeg šampionata, ali otkako je priključen u seniorski pogon prvog dana ove godine, dosad je odigrao 14 utakmica i skupio četiri gola i dve asistencije za ukupno 698 minuta na terenu. To uopšte nije loš učinak za nekog ko se tek probija na fudbalskom nebu, zbog čega u Flamengu uopšte nemaju nameru da žure sa prodajom. 

Katalonski Mundo Deportivo u današnjem štampanom izdanju tvrdi da se Barselona raspitala za novo čudo brazilskog fudbala, odnosno momka koji je izašao iz škole koja je proizvela Lukasa Paketu i Vinisijusa Žuniora, ali je iz Rija stigao odgovor: "Platite otkupnu klauzulu i Rejner je vaš".

A, koliko novca je u igri? Barselona je još i dobro prošla, jer je u pitanju svota od 35.000.000 evra. I to je klauzula koja je potpisana pre ravno mesec dana, kada je dogovoren novi ugovor Rejnerovih zastupnika i kluba. Inače, do tog potpisa 9. novembra ona je bila postavljena na 70.000.000 evra. Ako se neko pita zašto je cena prepolovljena, ako Rejner važi za fudbalski biser, mediji u Brazilu ponudili su odgovor da se radi o insistiranju agenata mladog veziste da se klauzula smanji kako bi porasle šanse da se on preseli u Evropu u doglednom periodu, a kako klub ne bi ostao bez centa obeštećenja ako bi saradnja istekla.

U Flamengu svakako ne jure za tim da prodaju Rejnera. Klub je u nikad boljoj finansijskoj situaciji, stanje u kasi je odlično i Flamengo nema apsolutno nikakvu potrebu da se odriče svojih igrača za male pare. Opet, u Barseloni na predlog da plate 35.000.000 evra nisu odreagovali najbolje, pošto smatraju da je to u ovom trenutku previše novca. Pogotovo jer Rejner nije odigrao toliko važnih utakmica da bi se njegov kvalitet vrednovao toliko. 

Dakle, Flamengo i Barselona su u "pat" poziciji. 

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara