Luis Migel Rodrigez (AFP)
Luis Migel Rodrigez (AFP)

Banfild vlada Grupom B, Kolonu nedovoljna nova lepotica Pulge Rodrigeza (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 29.12.20. | 02:59

Preokret gostujućeg sastava na Groblju slonova - 1:2

Poslednjih pet godina Kolon jednostavno ne ume sa Banfildom. Dva puta je gubio od zeleno-belih iz Buenos Ajresa, a pre toga je u četiri navrata remizirao. Ni večeras nije bilo mnogo drugačije. Domaćin jeste stekao prednost i nade da konačno može da slomi i razoruža popularnu Bušililcu naprasno su porasle. Nažalost, lepotica Luis Migela Rodrigeza nije bila dovoljna Kolonu da se zadrži u koliko toliko realnoj borbi za prvu poziciju Grupe B šampionske zone Kupa Dijego Armando Maradona - 1:2.

Preciznije, nije bila dovoljna ni za bod. Banfild ne samo da je preživeo nezgodno gostovanje na Groblju slonova, već je posle preokreta došao i do maksimalnih devet bodova i nakon kiksa Taljeresa u La Plati ima savršenu poziciju u borbi za prvo mesto, odnosno plasman u finale. Ostale su još dve runde, a Banfild ima četiri boda više od prvog pratioca iz Kordobe. Dakle, konci su u njegovim rukama.

Izabrane vesti

Međutim, daleko od toga da je počelo sjajno za gostujući sastav. U čitavom prvom poluvremenu izabranici Havijera Sangvinetija nisu smogli snage ni za udarac u okvir, a morali su bar prećutno da se dive prelepom pogotku Pulge Rodrigeza. Vremešni napadač sa nadimkom "Buva" drugi put u deset dana pogodio je van šesnaesterca, a treći put u poslednje četiri utakmice zatresao je mrežu rivala i došao do čela liste strelaca sa pet pogodaka.

Pogotak Pulge bio je takav da su već na tviteru počele da se pojavljuju šale u kojima se selektoru Gaučosa Lionelu Skaloniju sugeriše da je Rodrigez takođe Argentinac i da bi mogao da ga uzme u razmatranje kada bude ponovo sastavljao spisak. Prisetićemo se da je ofanzivac iz Tukumana u CV upisao samo jedan nastup za Argentinu i to 2009. kada ga je na opšte iznenađenje argentinske javnosti legendarni Dijego Armando Maradona uvrstio u tim za prijateljsku utkamicu sa Ganom. Naravno, Rodrigez neće ponovo obući plavo-beli prugasti dres, ali činjenica je da je i u 35. godini dorastao izazovima koje nosi fudbalska scena u domovini.

Posle tačno sat vremena igre od uvodnog sudijskog zvižduka Banfild se vratio u život. Korner, dva kontakta glavom i gol. Odbrana domaćin nije idealno reagovala, Daloto je asistirao a Đulijano Galopo četvrtim golom u takmičenju vratio rezultatski egal. Izabranicima Eduarda Domingeza nije mnogo menjalo stvari pitanje da li će izgubiti ili odigrati nerešeno, dok je Banfild znao da će trijumfom uspostaviti potpunu kontrolu u grupi B. I dogodilo se. Datolo je ponovo bio asistent, a u listu srelaca se ovoga puta upisao Maurisijo Asenjo.


Na kraju Kolon ni sedmi put zaredom nije uspeo da savlada Banfild, ali ako je stanovnicima Santa Fea i svima onima koji navijaju za klub sa popularnog Groblja Slonova za utehu, bar im je ljubimac Pulga Rodgrigez priredio još jedan trenutak euforije. Na kraju malo podsećanje koliko legenda Atletiko Tukumana oseća loptu, sa tri briljantna gola iz ovogodišnjeg izdanaja Liga kupa.


KUP DIJEGA ARMANDA MARADONE, PLEJ-OF - 3. KOLO

Ponedeljak

Argentinos Juniors - Independijente 0:2 (0:1)

/Menendez 24, Velasko 71/

Utorak

Kolon - Banfild 1:2 (1:0)

/Rodrigez 36 - Galopo 60, Asenjo 86/

Himnasija - Taljeres 2:2 (0:1)

/Morales 50, Palaco 80 - Mendez 45, Sonora 85/

Sreda

01.30: (2,60) Atletiko Tukuman (3,00) San Lorenco (2,75)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

ArgentinaBanfildKolon

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara