Božidar Bandović (©Starsport)
Božidar Bandović (©Starsport)

Bandović ponosan na tim: Ovako treba da igra Vojvodina, bio bi drugačiji meč da je Ivanović pogodio

Vreme čitanja: 4min | čet. 01.08.24. | 23:59

„Ovi mečevi sa Ajaksom mogu samo da budu podstrek da budemo bolji. Mramo da budemo disciplinovani da bi ispunili cilj koji smo zacrtali kao klub. Mislim da ovaj dvomeč može samo da podigne moje igrače da se spreme za sledeće utakmice“, rekao je šef stručnog štaba Novosađana.

Vojvodina će svoj put do Evrope morati da traži kroz kvalifikacije za Ligu konferencije, odnosno dvomeč sa Mariborom. Novosađani su nakon poraza u Amsterdamu istu sudbinu pretrpeli i u revanšu na TSC areni. Ali ove eliminacija će se sećati svi Vojvodinaši sa osmehom, jer su Lale bile ravnopravan takmac Ajaksu barem nekih 100. minuta ovog dvomeča.

Ekipa Božidara Bandovića nije uspela da uzme najveći skalp u modernoj istoriji Vojvodine. Za to im je bilo potrebno malo više sreće, ali i kvaliteta. Na kraju Novosađani su u Topoli baš kao i u Amsterdamu poklekli u finišu i doživeli nešto ubedljiviji poraz nego što su zaslužili – 3:1.

Izabrane vesti

Strateg Lala je i pored eliminacije zadovoljan fudbalom koji su prikazali njegovi igrači u ovom dvomeču.

"Ja kao trener mogu da budem ponosan na način na koji smo se suprotstavili ekipi kao što je Ajaks. Oni su ekipa sa velikom istorijom ali i Vojvodina isto ima ogromnu istoriju. Načinom igre i disciplinom smo parirali odlično gotovo čitav meč. Pokazali smo dobru igru, visok intenzitet, bili smo u igri do 85. minuta. U prvom poluvremenu smo u defanzivi stajali niže, potom smo iz kontre imali smo šansu preko Ivanovića u 45. minutu. Da smo dali gol, bio bi potpuno drugačiji meč.Drugim poluvremenom sam takođe zadovoljan, jedino je nedopustivo da nam dva puta šutnu iz kornera na gol. Izmenama smo napali i krenuli u ofanzivu, dali taj gol, dobro smo stajali, ali smo onda primili drugi gol, koji je prevagnuo. To je kvalitet Ajaksa", naveo je Bandović i dodao:

"Ostaje žal zbog toga što smo ispali, ali pobednički mentalitet nije talenat, već priprema, fokusiranje, disciplina i mi kao klub i tim imamo viziju. Desiće se još ovakvih utakmica, ali igrači treba da budu ponosni na sve što smo pokazali. Ne treba da odstupimo od cilja, ovo je ogromno iskustvo, a mi smo pokazali da idemo u pravom smeru. Priremamo se za Maribor, ali se najpre okrećemo prvenstvu, meč po meč. Hvala navijačima na podršci, bili su fantastični."

Crnogorski stručnjak smatra da je igra iz dvomeča sa Ajaksom, recept kako Voša treba da izgleda u nastavku sezoe.

"Sve ove utakmice koje smo odigrali ove godine pokazali su naš stil. To je moja vizija i način na koji treba da igra Vojvodina. Moramo da imamo jak intenzitet 90 minuta. Posebno u prvenstvu gde ćemo želeti da dominiramo. Taktički je najteže da protivnika spustimo u nisku zonu, a da stvaramo šanse. To je pravi put, potrebno je još vremena, to ne ide iz meseca u mesec, ali smo za ovih sedam meseci mnogo napredovali. Ne govorim to zbog sebe, već zbog igrača, jer oni su ti koji slede naš put", objašnjava Bandović.

Odgovorio je i na pitanje o izostanku Seida Koraća, koji je većinu ovog dvomeča presedeo na klupi.

"Ja ne pamtim kada smo imali povredu, mi toga nemamo. Nadamo se da će Aleksa Vukanović biti u redu, dobio je udarac. Korać je u redu, nije igrao jer sam smatrao da ovaj tim treba da igra. On će, kao i svi dobiti opet šansu, imamo mnogo utakmica, na svaka tri, četiri dana i ponovo će igrati i ponovo će pomoći ekipi. Uvek govorim da nije bitno koliko odigraš utakmica, i ako je to 15-20, onda da na njima pomogneš ekipi. Seid će nastaviti da nam bude važan."

Kolins Sičenje, koji se našao na njegovom mestu bio je jedan od najboljih na terenu.

"Sva pojačanja koja su došla, ja sam tražio, jer imamo odličan odnos sa klubom i rukovodstvom. Ne bih pričao o individualcima. Pojedinac može da se istakne, golom ili dobrom utakmicom. Sičenje ima kvalitet i pomoći će timu. Da se nadovežem i na pitanje o Koraću, ja stalno pričam igračima - nije bitno koliko ćeš da igraš, već kako i koliko ćeš da pomogneš timu", odgovorio je iskusni stručnjak.

Novosađani se sada sele u treće kolo Lige konferencije, gde će snage odmeriti sa Mariborom. Ali pre toga, najpre treće kolo Mozzart Bet Superlige i gostovanje na Banovom brdu Čukaričkom.

"Ovi mečevi sa Ajaksom mogu samo da budu podstrek da budemo bolji. Mramo da budemo disciplinovani da bi ispunili cilj koji smo zacrtali kao klub. Mislim da ovaj dvomeč može samo da podigne moje igrače da se spreme za sledeće utakmice".

Za kraj, Bandović je izrazio želju da ovakve mečeve Vojvodina igra na svom „Karađorđu“.

"Meni je lično žap što nismo igrali na „Karađorđu“, jer bismo igrali pred punim stadinom. Ne volim izgovore, analiziraćemo sve, šta smo mogli bolje i šta možemo da popravimo. Moj san je da igramo pred punim „Karađorđem“, a nadam se da ćemo to uskoro i imati. Nas ne može ništa da demorališe, možemo samo da budemo bolji i da iz ovog izvučemo pouke i da idemo ka napred, ka cilju. Biće pobeda i poraza, ali moramo da budemo mentalno jaki za svaki sledeći korak. Ovakvi mečevi samo mogu da podignu samopouzdanje. Svi zajedno treba da s eokrenemo i spremimo se za Čukarički", zaključio je Bandović.

PIŠE: Konstantin Mlađenović


tagovi

FK VojvodinaBožidar Bandovićkvalifikacije za Ligu Evrope

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara