Božidar Bandović
Božidar Bandović

Bandović: Ostajao sam i do tri ujutru tražeći pojačanja, najveća žal što nismo postigli gol

Vreme čitanja: 4min | pet. 26.07.24. | 01:05

"Mnogi nisu verovali, ali mi jesmo, znali smo da možemo da igramo sa Ajaksom", rekao je trener Vojvodine posle poraza

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Amsterdama)

Teško je pronaći prave reči posle poraza, pogotovo kada primite gol u 86. minutu i to nakon pružene odlične partije. Strateg Vojvodine Božidar Bandović je ipak našao snage da konferenciju za novinare posveti svojim igračima o kojima je pričao samo u superlativu, iako je se u Novi Sad vraćaju sa golom zaostatka.

Izabrane vesti

Želeo bih da čestitam mojim igračima na odigranoj utakmici protiv tako velike ekipe kao što je Ajaks. Mislim da smo počeli dosta dobro utakmicu, presing smo igrali visoko, ukrali smo loptu, mogli smo da damo golove. Imali smo dobre situacije. U drugom delu prvog poluvremena smo imali problema jer u tim prostorima između linija i bočnim loptama, gde smo mogli da primimo gol. U drugom delu smo dobro stajali taktički, pratili smo intenzitet što je bilo teže jer nije tako u našem prvenstvu kao u Evropi. Sigurno smo imali situacija i mi da postignemo gol, ostaje žal za tim golom i žal za ostalim situacijama koje smo imali. Međutim, zadovoljan sam igrom i požrtvovanjem mojih igrača, dali su sve od sebe i mislim da smo odigrali mnogo dobro. Želeo bih da se zahvalim našim navijačima koji su bili u malom broju i što su došli da nas podrže, mislim da smo ovakvom igrom protiv tima kao što je Ajaks pokazali dobro lice. Završena je prva utakmica, moramo se spremiti za drugu i da damo sve od sebe“, naglasio je Bandović i dodao:

„Mislim da smo u drugom poluvremenu većinu vremena dosta dobro stajali na terenu, nismo imali većih problema. Sigurno kad igrate protiv Ajaksa, u nekim segmentima se morate povući, jer ipak govorimo o Ajaksu.“

Večeras je Vojvodina izgledala jako dobro, sasvim sigurno iznenadila sve gledaoce na Johan Krojf areni. Revanš sa druge strane je sasvim drukčija zverka

"Gledajući ove igrače u poslednjih sedam meseci od januara, način na koji treniramo, način na koji dajemo sve od sebe, intenziteta, atmosferi u ekipi, imao sam razloga za optimizam. Gledajući sve što se dešavalo, naravno da sam verovao i da možemo da odigramo dobro. Mislim da ste svesni da većina nije verovala, da možemo protiv ovako velikog Ajaksa da odigramo ovako. Ali ja verujem u ove momke, živim sa njima svaki dan i ponosan sam na njih, jer od početka ne nalazim jedan trening da nisu dali sve od sebe. Nisu naše utakmice visokog intenziteta, naš trening je visokog intenziteta. Spremali smo se za ovo, znali smo da ćemo igrati protiv velikih ekipa kao što je Ajaks. Oni veruju u sebe, cilj imamo, daćemo sve od sebe, spremićemo ponovo utakmicu, a i protivnika očekujemo ponovo jakog, jer je to kvalitetna ekipa kao što sam rekao. Dok dobro radimo, imamo dobru atmosferu, možemo i čemu da se nadamo i da verujemo. Mnogo puta sam rekao, niko ne može da kaže šta možemo ili ne, mi odlučujemo o tome, danas smo bili hrabri i odlučni i odigrali smo dobro. Pokušaćemo to isto i u drugoj.

Po prvi put u startnoj postavi našli su se Sičenje, Bamidele, Baros... Dosta je rizikovao crnogorski stručnjak sa startnih 11.

„Kao prvo, znamo šta smo doveli, verujte mi bilo je dana i da ostajemo do tri ujutru da nađemo prava pojačanja i da nađemo igrača koji će unaprediti tim, to je broj jedan. Broj dva, ja želim da moji igrači rizikuju na terenu za nekoga, jer ako ne rizikuješ ne možeš da budeš bolji, ja preuzimam odgovornost, želim da igraju slobodno i bez ikakvog straha, da rade ono što treniramo. Za nekog su bila iznenađenja moje odluke, ali za mene nisu, zato što znamsmo tačno znali da ono što sam želeo, da imamo po dva igrača na svakom mestu i da bude jaka konkurencija zbog ovih stvari, očekuje nas prvenstvo, pa Ajaks. Svi su potrebni i ono što je mene najviše raduje, moramo da održimo svlačionicu, jer ako je ona dobra, sve će biti na mestu. Što se tiče pojačanja, ja sam zadovoljan i treba im još vremena da se da se adaptiraju na intenzitet.“

Ulazak Đorđevića, umesto Savićevića u finišu susreta trebao je da pojača defanzivni blok Novosađana, ipak dogodilo se suprotno. Izlaskom Vukana otvorio se teren domaćinima, koji su uskoro došli i do gola.

Da nismo primili gol bila bi druga priča. Svaka odluka može da bude za nekog odlična, za drugog pogrešna. Nismo imali problema kada je ušao, primili smo gol koji smo mogli da izbegnemo“ zaključio je Bandović.

Piše: Konstantin MLAĐENOVIĆ


tagovi

Božidar BandovićFK Vojvodina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara