Božidar Bandović (Star sport)
Božidar Bandović (Star sport)

Bandović: Da sam navijač Vojvodine, bio bih ponosan

Vreme čitanja: 3min | pet. 16.08.24. | 00:20

„Presrećan sam u ovom klubu i želim da ostanem. Emotivno sam se vezao sa klubom, sa igračima, sa ljudima u upravi imam odlične odnose. Sada kako oni razmišljaju ne znam, ali ja sam tu i spreman sam da pomognem Vojvodini“

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Novog Sada)

Vojvodina je eliminisana iz Evrope, Maribor ide na megdan Jurogordenu za jesen u Ligi konferencije. Samo to se na kraju gleda. Džabe Novosađanima 11 šuteva na gol protivnika, to će samo da se prepričava novosadskim kuloarima, dok drugi budu igrali na međunarodnoj sceni.

Izabrane vesti

Svestan je toga i trener Lala Božidar Bandović, kojem ni sjajna igra njegovih fudbalera u pojedinim segmentima meča, nije anestezirala bol zadat eliminacijom.

„Čestitam igračima na energiji, snazi i borbenosti. Sve su ostavili na terenu. Bili smo bolji, zaslužili smo drugi gol, ali on nije došao. Mislim da visoki presing nije funkcionisao u prvom delu, kasnije smo preuzeli posed i inicijativu. Nedostajao nam je zadnji pas“, počeo je Bandović i dodao:

„Ne mogu ništa da zamerim igračima za način igre, dali su sve od sebe i u produžecima. Nismo uspeli da postignemo taj gol i zato nismo prošli dalje. Verujem da su i naši navijači videli koliko smo želeli pobedu i da su ponosni na nas.“

Nekoliko izglednih prilika propustio je Mihailo Ivanović na ovoj utakmici, jedini zdravi špic Novosađana u datom trenutku. Pa se postavlja pitanje, šta bi bilo da se na u tim šansama umesto 19-godišnjeg Novosađanina, našao neki prekaljeni golgeter? Takođe je evidentno bilo da Voši u napadu nedostaju povređeni Vukanović i Radulović.

„Sigurno nam nedostaju, to su mehaničke povrede i kod Alekse i kod Andrije, jedino nismo hteli da rizikujemo sa Poletanovićem. On je uradio četiri nedelje priprema. To i intenzitet naših mečeva je ostavio traga. Moramo da se pojačamo, nedostaje nam još jedan napadač, to je sigurno. Ali momci na terenu su danas prikazali borbenost i dali su sve od sebe. To ste verovatno prepoznali i vi, ali i svi prisutni“, rekao je crnogorski stručnjak.

Posle ovoliko tesnih poraza, evidentno je da Voša nema pobednički mentalitet iz finiša prošle sezone. Bar ne za sada.

„Mi smo na četiri utakmice u Evropi pokazali mnogo dobru igru. Ja da sam navijač Vojvodine sada bih bio ponosan. Što se tiče utakmica u prvenstvu, bile su situacije koje moramo da popravimo, o tome sam već pričao. Mislim da smo danas igrali na pravi način i da će nam se ovo vratiti u budućnosti. Što se tiče ritma i energije, videli ste da se nosimo sa ekipama poput Ajaksa, a od Maribora smo bili i bolji. U Sloveniji smo igrali 30 minuta sa igračem manje, posle smo igrali sa TSC-om punim intenzitetom 90. minuta. Na pravom smo putu, treba još neke stvari da se slože i da nastavimo da radimo.“

Posle pet uzastopnih poraza i eliminacije iz Evrope, trenerska stolica Vošinog stratega je postala užareno vruća.

„Presrećan sam u ovom klubu i želim da ostanem. Rekao sam već, ne zato što sam dobar sa nekim, nego zato što sam to zaslužio svojim radom. Emotivno sam se vezao sa klubom, sa igračima, sa ljudima u upravi imam odlične odnose. Sada kako oni razmišljaju ne znam, ali ja sam tu i spreman sam da pomognem Vojvodini“, zaključio je Bandović.

Piše: Konstantin Mlađenović


tagovi

Božidar Bandović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara