Musijala i Sane (AFP)
Musijala i Sane (AFP)

Bambi možda ima tanke nožice, ali nosi Bajern na leđima: Musijala se poigrao sa Leverkuzenom (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pet. 30.09.22. | 22:21

VAR ukrao tinejdžeru het-trik asistnecija, Bavarci skočili na drugo mesto

Rezultatska kriza kakva nije tresla Bajern 20 godina... Nezadovoljstvo Julijanom Nagelsmanom koje isplivava na površinu... Tri vezana remija, pa poraz, peto mesto na tabeli Bundeslige, ali i jedno jedino pravo pitanje. Da li je iko sumnjao da bavarski gigant neće propustiti prilku da posle dve nedelje reprezentativne pauze, vrati u velikom stilu, rutinira, pardon, razmontira Bajer Leverkuzen i najavi publici na Alijanc areni da je pitanje vremena kada će čelo tabele ponovo biti njegovo - 4:0. Večeras je skočio na drugu poziciju i čeka da konkurencija počne da greši i gubi bodove.

Jer, to je Bajern. Moć, klasa, tradicija... Velikan sa ozbiljnom težinom. Težinom koju ni najmanje nije osetio Bajernov tinejdžer Džamal Musijala kada je čitav tim stavio na leđa i 81. minut (koliko je proveo u igri) ga nosio igrajući se sa Farmaceutima laganim "bambijevskim" koracima, kako mu glasi i nadimak. Bambi možda ima tanke nožice - otme se čoveku utisak kada vidi Musijalu - ali su one dovoljno snažne i spretne da težina tereta automatski postaje nebitna.

Izabrane vesti

Namestio je Musijala dva gola, het-trik asistencija mu je ukrao VAR, a uz malo sreće mogao je i do pokera spakovanih golova saigračima. Pritom je nakon što je već u trećem minutu na tacni poslužio Liroja Sana, petnaestak minuta kasnije uspeo i da matira večeras užasnog golmana Leverkuzena Lukasa Hradeckog.

Sada reprezentativac Nemačke koji je nedavno blistao u Ligi nacija ima pet pogodaka i tri asistencije u prvenstvu od starta sezone. Nije bez razloga nekadašnji predsednik Bajerna Uli Henes baš nakon što je Musijala izdominirao protiv Engleske proglasio tinejdžera novim vođom Bajerna, ali i nemačkog državnog tima. Uli je govorio o budućnosti, ali bi ta budućnost mogla vrlo brzo da se pretvori u aktuelni trenutak. Jasnije će biti već za mesec i po dana na mundijalu u Kataru.

Kada je reč o terenu, tek što su na njega istrčali izabranici Herarda Saonea kojem preti otkaz na Baj areni, a već su se predali. Musijalin majstorski prvi kontakt, trk pa asistencija za Sanea i domaćin je vodio već od trećeg minuta. U 17. je kapital Bavaraca bio duplo veći nakon Musijalinog udarca iz teške pozicije, a završnica poluvremena donela je i tačku na duel koji je trebalo da slovi za derbi. Ponovo Musijala asistent, ali i potvrda kakav je majstor Sadio Mane. Kapica šesnaesterca, slabija noga, udarac iz mesta i mala mreža.


Da Mane utakmicu ne završi kao dvostruki strelac, a Musijala kao trostruki asistent postarao se VAR malo pre isteka sat vremena igre. Slalom tinejdžera korz četvoricu čuvara, egzekucija Senegalca, ali u trenutku dok je Kosunu ležao na zemlji u svom šesnaestercu. Sudija Štiler je utvrdio da je De Liht prethodno u skoku promašio loptu i glavom o glavu nehotično udario protivnika, te poništio gol.

Hradecki jeste večeras upisao nekoliko kvalitetnih intervencija, ali slaba reakcija kod Musijalinog gola, te detalj iz 84. minuta bili su dovoljni za nisku ocenu na Alijanc areni. Okliznuo se tada finski golman, poklonio četvrti gol Tomasu Mileru i direktno utisao na polovinu golova Bajerna. I Leverkuzen je imao nekoliko prilika, Dijabi dvadesetak minuta pre kraja mogao da učini duel bar za nijnsu zanimljivijim, ali pred Bajernovim golom stoji Manuel Nojer. Da je gost večeras imao jednog Nojera među stativama, pitanje je da li bi Bavarci ovako ubedljivo slavili.


BUNDESLIGA - 8. KOLO

Petak

Bajern - Leverkuzen 4:0 (3:0)

/Sane 3, Musijala 17, Mane 39, Miler 84/

Subota

15.30: (2,40) Ajntraht (3,35) Union Berlin (3,20)

15.30: (2,20) Frajburg (3,40) Majnc (3,60)

15.30: (3,50) Keln (3,60) Dortmund (2,15)

15.30: (1,30) RB Lajpcig (6,25) Bohum (10,0)

15.30: (2,45) Volfzburg (3,35) Štutgart (3,10)

18.30: (2,75) Verder (3,50) Menhengladbah (2,65)

Nedelja

15.30: (2,95) Herta (3,50) Hofenhajm (2,50)

17.30: (2,10) Šalke (3,50) Augzburg (3,80)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Bajern MinhenBajerBajer LeverkuzenDžamal MusijalaSadio Mane

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara