Levandovski slavi gol (©Reuters)
Levandovski slavi gol (©Reuters)

Bajernov tempo niko ne može da prati, Ajntraht kuca na vrata Lige šampiona (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 30.01.21. | 17:33

Kostić asistent, Jović igrao pola sata

Davno je Bajern „prerastao“ Bundesligu. Obrnuo igricu, kako to danas kažu mladi. Nije više ni zanimljivo za gledanje kako se svi ponadaju, kada dođe žuta minuta Bavarcima, da je ovo „ta sezona“ kada će biti zbačeni s trona.

A, onda Bajern samo doda gas. Poput šampionskog maratonca, kojeg protivnici dostignu u jednom momentu, napinjući sve svoje snage. I on onda prebaci u brzinu više, digne tempo do visina koje ostali ne mogu da prate.

Izabrane vesti

Pisalo se poslednjih dana da kriza drma Bajern. Više u upravljačkoj zgradi nego u svlačionici. Ako nečeg od toga stvarno ima, to se na terenu nimalo ne vidi. Šampion Nemačke i Evrope je dodao četvrtu pobedu uzastopno u Bundesligi, lagano je razbio Hofenhajm na Alijanc areni – 4:1. I polako odmiče, korak po korak, bod po bod, rivalima na tabeli...

U te četiri poslednje pobede Bajern je dao 11 golova. Skoro tri u proseku po utakmici. To u Nemačkoj niko ne može da prati, koliko god da je kraj sezone i spuštanje zavese na sezonu još daleko.

Teško je Bajernu izaći na kraj, jer nema dvojicu ili trojicu igrača od kojih sve zavisi. Četiri gola danas, četvorica različitih strelaca. A, njima su asistirala trojica različitih asistenata. Da vidimo: golove su postigli Boateng, Miler, Levandovski i Gnabri, a „namestili“ su im Kimih, Levandovski i Koman. Pola tima je učestvovalo u pogocima. Malo ko to ima u Evropi...

Ajntraht je nastavio sa izuzetnim igrama. Uspeo je da napravi preokret i da dobije utakmicu kod kuće protiv Herte – 3:1.

Filip Kostić je bio starter, Luka Jović je ušao u igru sredinom drugog poluvremena i nije uspeo da se upiše u strelce. Ali, Ajntraht nastavlja da melje i to je za klub najvažnije. U sedam poslednjih kola, ovo je šesta pobeda tima iz Frankfurta, uz jedan remi. Liga šampiona? Nije više priča bez pokrića.

Herta je povela golom Pjonteka u 66. minutu, ali samo što se radost stišala, Silva je doneo izjednačenje i to na asisteciju Kostića. Njegova šesta ove sezone. Pobedu Ajntrahtu doneo je Hintereger pet minuta pre kraja udarcem glavom s peterca, a Silva je golom iz penala u sudijskoj nadoknadi overio trijumf.

Dortmund je najzad uspeo da prekine crnu seriju. Posle tri utakmice bez pobede, žuto-crni su savladali Augzburg – 3:1.

Ali i ovog puta su krenuli iz minusa, jer je golom Hana gost poveo na Vestfalenu. Haland nije uspeo da se upiše u strelce, iako je imao idealnu priliku. Norvežanin je promašio penal za izjednačenje, međutim, na njegovu sreću ekipa je smogla snage da i pored toga napravi veleobrt.

BUNDESLIGA - 19. KOLO

Petak

Štutgart – Majnc 2:0 (0:0)

/Kalajdžić 55, Vamangituka 72/

Subota

Bajern – Hofenhajm 4:1 (2:1)

/Boateng 32, Miler 43, Levandovski 57, Gnabri 63 – Kramarić 44/

Dortmund – Augzburg 3:1 (1:1)

/Dilejni 26, Sančo 63, Udokaj ag 76 – Han 10/

Ajntraht – Herta 3:1 (0:0)

/Silva 68, 95, Hintereger 85 – Pjatek 66/

Union Berlin – Menhengladbah 1:1 (1:0)

/Knohe 31 – Plea 59/

Verder – Šalke 1:1 (0:1)

/Movald 77 – Maskarel 38/ 

18.30: (2,05) RB Lajpcig (3,45) Leverkuzen (3,60)

Nedelja

15.30: (2,35) Keln (3,10) Bilefeld (3,25)

18.00: (1,90) Volfzburg (3,50) Frajburg (4,10)

*** kvote su podložne promenama

 



tagovi

Luka JovićFilip KostićAjntraht FrankfurtBajern MinhenBorusija Dortmund

Obaveštavaj me

Bajern
Dortmund

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara