MN Press
MN Press

Baharov magični prah gubi moć, Zvezdu posle Voždovca pobedio i Čukarički (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | sub. 16.09.23. | 20:07

Adetundži već na debiju obuo Badamosijeve košačke i spotakao šampiona (2:1)

Fudbalska magija sa kojom je Zvezda pod komandom Baraka Bahara orvorila novu sezonu i plenila kako u prijatelskim utakmicama, tako i na početku prvenstva, počela je da iščezava u momentima u kojima se od nje očekivalo da bude sve intenzivnija. Štucanje šampionske mašinerije počelo u Zaplanjskoj ulici nije prestalo ni po povratku sa reprezentativne pauze, a poraz od Čukaričkog (1:2) otvorio je iz perspektive crveno-belih niz pitanja, i to u kakvom momentu - pred ovosezonsku premijeru u Evropi, u gostima šampionu Starog kontinenta.

Magični prah koji je poput Petra Pana izraelski strateg posuo po dolasku u Ljutice Bogdana uticao je da crveno-beli leteći savladaju rivale poput Zenita, Fenerbahčea i Fjorentine, ali i da dominantno otvore trku u Mozzart Bet Superligi, međutim, na prve znake krize u vidu poraza od Voždovca (2:3), nadovezao se susret sa Novim Pazarom u kojem je branilac titule uspeo da izbegne novi udarac. Iskustvo protiv Pazaraca očigledno nije bilo dovoljno za otrežnjenje, pa su crveno-beli posle šamara u gostima Zmajevima, pretrpeli novi udarac u komšiluku, ovaj put od Čukaričkog (2:1).

Izabrane vesti

Iako je tokom većeg dela utakmice kontrolisala igru i kroz posed vrebala greške rivala Crvena zvezda je bila tim koji je delio darove rivalu večeras, posebno u prvom poluvremenu. Sa druge strane, Brđanima je očigledno dosadila uloga redovne mušterije i podatak da četiri i po godine, odnosno deset poslednjih utakmica, ne znaju ni za šta drugo osim za poraz.

Pri analizi utakmice, stručni štab gostiju posebnu pažnju će usmeriti na neshvatljive reakcije Kangve i Spajića u 22. minutu, kao i na grešku Šerifa, koji se neverovatnim promašajem u 32. minutu na loš način predstavio zvezdašima.

Prinudna pauza zbog pirotehnike očigledno je uspela da poremeti crveno-bele, pa se na loš povretni pas Kangve nadovezala nespretna reakcija Spajića kojem potom u kontri rivala nije ostalo ništa osim da načini penal nad Adetundžijem.

Napadač Čukaričkog obuo je na debiju u redovima Brđana kopačke Muhameda Badamosija i u 23. minutu poklonio Marku Dociću poslasticu kakvu kapiten domaćina ne propušta. Rutinski realizovan jedanaesterac, nagovestio je da Čukarički neće predstavljati samo zagrevanje pred put u Mančester.

Sve je moglo da bude drugačije da je dan imala i druga devetka na terenu, još jedan debitant. Greška Ognjena Vranješa uticala je da se Mirko Ivanić nađe u kontri koja je obećavala izjednačenje, ali je vezni fudbaler nesebično proigrao centarfora koji se spetljao, te sa ivice peterca nije uspeo da zatrese praznu mrežu.

U želji da probudi ekipu Barak Bahar je pred drugo poluvreme izvršio trostruku izmenu i uvođenjem Hvana, Krasoa i Bukarija, nagovestio još intenzivniju ofanzivu. Prvi povod da se većina igrača preseli pred Samurovićev gol bio je korner samo minut posle polaska sa centra, a kontakt Tošića i Šerifa sudija Milanović je bez mnogo dvoumljenja okarakterisao kao penal i izazvao burne reakije domaćina.

Odgovornost je preuzeo Žan Filip Kraso i vratio u život goste koji uprkos izjednačenju nisu uspeli da iz igre nađu rešenje za postavku rivala i režiraju preokret. Jalova inicijativa drugi put je došla na naplatu u 75. minutu kada je junak pobede Brđana Adetundži evrogolom drugi put primorao Glazera da vadi loptu iz mreže.

Korpulentni centarfor tako je nastavio stopama Mohameda Badamosija kojeg je nasledio, a koji je takođe na sjajan način debitovao na Banovom brdu. Sa druge strane, uz napadača koji je ostavio skroman utisak debitantske minute za crveno-bele upisao je i Hvan čije je izdanje ostalo u senci poraza, ali je posle lošeg prvog poluvremena Kangve izvesno da će već u Mančesteru imati konkretniju ulogu.

ČUKARIČKI - CRVENA ZVEZDA 2:1 (1:0)

/Docić 23pen, Adetundži 75 - Kraso 47pen/

Stadion Čukaričkog

Sudija: Miloš Milanović

Žuti kartoni: Vranješ, Stevanović, Tošić, Ivanović, Subotić (Čukarički), Spajić, Ivanić, Bukari, Glazer, Katai, Mijailović (C. Zvezda)

Crveni karton: Igor Matić u 48. minutu (trener Čukaričkog)

ČUKARIČKI (4-3-3): Samurović 7 – Stevanović 7, Vranješ 6, Subotić 7, Tošić 6,5 – Sisoko 7, Docić 7 (od 87. Kovač -) - Nikčević 6,5 (od 80. Rogan -), Miladinović 7 (od 62. Stanković 6,5), Ivanović 7 – Adetundži 8 (od 87. Cvetković -).

CRVENA ZVEZDA (3-5-2): Glazer 5,5 - Spajić 5 (46. Bukari 5,5), Dragović 5,5, Rodić 6 - Nedeljković 6 (46. Kraso 6), Kangva 5 (46. Hvan 6), Stamenić 6 (od 78. Katai -), Ivanić 6,5, Olajinka 6 - Endiaje 5 (od 70. Mijailović 6), Lučić 6.

Igrač utakmice: Adetundži.


SRBIJA - MOZZARTBET SUPERLIGA - 7. KOLO

Subota

Čukarički - Crvena zvezda 2:1 (1:0)

/Docić 23pen, Adetundži 75 - Kraso 47pen/

TSC - Železničar 6:3 (3:0)

/Đakovac 3, 10, Stanić 37, Cvetinović 67, Pantović 78, Vulić 93 - Đorđević 55, 80, Šušnjar 90/

Voždovac - Mladost Lučani 3:1 (1:1)

/Burmaz 16, Vujanović 48, Mitrović 89 - Varjačić 41/

Spartak - Vojvodina 2:0 (1:0)

/Vidaković 15, Ubiparip 55/

Nedelja

16.00: (2,05) Radnički (3,45) Javor (3,60)

17.00: (1,98) Novi Pazar (3,40) Napredak (4,00)

19.30: (1,80) Radnički Niš (3,60) IMT (4,60)

19.35: (1,30) Partizan (5,20) Radnik (11,00)





tagovi

Mozzart Bet SuperligaČukaričkiFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara