Irakli Azarov i Mitar Mrkela
Irakli Azarov i Mitar Mrkela

Azarov stigao da pomogne Milanu Rodiću: Učiću od njega, Zvezda ima tim za Ligu šampiona

Vreme čitanja: 2min | ned. 07.08.22. | 13:41

"Različita je opcija u odnosu na Rodića, karakterišu ga ofanzivna igra, brzina i centaršut, pa će stručni štab imati mogućnost za jednu drugačiju opciju", istakao je Mitar Mrkela

Od dolaska u Crvenu zvezdu leta 2017. godine, Milan Rodić gotovo da nema konkurenciju za mesto u timu. Pokušavano je prekomandom Milana Gajića, Marka Gobeljića, pa i Strahinje Erakovića, angažovan je bio Brazilac Žander, ali sve to bilo je kratkog daha.

Bivši đak OFK Beograda i Zenita zacementirao je mesto u timu, a zbog nedostatka konkurencije često je morao da nastupa i povređen ili premoren. Novi pukašaj Crvene zvezde za alternativu 31-godišnjem Rodiću je reprezentativac Gruzije, Irakli Azarov.

Izabrane vesti

Za 300.000 evra, uz 20 odsto od dalje prodaje, 20-godišnji levi bek doveden je iz Dinamo Batumija i pokušaće da, prevashodno u mečevima Mozzart Bet Superlige, odmeni Rodića i omogući mu da fizički potpuno spreman nastupa na međunarodnoj sceni.

Hoće li uspeti u tome, pokazaće vreme. Sportski direktor crveno-belih, Mitar Mrkela, je optimista.

"Dugo smo tražili nekoga ko može da bude rotacija sa Milanom Rodićem. Opredelili smo se za mladog igrača koji igra za svoju reprezentaciju. Različita je opcija u odnosu na Rodića, karakterišu ga ofanzivna igra, brzina i centaršut, pa će stručni štab imati mogućnost za jednu drugačiju opciju", istakao je Mrkela na promociji mladog fudbalera.

Azarov kaže da je dobro upoznat sa veličinom Crvene zvezde i očekivanjima igranja u njoj, a u tome mu je pomogao nekadašnji kapiten Marko Marin, koji je od nedavno angažovan u skauting službi.

"Pričao sam sa Markom Marinom i rekao mi je neke stvari o klubu. On je bio sjajan igrač, ostavio je trag u klubu, kao i reprezentaciji Nemačke. Bilo mi je zadovoljstvo da razgovaram sa njim, rekao mi je i da je bitno da naporno radim kako bih zaslužio mesto u timu".

Novi fudbaler crveno-belih ističe i da je gledao mečeve svojih novih saigrača, a za oko su mu zapali Aleksandar Katai, Milan Rodić i Kings Kangva.

"Zvezda ima velike igrače i dobar tim, verujem da ćemo biti uspešni. Znam i sam da je to veliki klub. Nadam se da ćemo igrati Ligu šampiona, imamo dobar tim, gledao sam neke utakmice i mislim da možemo da prođemo Makabi Haifu".

Ne boji se mladi Gruzin žestoke konkurencije u vidu daleko iskusnijeg Rodića.

"Znam da je odličan igrač, ima mnogo utakmica u dresu Crvene zvezde. Učiću od njega i pomagaćemo jedan drugome".

Azarov je već odradio jedan trening sa crveno-belima.

"Znam da je Dejan Stanković bio poznat igrač, a sada je uspešan trener. Imaću priliku da učim kroz njegove savete i napredujem u karijeri. Srećan sam što ću imati priliku da radim sa njim", dodao je.

Što se tiče daljih aktivnosti Crvene zvezde na transfer pijaci, Mitar Mrkela bio je kratak.

"Prelazni rok još nije gotov. Sve zavisi od odlazaka".


tagovi

Irakli AzaroviFK Crvena zvezda

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara