Kristof Baumgertner (Reuters)
Kristof Baumgertner (Reuters)

Austrijanac iz Lajpciga: Zvezda je „odvratan“ tim, neće nam ništa pokloniti

Vreme čitanja: 2min | pon. 23.10.23. | 20:57

Već je dao gol Crvenoj zvezdi u Evropi i nada se da će opet

Lajpcig je mlada sila u nastajanju i kluba 21. veka, Crvena zvezda tradicionalno veliko ime evropskog fudbala čija istorija je bila najbogatija u 20. veku. Nije ni čudo što će im okršaj u Ligi šampiona u sredu biti prvi međusobni.

Ali za jednog momka iz Lajpciga ovo neće biti prvi susret sa Crvenom zvezdom. Austrijski vezista Kristof Baumgartner je jedno od najvećih letnjih pojačanja kluba sa istoka Nemačke. Došao je iz Hofenhajma za 24.000.000 evra kao zamena za Dominika Soboslaja i pojačao austrijsku koloniju u Lajpcigu.

Izabrane vesti

Hofenhajm ga je napravio i afirmisao, a baš sa njim je pre tri godine igrao utakmice protiv Crvene zvezde u grupnoj fazi Lige Evrope. U razgovoru za klupski sajt je pokušao navijačima Lajpciga da dočara Zvezdu.

Kakva su ekipa Srbi?

„Veoma robusan i „odvratan“ protivnik koji vam kvari igru kada imate loptu. Pre svega ih definiše igra u defanzivi. Neće nam ništa pokloniti, moramo da budemo spremni na to i da nametnemo naš stil igre. Ako to uradimo, onda sam uveren da možemo da pobedimo u obe utakmice“.

Baš u tom meču Hofenhajma i Zvezde u Nemačkoj, Baumgartner je postigao prvi gol u evrokupovima u karijeri.

„Zaista lep trenutak kojeg volim da se sećam. Prvi golovi su uvek nešto posebno. Možda ću u sredu postići i prvi gol u Ligi šampiona. Naravno da bi bilo sjajno da to ponovim protiv Beograđana“.

Debitantski nastup si već upisao. Kakav je bio osećaj igrati u elitnom rangu evropskog fudbala?

„Neverovatan! Gledam Ligu šampiona od pete godine. Uvek mi je bio veliki cilj da zaigram tamo. Pobedili smo u prvom meču a onda u drugom izgubili od vrhunskog tima Mančester Sitija. Zbog toga poraza sada želimo pobedu još više. Čekaju nas dve utakmice protiv neprijatnog protivnika, pogotovo u Beogradu, u kojima želimo da postavimo pravi kurs za uspešnu grupnu fazu“.

Kako pristupaš danima pred utakmicu Lige šampiona?

„Trudim se da sve bude prilično normalno. Za mene je i dalje najbitnije da dobijem što više minuta na terenu. Kod kuće pokušavam da se malo opustim sa devojkom i našim psom. Uklopili smo se ovde zaista lepo i uživamo u Lajpcigu“.

Prvih nekoliko nedelja ti nije bilo lako jer tvoje telo nije bilo spremno. U kom procentu fizičke spreme si sada?

„U poslednjih nekoliko nedelja napravio sam velike korake napred što se tiče spreme. Nije bilo lako jer je uvek bilo manjih problema koji su me usporavali. Ali sada sam na dobrom putu i opet sam starter. Verovatno još nisam na 100 odsto, ali sam u formi tako da mogu ponovo da igram teške utakmice“, rekao je Baumgartner.


tagovi

Kristof Baumgartner

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara