Hulk i David Luiz (©AFP)
Hulk i David Luiz (©AFP)

Atletiko se muči kod kuće, a dolazi mu Flamengo

Vreme čitanja: 4min | sre. 03.07.24. | 23:03

Petlovi nikako da dođu do daha u brazilskoj Seriji A, sledi im obračun sa liderom

U veoma interesantnoj utakmici koja suočava dva, po procenama tržišne vrednosti najvrednija tima brazilskog fudbala, noćas se sa početkom od 02:30 sati po srednjoevropskom vremenu na Areni MRV u Belo Orizonteu, stadionu poznatijem kao Mineirao, sastaju Atletiko Mineiro i Flamengo. Duel je deo rasporeda 14. kola brazilske Serije A. S obzirom da Petlovi još nisu uspeli da polete u konkurenciji na način na koji bi želeli, oni na ovaj okršaj dolaze u delikatnijoj situaciji. Dok sa druge strane Flamengo nastavlja da pruža dobre partije i održava vođstvo u takmičenju.

Obe ekipe su dosta manjkave. Iako bliži donjem delu tabele, Atletiko ostaje konkurentan, ali ima ozbiljnih trzavica u dosadašnjim nastupima, uključujući tu i utakmice pred svojim navijačima, gde nisu pobedili u poslednja četiri duela. Tim je dominantan kao gost, zapravo. Ipak, nagoveštaj je da će ovo biti teška utakmica, ali kao konstantniji i efikasniji tim, Flamengo je i dalje favorit pred ovaj duel.

Izabrane vesti

Ovo pomaže da se objasni činjenica da se Atletikanos smatra autsajderom po predviđanju tamošnje fudbalske javnosti, čak i sa prednošću igranja pred svojom publikom. Međutim, tim ima nekoliko igrača u svom sastavu koji mogu da izbalansiraju sukob u bilo kom trenutku. Ipak, ekipa koju predvodi trener Gabrijel Milito moraće da pokaže značajan napredak u kolektivnoj igri. Nije iznenađenje da je Atletiko pobedio samo u jednom od prethodnih pet kola i da je u opadajućem trendu pošto je izgubio dragocene bodove kod kuće, protiv Atletiko Gojanijensea, prošle nedelje.

02.30: (2,80) Atletiko Mineiro (3,15) Flamengo (2,65)

Tim iz Minas Žeraisa je tom prilikom takođe imao prednost igranja na Areni MRV, ali je remizirao 1:1, što je četvrti uzastopni kiks na domaćem terenu. U poslednjih pet mečeva u sezoni zabeležena je samo jedan pobeda, dva remija i dva poraza. Tokom ovog perioda savladali su Internasional, dok su nerešene ishode imali sa Fortalezom i Atletiko Gojanijenseom, pored poraza od Vitorije i Palmeirasa. Zbog toga je timu i dalje veoma teško da se konsoliduje u prvoj polovini tabele, dodatno ga udaljujući od željene zone koja omogućava pristup u Kopa Libertadores.

Igraj EURO Prognozzer - osvoji svaki dan do 100.000 bez ikakvog uloga!

Atletiko se trenutno nalazi na 11. mestu Serije A sa 18 bodova do sada, koliko ima i Internacional, šest manje od četvrtoplasirane Baije i devet od lidera i predstojećeg rivala, Flamenga. Igrajući kao domaći tim, na popularnom Mineirau, crno-bela ekipa zabeležila je učinak od pet pobeda, četiri remija, sa samo jednim porazom u poslednjih deset mečeva.

A na strani gostiju je ekipa Flamenga, koju zauzvrat vodi Adenor Leonardo, popularni Tite i stiže motivisana posle pobede u tri od četiri prethodna kola, ostajući na vrhu tabele uprkos nekoliko važnih izostanaka u igračkom kadru. Uostalom, crveno-crni iz Rija nastavljaju borbu za očuvanje vrha tabele bez mogućnosti da računaju na povređenog Evertona Sebolinju, kao i na Pulgara, Nikolasa De La Kruza, De Araskaetu, Vinju i Varelu, koji su na Kopa Americi i brane boje reprezentacija.

U prošlom kolu, ekipa je sigurnom igrom savladala još jedan tim iz Minas Žeraisa, pobedivši Kruzeiro sa 2:1 na Marakani. Bila je to treća pobeda u poslednjih pet utakmica, gde su još zabeležili po jedan remi i poraz. Tokom ovog perioda savladali su već pomenuti Kruzeiro, Fluminense i Baiju, pored toga što su odigrali nerešeno sa Atletiko Paranaenseom i izgubili od Žuventuda.

Trenutno, Mengao se ističe na prvom mestu brazilske Serije A sa 27 bodova, samo jednim više od Palmeirasa, koji se nalazi na drugom mestu. Kao gost, ekipa Flamenga ima nedavni učinak od četiri pobede, tri remija i tri poraza u poslednjih deset odigranih mečeva. Čak i u dobroj fazi i vodeći u šampionatu, crveno-crni tim ima i najbolji napad u takmičenju sa 22 postignuta gola u 13 kola. Štaviše, Atletiko, sa 18 pogodaka, takođe se pojavljuje među najboljima u ovom pogledu, iako beleži loše rezultate.

------------------------------

EUROFORIJA SE ZAHUKTAVA!

OVO JE 18 RAZLOGA ZBOG KOJIH JE MOZZART NAJBOLJI IZBOR ZA EP

------------------------------

BRAZIL 1 - 14. KOLO

Sreda

23.55: (2,85) Kujaba (3,15) Botafogo (2,60)

Četvrtak

01.00: (2,65) Krisijuma (3,05) Kruzeiro (2,90)

01.00: (2,50) Vasko (3,15) Fortaleza (3,00)

02.30: (2,80) Atletiko Mineiro (3,15) Flamengo (2,65)

02.30: (2,30) Atletiko PR (3,30) Sao Paulo (3,20)

02.30: (1,80) RB Bragantino (3,50) Atletiko GO (4,70)

23.55: (1,58) Baija (3,80) Žuventud (6,50)

23.55: (3,35) Gremio (3,35) Palmeiras (2,20)

Petak

01.00: (1,85) Korintijans (3,45) Vitorija (4,50)

01.00: (2,65) Fluminense (3,05) Internasional (2,85)

***kvote su podložne promenama

Piše: Đorđe RADONJIĆ


tagovi

Brazil 1FlamengoAtletiko Mineiro

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara