Nikola Milenković (Reuters)
Nikola Milenković (Reuters)

Atletiko kreće u novi napad na Blekija

Vreme čitanja: 2min | ned. 09.01.22. | 22:23

Simeone ne odustaje od srpskog štopera

Madridski As javlja: Atletiko Madrid je opet u ofanzivi na Nikolu Milenkovića!

Srpski štoper je još od leta 2018. godine velika želja Atletikovog trenera Dijega Simeonea i direktora Andree Berte. Tog leta je Atletiko slao tri ponude na adresu Fiorentine. Krenuo je sa 30.000.000 evra, završio sa 40.000.000 evra ali je odgovor svaki put bio negativan. I sledećeg leta je Atletiko pokazivao interes ali Viola nije bila spremna za bilo kakve pregovore.

Izabrane vesti

Sada je Milenkovićevo ime opet u fokusu pažnje Kolčonjerosa, a Fiorentina nije baš u tako dobroj pregovaračkoj poziciji kao ranije. Srbin je letos izašao u susret klubu iz Firence i produžio ugovor. Ali samo do 2023. godine. U prevodu, pristao je da ostane još jednu sezonu i da klub zaradi na obeštećenju ali da ga puste ove godine. U suprotnom, Fiorentina će ostati bez evra obeštećenja bude li rizikovala da ga zadrži i posle narednog leta.

U Atletiku su svesni te situacije i prethodnih dana su stupili u kontakt sa klubom iz Toskane. Još se ne pominju detalji ili visina mogućeg obeštećenja, ali treba istaći da popularni Bleki nema nikakvu fiksnu klauzulu od 15.000.000 evra kao što se nedvano spekulisalo po italijanskim medijima.

Situacija sa štoperima u Atletiku nije dobra. Hose Marija Himenez je izraubovan povredama, a najstandarniji član poslednje linije Stefan Savić takođe često ima problema sa povredama. Brazilskom štoperu Felipeu ugovor ističe na leto i rastu šanse da će kao slobodan igrač napustiti Madrid. Zato je Simeoneu potrebna sveža krv u štoperskoj liniji, a Milenkovića pored defanzivnih kvaliteta posebno ceni i zbog skok igre pred protivničkim golom. Srbin je poslednjih godina jedan od najefikasnijih štopera u ligama petice.


tagovi

Zimski prelazni rok 2022Nikola Milenković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara