(©Starsport)
(©Starsport)

Armija ne zna za romantiku: CSKA ubedljiv protiv OFK Beograda, igrao i Miloš Krasić

Vreme čitanja: 2min | čet. 04.07.24. | 20:31

Moskovljani dominirali u meču Bratskog kupa i pobedili 4:0

U lepoj atmosferi pred - za prijateljsku utakmicu - odlično popunjenim tribinama moskovske VEB Arene, domaćin Bratskog kupa CSKA lako je savladao OFK Beograd sa 4:0 (1:0). Utisak je da izabranici Marka Nikolića, među kojima su od starta na terenu bili Milan Gajić i Saša Zdjelar, nisu odigrali punom snagom, ali i to im je bilo dovoljno za ubedljivu pobedu nad Romantičarima.

Trebalo bi ova utakmica da posluži gostima kao dobra škola i pokazatelj da još mnogo posla predstoji Simu Kruniću i njegovim igračima ako misle da se bore za evropske vize u Mozzart Bet Superligi. Ambiciozno su na Staroj Karaburmi ušli u prelazni rok i doveli veliki broj igrača, kojima tek predstoji uigravanje. Vremena još ima, prvu utakmicu po povratku u najjači rang domaćeg fudbala OFK Beograd će igrati 20. jula u Lučanima, a novu kvalitetnu proveru plavo-beli će imati u nedelju od 14.30 protiv još jednog moskovskog velikana - Dinama.

Izabrane vesti

Morao bi OFK u toj utakmici da pokuša da odigra ofanzivnije nego danas, da makar neki put pokuša da ugrozi protivničkog golmana. Što se tiče odbrane, ona je odolevala napadima Armejaca do 35. minuta, a kapitulirala je posle greške golmana Popovića, čije je loše dodavanje presekao Fajzulajev i rutinski pogodio mrežu. Nije ni CSKA bio posebno opasan u prvom delu utakmice. Pored gola viđena je još jedna solidna šansa za domaćine, koju nije iskoristio Gajić.

Bivši fudbaler Crvene zvezde, ipak, ubrzo po povratku sa odmora upisao se u strelce protiv kluba u kojem je ponikao. Lepo je ispratio akciju po levoj strani i prodor Musajeva u 47. minutu, ubacio se na drugu stativu i poslao loptu u nebranjenu mrežu. Ipak, zbog udarca koji je dobio tom prilikom Gajić je pet minuta kasnije zamenjen.

Bio je to nagoveštaj da će CSKA u drugom poluvremenu zaigrati ozbiljnije i još ofanzivnije, što su potvrdili pogoci Divejeva u 54. i Bistrovića u četvrtom minutu nadoknade. Ovaj drugi nakon dodavanja Miloša Krasića, nekadašnjeg asa moskovskog kluba i reprezentativca Srbije, koji je izveo početni udarac na ovoj utakmici, a onda i ušao u igru za poslednjih nekoliko minuta. Očekuje se da isto učini Zoran Tošić u nedelju kada se u drugom kolu Bratskog kupa budu sastali CSKA i Partizan (18.30).

Najbliži pogotku i jedini put kada su večeras konkretno zapretili, Romantičari su bili u nadoknadi utakmice posle šuta Jovana Mituljikića.

OFK Beograd je utakmicu počeo u sastavu: Popović, Ado, Đermanović, Aka, Nikolić, Vukićević, Ilić, Mituljikić, Stoisavljević, Stanojlović, Gojkov.


tagovi

OFK BeogradCSKA Moskva

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara