(Reuters)
(Reuters)

Argentinci tučom završili OI, Francuska bez primljenog gola u polufinalu

Vreme čitanja: 2min | pet. 02.08.24. | 23:54

Dosta tenzije u Bordou, gde je domaćin slavio sa 1:0

Počelo je skandalom, umalo se tako i završilo učešće fudbalera Argentine na olimpijskom turniru. Prošle sedmice je Južnoamerikancima u nesvakidašenjem vraćanju na teren dva sata posle, verovalo se, kraja meča sa Marokom, poništen gol vredan izjednačenja, da bi u petak veče u Bordou po okončanju četvrtfinalnog duela sa Francuskom usledila tuča.

Kako na tribinama stadiona Mamut Atlantik, tako i na terenu, na kome su tenzije bile prisutne od prvog sekunda. Još i ranije, pošto se domaćin, prema izveštajima, svetskih medija, podsmevao Gaučosima dok je intonirana njihova himna. Sve je to ražestilo izabranike selektora Havijera Maskerana, dodatno iznervirane porazom (0:1), pa su ušli u otvorenu razmenu udaraca sa momcima Tijerija Anrija i taj incident se preneo u tunel, da bi se zaustavio tek ispred svlačionica.

Izabrane vesti

Što se meča tiče, Galski petlovi su ga bolje otvorili i poveli kombinacijom doskoršanjih saigrača iz Kristal Palasa. Sjajno je centrirao Majk Olis (u međuvremenu prešao u Bajern), a Žan Filip Mateta pogodio već u peotm minutu i taj rezultat je ostao aktivan do kraja. Ruku na srce, bilo je trenutka kad su Francuzi mogli da dupliraju prednost i izbegnu dramatičnu završnicu, ali i situacija kad su Latinosi pretili da meč uvedu u produžetke.

Ovako se rivalitet seniora (Francuska dobila meč osmine finala Mundijala u Rusiji, Argentina uzvratila 2022. u Kataru) preneo i na selekciju do 23 godine (uz po tri igrača starija od te granice) posle koje se raduje domaćin Igara. Francuska se plasirala u polufinale maksimalnim učinkom, od sve četiri pobede i to bez primljenog gola. Rival u borbi za mesto u finalu joj je Egipat, koji je u četvrtfinalu eliminisao Paragvaj penalima.

Drugi polufinalni par čine Maroko i Španija.



tagovi

Olimpijske igrePariz 2024fudbal na olimpijadiTijeri AnriHavijer Maskeranofudbalska reprezentacija Argentinereprezentacija ArgentineFudbalska reprezentacija Francuske

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara