Andrija Radulović blizu odlaska u Ameriku! Zvezda i Voša dele 2.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | sub. 18.05.24. | 09:47

Kuva se ozbiljan transfer mladog crnogorskog reprezentativca

Vojevaće Crvena zvezda i Vojvodina za dva dana u Loznici, odlučiti o pobedniku Kupa Srbije, ali bi uskoro beogradski i novosadski crveno-beli mogli da podele milionski profit. I to na ime obeštećenja za mladog reprezentativca Crne Gore Andriju Radulovića.

Prema saznanjima Mozzart Sporta ofanzivni vezista iz Kotora nalazi se na korak od transfera u američku MLS ligu. Za sada nije poznat klub u kome bi Radulović trebalo da nastavi karijeru, ali se slažu poslednje kockice transfera. Amerikanci će za slobodu Andrije Radulovića izdvojiti oko dva miliona evra, a taj iznos na ravne časti podeliće Vojvodina i Crvena zvezda.

Izabrane vesti

Na taj način biće ispoštovan dogovor sklopljen prošlog leta, kada je Crvena zvezda, uslovno rečeno, prodala Radulovića Vojvodini. Stigao je Zvezdin izdanak besplatno u Novi Sad, ali je klub iz Ljutice Bogdana zadržao 50 posto od narednog transfera. Baš kao u slučaju godinu dana mlađeg Nikole Stankovića iz Čukaričkog.

Letnji prelazni rok u Americi počinje 18. jula, ali do tada bi ceo posao trebalo da bude formalno završen.

Američka MLS liga postoja prava meka za srpske igrače, i ozbiljno trežište kada je u pitanju zarada naših klubova. Primera radi Čukarički je u Ameriku prodao aktuelnog golmana Čelsija Đorđa Petrovića, kao i vezistu Mihajla Petkovića. Crvena zvezda je napravila jedan od najvećih izlaznih transfera u novijoj istoriji prodajom Jovana Mijatovića, dok je Čikago u finišu zimskog prelaznog roka nudio za Osmana Bukarija deset miliona evra.

Od kada se pojavio na velikoj sceni Andrija Radulović je imao period pun uspona i padova. Od debija za prvi tim, do problema sa produžavanjem ugovora i mononukleozom. U želji da demonstrira talenat na velikoj sceni 175 centimetara visoki Crnogorac je odlazio na pozajmice u Radnik i Mladost GAT. Bio je jedan od najboljih igrača Surduličana u mandatu Slavoljuba Đorđevića, koji ga odlično poznaje iz omladinskog tima Crvene zvezde.

Ove sezone je u Vojvodini napravio iskorak. Iza sebe ima vrlo dobru sezonu. Na 37 utakmica u svim takmičenjima ima sedam golova i deset asistencija.

U Mozzart Bet Superligi Srbije je ukupno postigao 14 golova i upisao osam asistencija.



tagovi

Andrija Radulović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara