""
""

Andrija Kaluđerović najbolji strelac u istoriji Srbije!

Vreme čitanja: 2min | sub. 30.11.13. | 18:31

Napadač Vojvodine postigao gol kojim je pobegao Laminu Dijari i postao suvereni rekorder šampionata Srbije

Čekao je Andrija Kaluđerović na gol kojim će ući u istoriji srpskog fudbala i dočekao ga je danas protiv Napretka. Napadač Vojvodine je golom protiv Čarapana u 18. minutu postao ukupno najbolji strelac šampionata Srbije od nezavisnosti naše države.

Izabrane vesti

Kaluđerović je danas postigao 57. gol u Superligi Srbiji , odlepio se od Lamina Dijare sa kojim je delio prvu poziciju i postao suvereni rekorder.

Kaluđeroviću je ovaj podvig pošao za nogom noseći dresove četiri različita kluba u prtehodnih 11 godina, s tim što je imao i kraće epizode u inostranstvu pošto je godinu i po dana proveo u Pekingu i Rasingu.

Golgetersku seriju je otvorio 2002. igrajući za OFK Beograd. U dresu Romantičara je u 49 mečeva postigao 11 golova, posle čega se preselio u Rad gde je pružao najbolje partije u karijeri. Za Građevinare je postigao 21 gol u 45 mečeva što ga je preporučilo Crvenoj zvezdi. Na Marakani je proveo jednu i po sezoni u upisao 19 golova u 43 mečeva, posle čega je otišao u pečalbu. Minulog leta se vratio u Vojvodinu u čijem dresu je stigao do rekorda. Bilans od šest golova za 15 mečeva u dresu Lala doneo mu je zvanje najboljeg strelca Superlige Srbije u istoriji.

TOP 5 STRELACA SUPERLIGE SRBIJE

1. Andrija Kaluđerović (OFK Beograd/Rad/Crvena zvezda/Vojvodina) - 57
2. Lamin Dijara (Partizan) - 56
3. Dragan Mrđa (Crvena Zvezda/Vojvodina/Crvena zvezda) – 49
4. Nenad Milijaš (Zemun/Crvena zvezda) – 44
5. Abubakar Oumaru (Crvena Zvezda/OFK Beograd/Vojvodina) - 36

(FOTO: Star sport)


tagovi

Andrija KaluđerovićSrbijaSuperligaVojvodina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara