Karlo Anćeloti (AFP)
Karlo Anćeloti (AFP)

Anćeloti slikovito: Igrati protiv Atalante je bilo kao poseta zubaru

Vreme čitanja: 2min | čet. 15.08.24. | 01:50

"Nismo se osećali ugodno na početku, oni su odlično organizovan klub"

Karlo Anćeloti je pobedom nad Atalantom (2:0) u Superkupu Evrope osvojio 14. trofej na klupi madridskog Reala i time se izjednačio sa legendarnim Migel Munjozom kao najtrofejniji trener u istoriji Blankosa. Italijanski stručnjak je na konferenciji za medije posle meča najviše pričao o debiju Kilijana Embapea koji je postigao prvenac na prvom nastupu te tako i zvanično započeo novu klupsku eru, a ujedno je i usporedio sadašnji BMV (Belingem-Mbape-Vinisijus) trio sa legendarnim BBC-ijem (Benzema-Bejl-Kristijano) koji je ostavio ogroman trag u svoje vreme.

"Baš sam o tome pričao sa svojim pomoćnicima i moram da kažem da je veoma teško porediti ovaj tim sa onim iz 2014. godine. Komplikovano je, taj tim je bio fantastičan, drugačiji, sa izuzetnom napadačkom linijom. Ono što se nije ni za deset godina promenilo u ovom klubu jeste kvalitet tima", naglasio je Anćeloti pa prokomentarisao Embapeov nastup: "Ima kvalitet da postiže mnogo golova, ono na šta moramo da obratimo pažnju je balans. Moram da zahvalim igračima koji su došli na početak priprema u dobroj formi."

Izabrane vesti

Sjajni strateg se dotakao i same utakmice.

"Čast je i privilegija iskusiti ovakve noći. Igranje protiv Atalante je bila kao poseta zubaru. U početku nije bilo ugodno zato što nismo mogli da radimo ono što smo želeli. Oni su veoma organizovan tima."

Džud Belingem je asistirao Empabeu za pogodak.

"On je sjajan igrač, bio je neverovatan u drugom poluvremenu, a još čudesniji zato što je trenirao samo sedam dana. Uživanje je igrati zajedno sa njim, nadam se da ću moći da mu asistiram još mnogo puta", kazao je Belingem.


tagovi

Karlo AnćelotiReal MadridKilijan EmbapeDžud BelingemVinisijus Žunior

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara