Karlo Ančeloti (©Reuters)
Karlo Ančeloti (©Reuters)

Ančeloti hteo da dovede sinovog drugara, isprečila se radna dozvola

Vreme čitanja: 2min | uto. 10.09.24. | 21:36

Mogla je to da bude filmska priča...

Teško da je Endi Mengen imao mnogo sna prethodnih dana. Maštao je 38-godišnji trener Stokporta, tačnije pomoćnik u stručnom štabu Dejva Čalinora, šta ga čeka u Madridu. Engleski mediji pišu da je već uveliko počeo da uči španski jezik i bio u obilasku kraja u kojem je planirao da živi, sa suprugom razlgedao školu u koju bi upisao decu. Velike planove imao je nekadašnji đak Boltona i napadač brojnih niželigaških ekipa na Ostrvu. Sve to raspršilo se jednim i-mejlom ili sms porukom, kako god, mladi trener obavešten je da nije dobio radnu dozvolu za Španiju.

U trenutku je ostao bez posla u Real Madridu, iako je sve bilo dogovoreno i Karlo Ančeloti ga je čekao širom raširenih ruku. Nije poznato zbog čega je Endi Mengen ostao bez dozvole da se zaposli u Španiji, osim što se pominju propisi vezani za Bregzit...

Izabrane vesti

Umesto u najvećem klubu sveta, strateg iz Liverpula nastavlja sa poslom u engleskom trećeligašu, koji je prošle sezone izborio promociju iz Lige dva.

Ako se pitate kako je uopšte trener iz takvog ranga dospeo na radar Karlu Ančelotiju - a Englezi tvrde da je Don Karlo bio ozbiljno zagrizao da ga dovede - odgovor je poznanstvo sa njegovim sinom i pomoćnikom Davideom. Italijan i Englez upoznali su se na kursu za UEFA PRO licencu i ostali u kontaktu. Navodno Davide planira uskoro da se osamostali i započne karijeru nevezano za slavnog oca, a u svom stručnom štabu želi Mengena, koji je specijalista za napadačke akcije. Pominje se i da Ančeloti senior svakako želi trenera dobro upućenog u ostrvski fudbal kako bi osvežio svoj stručni štab.

Endi Mengen (©YouTube/printscreen/Endi Mengen (©YouTube/printscreen/

Nekadašnji napadač Blekpula, Berija, Vreksama, Flitvuda, Tranmira, Šrusberija... prošle godine je sarađivao sa Džoijem Bartonom u Bristol Roversu, koji je čak i kratko samostalno vodio posle otkaza bivšem igraču Mančester Sitija.

Ima Englez pravo da se žali na odluku o odbijanju radne dozvole, ali mediji navode da je to malo verovatno. Propala je filmska priča o dolasku u Real Madrid, ali to ne znači da u budućnosti neće sarađivati sa Davideom Ančelotijem. Ko zna, možda im se i Karlo pridruži. Ne tako davno jedan od najtrofejnijih trenera u istoriji fudbala iznenadio je angažmanom u Evertonu.


tagovi

Karlo AnćelotiReal Madrid

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara