Aleksisove povrede zakuvale na relaciji Inter - Čile

Vreme čitanja: 2min | čet. 12.11.20. | 21:57

Neroazuri odgovorili selektoru Reinaldu Ruedi

Česte su povrede Aleksisa Sančeza. Neke je u poslednje vreme umeo da zaradi igrajući za Inter, pojedine kada se nalazio u taboru reprezentacije. Upravo se danas zakuvalo na relaciji Inter – Čile, ili preciznije Neroazuri – Reinaldo Rueda. Prvo je selektor Čilea imao zamerku na to kako se postupa sa Aleksisom na Đuzepe Meaci.

Aleksis ima problem. Juče je ranije okončao trening iz predostrožnosti, kako ne bi došlo do dodatnih komplikacija. Danas će pokušati da ponovo da trenira i videćemo kakva je situacija. Ovaj lekarski tim vodi računa o njemu i neće ga izložtiti nikakvom riziku. Uz sve dužno poštovanje prema evropskim klubovima, voleo bih da poštuju naše lekare i voleo bih da paze na igrače kao što mi činimo ovde. Ako na nešto možemo da budemo ponosni to su naši doktori. Voleo bih da je Aleksis imao isti tretman pre nego što mu je dopušteno da igra 45, pa 90 minuta,“ uperio je prstom u milanski klub selektor Čila.

Izabrane vesti

Odgovor nije izostao. Neroazuri su ga poslali u vidu zvaničnog saopštenja.

Izjava Ruede je neprihvatljiva, uvredljiva i nije u saglasju sa istinom. U konkretnom slučaju Aleksisa Sančeza, igrač je doživljavao povrede skoro svaki put kada se našao u reprezentaciji Čilea. Jednom se čak povredio vrlo ozbiljno, što ga je udaljilo sa terena na tri meseca. To je u velikoj meri napravilo problem klubu, koji je uvek bio pažljiv prema fudbalerima“, stoji u zvaničnom saopštenju milanskog velikana.

Čile će u subotu imati priliku da na svom terenu protiv Perua u 3. kolu južnoameričkih kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2022. dođe do prvog trijufma. Videćemo hoće li Aleksis uspeti da pomogne Crvenima u Santijagu, ili bar četiri dana kasnije kada će protivnik biti Venecuela.






tagovi

Aleksis SančezInterČile

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara