Ivan Ilić (©Reuters)
Ivan Ilić (©Reuters)

Aleksandar Mostovoj bez dlake na jeziku: Neko će se dobro najesti od Ilićevog transfera u Zenit

Vreme čitanja: 2min | uto. 16.07.24. | 21:37

Bivši as Selte i ruske reprezentacije smatra da je srpski reprezentativac preplaćen

Pomalo iznenađujuće, posle četiri vrlo dobre sezone u Seriji A, Ivan Ilić karijeru nastavlja u Rusiji. Zvanične potvrde transfera u Zenit još nema, ali i tamošnji i italijanski mediji uveliko izveštavaju o selidbi srpskog reprezentativca iz Torina u Sankt Peterburg. Imajući u vidu cifre koje se pominju oko transfera 23-godišnjeg veziste, utisak je da torinski Bikovi nisu mogli da odbiju ponudu. Navodno je reč o 22.000.000 evra fiksno i potencijalnih 3.000.000 kroz bonuse. Toliko je Zenit spremio Italijanima, a Iliću platu od 3.000.000 evra plus 2.000.000 u bonusima.

Ako pitate nekadašnjeg reprezentativca Rusije, Aleksandra Mostovoja, poznatog po višegodišnjem stažu u moskovskom Spartaku i Selti - u pitanju je previše novca.

Izabrane vesti

Nekadašnji ofanzivni vezista izneo je svoje mišljenje u razgovoru za ruski Čempionat.

"Ilić je dobar fudbaler, ali iznos njegovog transfera je abnormalan za ruski fudbal. On nije napadač, neko kao Hulk, ko će postići 20 golova u sezoni. On je centralni vezni igrač. Neko će se dobro najesti od ovog posla", smatra Mostovoj.

Bivši fudbaler Crvene zvezde je kao mlad otišao u Mančester Siti, ali nije uspeo da se kroz pozajmice Zemunu, Bredi i Veroni nametne za minute kod Pepa Gvardiole. Ipak, dobrim igrama u Seriji A privolio je čelnike Verone da otkupe njegov ugovor za 7.500.000 evra, a da mu prija igranje u Italiji pokazao je i u narednim sezonama, pa ga je klub iz grada Romea i Julije prošlog leta, nakon šestomesečne pozajmice, prodao Torinu za više nego duplo novca u odnosu na kupovnu cenu (16.500.00). U dresu Bikova bio je među vodećim igračima ekipe, čime je i privukao pažnju Zenita.


tagovi

Ivan IlićZenitLetnji prelazni rok 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara