Svila i kadifa za Ilića u Rusiji: Bonusi od 2.000.000 evra, vila, avio karte...

Vreme čitanja: 2min | sub. 06.07.24. | 17:33

Srpski reprezentativac pristao da pojača Zenit iz Sankt Peterburga

Sve je izvesnije da će Ivan Ilić uskoro krenuti put Rusije i obavezati se na vernost Zenitu iz Sankt Peterburga. Torino je pristao da proda srpskog reprezentativca, odnosno da prihvati ponudu šampiona Rusije od 22.000.000 evra fiksno plus 3.000.000 kroz bonuse.

Realno, cifra koja se ne odbija. Ali je to bio samo delić transfera. Na prvu loptu Ivan Ilić je bio rezervisan kada je u pitanju odlazak u Rusiju. Iz čisto profesionalnih razloga, svestan da izolacija ruskih klubova može da utiče na njegovu karijeru i dalji razvoj.

Izabrane vesti

Međutim, izgleda da su Rusi uspeli da ubede Ivana Ilića da prihvati poziv. Naime, Tutosport piše da je sve izvesnije da će reprezentativac Srbije postati član Zenita, pošto je iz Sankt Peterburga dobio nešto što se ne odbija tako lako.

Zenit je u prvom trenutku ponudio Ivanu Iliću platu od 3.000.000 evra godišnje. Momak iz Niše je tražio 5.000.000 evra. Međutim, takav stav mladog veziste nije pokolebao Ruse.

Očigledno je da u Sankt Peterburgu žarko žele reprezentativca Srbije, da su ga okarakterisali kao primarni zadatak u letnjem prelaznom roku.

Tutosport piše da će Ivan Ilić u Rusiji godišnje zarađivati 3.000.000 evra i da mu je Zenit pripremio ozbiljne bonuse od 2.500.000 evra u slučaju dobrog kolektivnog i ličnog učinka Pored toga Ivan Ilić je dobio „paket“ pogodnosti kao da je jedna od najvećih zvezdi evropskog fudbala. Prosto, Rusi su mu dostavili arapsku ponudu.

Pored potencijalnih primanja od 5.500.000 evra, Zenit je, bar prema pisanju Italijana, pristao da Iliću obezbedi smeštaj u luksuznoj vili, kao i automobil. Pored toga Ivan Ilić će imati veliki broj besplatnih karata za avionske letove do Srbije.

Sasvim dovoljno argumenata da se Ivan Ilić zamisli i prihvati ponudu Zenita. Tutosport piše da je sada ostao samo administrativni deo i razmena mejlova. Odnosno da je Ivan Ilić jako blizu odlaska u Zenit.

Ako Ilić postane 11. Srbin u Zenitu, ako odluči da se pridruži Strahinji Erakoviću, biće to druga najveća prodaja u istoriji Torina. Rekorder je štoper Bremer čiji je transfer u Juventus klubu doneo 46.900.000 evra, dok bi se srpski fudbaler izjednačio sa Davideom Zapakostom (Čelsi leto 2017.) na drugom mestu liste najunosnijih izlaznih transfera. Za više od 20.000.000 evra, Bikovi su prodali još samo Nikolu Maksimovića Napoliju.

Torino je prošlog leta platio Ivana Ilića Veroni 16.500.000 evra.


tagovi

Ivan IlićLetnji prelazni rok 2024Zenit

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara