Kristijan Klinson (©Reuters)
Kristijan Klinson (©Reuters)

Ajaks čuvao energiju za Panatinaikos: Islanđanin dovoljan za tri boda na startu Eredivizije (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 11.08.24. | 19:10

Kopljanici kao domaćini savladali Herenven sa 1:0

Nije Ajaks mnogo menjao igrački kadar u dosadašnjem toku prelaznog lota, niti deluje da će tako biti, ali dolazak Frančeska Fariola na klupu nagoveštava da ćemo ove sezone slavni klub iz Amsterdama gledati u drugačijem izdanju nego što su njegovi navijači navikli - mnogo manje efikasnom. Ono što je za pristalice Kopljanika, ipak, najbitnije, jesu rezultati. A, nakon tri evropske, stigla je i pobeda na otvaranju holandskog prvenstva.

U prvom kolu Eredivizije Ajaks je kao domaćin savladao Herenven sa 1:0, pogotkom Kristijana Hlinsona nakon lepog prodora i asistencije Mike Godtsa. U odsustvu nekoliko bitnih igrača mladi Islanđanin i Belgijanac imaju poverenje italijanskog trenera koji je stigao iz Nice. Posebno Godts koji dobija priliku na levom krilu, mada je pitanje hoće li uspeti da zadrži status prvotimca kada se Brajan Brobi u potpunosti vrati u konkurenciju za tim.

Izabrane vesti

Bila je ovo četvrta vezana pobeda Kopljanika na startu sezone, a treća sa 1:0. Čini se da su danas Fariolijevi izabranici čuvali energiju za revanš trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope sa Panatinaikosom. Iz Atine su doneli gol prednosti, koji će pokušati da iskoriste u četvrtak u Amsterdamu. Nakon vođstva u poslednjim trenucima prvog poluvremena nisu se mnogo zaletali na gol rivala u drugom delu utakmice.

Svakako, poljuljani gigant nakon jedne od najslabijih sezona u svojoj istoriji, već sada ima bolji učinak nego prošlog leta. Podsetimo, u jednom trenutku Ajaks je bio i poslednji na tabeli holandskog prvenstva. U međuvremenu u klubu su izvršene brojne promene na različitim funkcijama. Odlučeno je da se ne kupuje mnogo igrača, već da se šansa ukaže mladima iz sopstvenog pogona, uz iskusnije koji su već tu. Poput Džordana Hendersona, Stivena Berghujsa, Stivena Bergvajna...

EREDIVIZIJA – 1. KOLO

Petak

Groningen - Breda 4:1 (3:0)

/Bakuna pen 8, Mendeš 25, Rente 31, Šrojders 68 - Janošek pen 48/

Subota

Fajenord - Vilem Drugi 1:1 (1:0)

/Milambo 12 - Vesen 82/

NEC - Tvente 1:2 (1:1)

/Sano 28 - Lamers 8, Van Horenbek 54/

Almere - AZ Alkmar 0:1 (0:1)

/Sadik 4/

PSV - RKC Valvajk 5:1 (3:0)

/Bakajoko 9, Shauten 28, Tilman 37, Lozano 72, 79 - Van Der Vene 77/

Nedelja

Sparta - Herakles 0:0

Utreht - Zvole 1:0 (1:0)

/Romeni 16/

Go Ahed Igls - Fortuna Sitard 0:2 (0:0)

/Halilović 57, Ajko 73/

Ajaks - Herenven 1:0 (1:0)

/Hlinson 45/



tagovi

AjaksHolandija 1Eredivizija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara