Fudbaleri Kenije (©Reuters)
Fudbaleri Kenije (©Reuters)

AFRIKA: Olunga snaga Kenije, Nigerija i dalje nema pobedu u kvalifikacijama za Mundijal

Vreme čitanja: 2min | pet. 07.06.24. | 09:38

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na Crnom kontinentu

Izabrane vesti

(Fudbal, Kvalifikacije za Mundijal)

Obe selekcije imaju polovičan učinak posle dva kola afričkih kvalifikacija za Mundijal. Prva zvezda Kenije je Majkl Olunga, napadač katarskog Al Duhaila. Postigao je 15 golova na 18 utakmica u klubu. Kenijci su pobedili Sejšeli sa 5:0 u poslednjem meču. U Grupi F su favoriti Obala Slonovače i Gabon.

OBALA SLONOVAČE – GABON, 21.00

(Fudbal, Kvalifikacije za Mundijal)

Šampion Afrike je furiozno krenuo u meč sa dve pobede i impresivnom gol-razlikom 11:0. Gabonci bez prve zvezde Pjera Emerika Obamejana takođe su počeli kvalifikacije. Obala Slonovače je slavila protiv Urugvaja sa 2:1 u prijateljskom meču krajem marta. Gabon je igrao nerešeno s Kongom u martu, a pre toga je poražen od Senegala. Dobio je Kenijiu i Burundi u prva dva meča kvalifikacija. Gabon je savladao Slonove sa 2:1 pre sedam godina u kvalifikacijama za Mundijal u Rusiji.

-------------

Koji je tvoj navijački san?

Da li maštaš o tome da gledaš Liverpul na Enfildu, Bilbao na San Mamesu ili možda Romu na Olimpiku?

Mozzart ti ovog proleća ispunjava želje.

Učestvuj!

---------------

MAROKO – ZAMBIJA, 21.00

(Fudbal, Kvalifikacije za Mundijal)

Marokanci su pobedili Tanzaniju sa 2:0 u prvom meču kvalifikacija za Mundijal 2026. godine. Posle lošeg Afričkog kupa nacija, četvrta selekcije sa Mundijala u Kataru želi da se iskupi za loše partije početkom godine. Zambija bi trebalo da bude najveći rival u Grupi E. Gosti imaju pobedu i poraz u prva dva kola.

NIGERIJA – JUŽNA AFRIKA, 21.00

(Fudbal, Kvalifikacije za Mundijal)

Superorlovi su krenuli loše u novu ciklus kvalifikacija, imaju dva remija protiv Lesota i Zimbabvea. Južna Afrika ima pobedu i poraz. U Grupi C su iznenađujuće na prva dva mesta Ruanda i Benin. Počektom godine na Kupu afričkih nacija u duelu supersila u Africi, Nigerija je pobedila posle penala u polufinalu. Posle 120 minuta je bilo 1:1.


tagovi

Afrikasportsko klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara