Etiopljanski navijači (©Reuters)
Etiopljanski navijači (©Reuters)

AFRIKA: Etiopljani u trijumfalnim serijama, na mečevima El Gaiša i Smuhe retko pobeđuje tim koji gostuje

Vreme čitanja: 2min | sub. 22.06.24. | 09:19

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na Crnom kontinentu

Izabrane vesti

U 28. kolu prvenstva Etiopije sastaju se dve ekipe koje su u veoma dobroj formi. Etiopijan Inšurans je trijumfovao na poslednjih sedam prvenstvenih utakmica, uz samo dva primljena gola, a na poslednjih 14 ima samo jedan poraz. Zahvaljujući tom sjajnom nizu izbegao je ispadanje iz lige, tri kola pre kraja 10. je na tabeli sa 37 bodova, čak 20 više od budućeg drugoligaša Volkite. Etiopija Buna, koja je četvrta na tabeli, van domašaja mu je. Ima 10 bodova više i takođe je u odličnoj seriji od četiri uzastopna trijumfa. Bunu samo još teorija vodi na međunarodnu scenu, pošto drugoplasirani Difens Fors ima sedam bodova više i Kup konfederacije u džepu. Buna barem može da preskoči Bahir Dar na trećoj poziciji, ima dva boda manje, ali i utakmicu manje. U prvom duelu u sezoni početkom februara Buna je pobedila Inšurans sa 3:0.


OLIMPIK BEDŽA – MARSA, 17.00

(Fudbal, Kup Tunisa)

Dobićemo danas i drugog polufinalistu Kupa Tunisa. Bizertinu će se pridružiti jedan od dva tima koji su igrali plej-aut tunišanskog prvenstva ove sezone. Olimpik Bedža je bila najbolja tamo, lagano je obezbedila opstanak. Ne i Marsa, koja je bila poslednja sa 14 bodova manje i sledeće sezone će morati da igra u drugom rangu. Utehu će probati da pronađe barem kroz kup. U prvenstvu su se Olimpik i Marsa sastali dvapu, u martu i maju, a oba susreta završena su istim rezultatom, pobedom tima iz Bedže sa po 3:0.


EL GAIŠ – SMUHA, 18.00

(Fudbal, Egipat 1)

Približavamo se polako završnici egipatskog prvenstva. Smuha je šesta na tabeli sa 38 poena iz 25 utakmica, još uvek je u igri da se plasira u Kup konfederacije kao treća ili četvrta na kraju sezone. El Gaiš ima pet bodova manje, ali je odigrao i utakmicu manje. Zato, sada zauzima 11. poziciju, ima 11 bodova više od Baladije koja je u zoni ispadanja. U prvom duelu ove sezone, krajem decembra, Smuha je savladala El Gaiš sa 1:0. Bio je to peti od poslednjih šest njihovih duela na kojem je došao kec. Tim koji je bio gost nije pobedio na poslednjih 11 susreta, još od 2018. godine.


------------------------------

Igraj EURO Prognozzer - osvoji svaki dan do 100.000 bez ikakvog uloga!

EUROFORIJA JE POČELA!

OVO JE 18 RAZLOGA ZBOG KOJIH JE MOZZART NAJBOLJI IZBOR ZA EP

------------------------------



tagovi

Afrika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara