Ilustracija (©AFP)
Ilustracija (©AFP)

AFRIKA: Esperans započinje plej-of, Vidad daleko od vrha, Al Masri i Kajzer Čifs u zanosu

Vreme čitanja: 2min | uto. 05.03.24. | 10:03

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na Crnom kontinentu

ESPERANS - STAD TUNIZIJEN, 14.30

(Fudbal, Tunis 1 plej-of)

Izabrane vesti

Esperans i Stad Tunizijen otvaraju plej-of u Tunisu, pošto domaći imaju tri boda, a gosti dva. Esperans je bio najbolji u Grupi B osnovnog dela sezone sa deset pobeda i dva remija, dok je Stad Tunizijen bio drugi u Grupi A sa učinkom od sedam slavlja, tri remija i dva poraza. Esperans nikada nije izgubio kod kuće od predstojećeg rivala u dosadašnjih 18 dvoboja, zabeleživši 16 pobeda.

RENESANS - VIDAD KAZABLANKA, 18.00

(Fudbal, Maroko 1)

Daleko je Vidad Kazablanka od vrha Maroka, iako ima i do tri duela manje od pojedinih rivala. Ima 18 poena manje od lidera FAR Rabata i na četvrtoj je poziciji. Ostvario je Vidad samo dva trijumfa u devet prethodnih ligaških mečeva, a oba u minula tri kola. Poslednji put je bio bolji od Berkanea sa 1:0. Renesans je 10. sa i isto je pobedio dva puta u tri protekla duela.

AL MASRI - SMOUHA, 18.00

(Fudbal, Egipat 1)

Smouha putuje da se suoči sa Al Masrijem u utorak sa oba tima u jeku niza bez poraza u Premijer ligi Egipta, pošto su gosti izbegli neuspeh u sedam uzastopnih mečeva, dok domaćini već šest rundi igraju bez poraza. Domaći Al Masri je na trećem mestu sa 23 boda, sa tri poena zaostatka za najboljim ENPPI-jem posle 12 mečeva. Masri je pobedio u poslednjem meču u Premijer ligi sa 1:0 protiv Al Mokavluna. Smouha je odigrala nerešeno 1:1 protiv Modern Fjučura u svom poslednjem meču i nalazise na osmom mestu sa 19 bodova. Igrala je nerešeno sedam puta u dosadašnjih 13 mečeva.

KAJZER ČIFS - GOLDEN EROUZ, 18.30

(Fudbal, Južna Afrika 1)

Golden Erouz se susreće sa Kajzer Čifsom, u sukobu timova koji idu u suprotnim smerovima, pošto su gosti doživeli osam poraza u devet minulih kola, dok domaćini žele da produže niz od šest mečeva bez poraza u prvenstvu Južne Afrike. Kajzer Čifs je na šestom mestu sa 26 bodova, dok je Golden Erouz 10. sa 23. Čifs je odigrao nerešeno 0:0 u poslednjem meču kod kuće protiv Moroke Svolovsa, dok je Erouz izgubio sa 1:0 protiv Sekukunea.


tagovi

Afrika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara