Gambijski navijač (©Reuters)
Gambijski navijač (©Reuters)

AFRIKA: Borba za opstanak u Egiptu i Gambiji

Vreme čitanja: 2min | pon. 24.06.24. | 08:59

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na Crnom kontinentu

Izabrane vesti

Žestoka borba za opstanak će se voditi u preostalih osam-devet kola Premijer lige Egipta. Nacionalna Banka je trenutno iznad crte sa 24 poena iz 26 utakmica. Ima dva boda više od Baladijata, prvog ispod crte, ali i odigranu utakmicu više. Oba tima očajnički moraju da traže bodove. Baladijat je u ovoj situaciji jer ima najgoru odbranu lige, koja je kapitulirala 48 puta. Nacionalna Banka je postigla 35 golova, 11 više od Baladijata i ima efikasniji napad od čak 14 klubova u ligi. Međutim, te golove je loše rasporedila, čim je doživela čak 14 poraza. U poslčednjih pet kola Bankari imaju tri remija i po pobedu i poraz, dok je Baladijat u istom periodu čak četiri puta poražen. Bankari su u prvom duelu u sezoni, sredinom decembra, kao gosti savladali Baladijat sa 2:0.


EL DAKLEJA – ZED, 18.00

(Fudbal, Egipat 1)

El Dakleja je jednom nogom već u drugoj ligi. Poslednja je na tabeli sa samo 15 bodova iz 26 kola, ima ih sedam manje od Farka, prvog tima iznad crte. U poslednja četiri kola je triput poražena i očajnički joj je potrebno da počne da pobeđuje u seriji. Sada dočekuje ZED, šestoplasirani tim na tabeli. Gosti su još uvek ozbiljan kandidat za plasman u Kup konfederacije, imaju četiri boda manje od trećeplasiranog Al Masrija i dva odigrana meča manje. U blagom su padu forme, u poslednja dva kola su remizirali sa Al Itihadom (0:0) i Farkom (2:2). Pre mesec dana ZED je pobedio El Dakleju u Kupu Egipta, u produžecima sa 2:1. Pre toga je bio bolji u prvenstvu sa 3:1.


BRIKAMA JUNAJTED – BST GALAKSI, 18.30

(Fudbal, Gambija 1)

Meč pretposlednjeg, 29. kola prvenstva Gambije. U ovom trenutku je poznato da će Samger da ispadne u drugi rang, a ostali su još po jedno mesto koji vode u drugu ligu, odnosno u baraž za opstanak. Ni devetoplasirani BST, ni 11-plasirana Brikama nisu još uvek obezbedili opstanak. BST ima 34 poena, tri više od 14-plasiranov Volidana, a četiri od VAA Bandžula i pozicije koja donosi direktno ispadanje. U lošoj je formi, u poslednja tri kola je uzeo samo bod, tako da ima razloga za zabrinutost. Brikama je u još težoj situaciji, pošto ima dva poena manje od Galaksija. Bila je u seriji od četiri uzastopna poraza, pre nego što je u prethodna dva kola uzela četiri boda. BST Galaksi je krajem novembra savladao Brikamu sa 2:0.


------------------------------

Igraj EURO Prognozzer - osvoji svaki dan do 100.000 bez ikakvog uloga!

EUROFORIJA JE POČELA!

OVO JE 18 RAZLOGA ZBOG KOJIH JE MOZZART NAJBOLJI IZBOR ZA EP

------------------------------



tagovi

Afrika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara